LIVE: Το συλλαλητήριο για την Μακεδονία - Χιλιάδες διαδηλωτές στο Σύνταγμα

Παρακολουθείστε Live το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Από νωρίς το πρωί έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται στην πλατεία Συντάγματος διαδηλωτές που τάσσονται κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Μάλιστα, αρκετοί ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και επευφημίες όταν είδαν τη μπάντα του Λιμενικού να παιανίζει το «Μακεδονία Ξακουστή», πριν τη μεγάλη αλλαγή φρουράς στον Άγνωστο Στρατιώτη. 

 Όπως αναφέρει η παμμακεδονική Συνομοσπονδία σε ανακοίνωσή της, σε συνέχεια των προηγούμενων κινητοποιήσεων κάλεσε σε «μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση» ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών.

Συνολικά 2.000 αστυνομικοί βρίσκονται στην ακτίνα μεταξύ Προπυλαίων και Συντάγματος. Ακόμη συνάδελφοί τους τοποθετούνται κατά μήκος των κάθετων δρόμων της Πανεπιστημίου και της Σταδίου. Από αέρος, δυο drones και το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ μεταδίδουν ζωντανή εικόνα από τη συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας, ενώ επιπλέον τρία περιπολικά της Άμεσης Δράσης και μηχανές της ΔΙ.ΑΣ, βρίσκονται στα διόδια Αφιδνών για παν ενδεχόμενο.

Από το πρωί καταφτάνουν στην πρωτεύουσα πούλμαν τα οποία μεταφέρουν διαδηλωτές απ’ όλη την Ελλάδα, με τους διοργανωτές να σημειώνουν πως 3.000 λεωφορεία θα φτάσουν στην Αθήνα από τη βόρεια Ελλάδα μεταφέροντας στο Σύνταγμα 150.000-200.000 διαδηλωτές.

Δείτε Live το συλλαλητήριο στο video

Ατύχημα με λεωφορείο από τις Σέρρες

Μικρό ατύχημα σημειώθηκε σε λεωφορείο από τις Σέρρες στην κάθοδο για το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για τη Μακεδονία. Το λεωφορείο μισθώθηκε από τον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών χτύπησε ευτυχώς ελαφρά επάνω στο σταθμό διοδίων των Αφιδνών. 

 

Σύμφωνα με το voria.gr προκλήθηκε αναστάτωση με τους επιβαίνοντες να είναι καλά στην υγεία τους, χωρίς να σημειωθεί κάποιος τραυματισμός. Το λεωφορείο από Σέρρες ξεκίνησε στις 03:00 τα ξημερώματα προκειμένου να βρίσκεται στην Αθήνα για το Συλλαλητήριο υπέρ της Μακεδονίας.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ