Σταύρος Θεοδωράκης: Αν πούμε "όχι" στη συμφωνία δεν θα πέσει ο Τσίπρας αλλά ο Ζάεφ - Ποιος "σκότωσε" το Ποτάμι

"Δεν θα υπάρξει άλλη βελτιωμένη συμφωνία"

Με τη φράση «ποιος σκότωσε την Κ.Ο. του Ποταμιού;», ξεκίνησε την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Σταύρος Θεοδωράκης, κατά τη συζήτηση για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, σημειώνοντας ότι θα δώσει απάντηση σε μία εβδομάδα.

«Ο λαός και 220.000 ψηφοφόροι του Ποταμιού απαιτούν να μάθουν για τη διάλυσή μας και την προσπάθεια φίμωσης», σημείωσε. Ο αρχηγός του Ποταμιού, εξέφρασε από το βήμα της βουλής τη θέση του υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.

 «Η Συμφωνία δεν μας δίνει τα πάντα, αν η χώρα είχε συμβούλιο εθνικής ασφάλειας ή αν η κυβέρνηση μας καλούσε να καθίσουμε όλοι γύρω από ένα τραπέζι θα είχαμε καλύτερο αποτέλεσμα».

Επεσήμανε ότι «το κέρδος είναι ότι η Ελλάδα επιβάλλει στους γείτονες την σύνθετη ονομασία». Στο ερώτημα ποιος χάνει και ποιος κερδίζει βρείτε μου έναν αναλυτή που να λέει ότι χαμένοι είναι οι Έλληνες, πρόσθεσε ο κ. Θεοδωράκης λέγοντας ότι οι γείτονες υποχρεώνονται να αλλάξουν βιβλία, ονόματα δημόσιων οργανισμών, να ξηλώσουν τα αγάλματα, να πάψουν να σφετερίζονται ελληνική ιστορία και μακεδονική παράδοση με την τροποποίηση του συντάγματος τους.

Πάμε να δούμε τύχη της χώρας μας αν πούμε όχι, τότε πρέπει να ζήσουμε με ένα κράτος που θα λέγεται παντού και πάντα Μακεδονία, συνέχισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, λέγοντας ότι τα συλλαλητήρια του 1990 δεν απέδωσαν τίποτα και αντίθετα η χώρα έχασε, υποστηρίζοντας ότι αν απορριφθεί η συμφωνία η χώρα θα απομονωθεί διεθνώς.

Δεν μας προβληματίζει ότι όλοι οι σύμμαχοί μας, αυτοί που μας στηρίζουν στο Κυπριακό, αυτοί που φρενάρουν την Τουρκία θα είναι απέναντι στην Ελλάδα που απέρριψε τη Συμφωνία και θα χαίρονται μόνο Τούρκοι και Ρώσοι, αναρωτήθηκε και πρόσθεσε ότι καμία ελληνική κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να επιβάλλει αλλαγή ονόματος στους γείτονες εάν η διεθνής διπλωματία δεν πίεζε να λυθεί το πρόβλημα, καθώς όπως ανέφερε ο φόβος της Ρωσίας επέβαλε στους συμμάχους να κινηθούν.

Όπως είπε ο Σ. Θεοδωράκης η υπεράσπιση του άξονα Μαύρης θάλασσας- Αδριαττικής είναι στρατηγικής σημασίας υπόθεση για ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Σύμφωνα με τον Σ. Θεοδωράκη αν η συμφωνία δεν ψηφιστεί σήμερα δεν θα πέσει ο κ. Τσίπρας, αλλά ο κ. Ζάεφ, και στη γείτονα θα έρθει στην καλύτερη περίπτωση μία κυβέρνηση Γκρουέφσκι, με αλυτρωτισμούς, σκιάχτρα και αγάλματα στους δρόμους, όπως είπε και διερωτήθηκε αν μας συμφέρει να αποκτήσει βάσεις η Τουρκία στα βόρεια σύνορα μας.

Όπως είπε προτεραιότητα για το Ποτάμι η ασφάλεια της χώρας.

Ο Σ. Θεοδωράκης αναρωτήθηκε ποια θα ήταν η τύχη συμφωνίας αν την παραπέμπαμε σε επόμενη βουλή και κυβέρνηση ΝΔ, λέγοντας ότι αυτός ήταν και ο φόβος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για αυτό και πολλοί σήμερα το εύχονται και λένε ψιθυριστά «ψηφίστε να τελειώνουμε, να μην ερθει σε εμάς η καυτή πατάτα».

Η αλήθεια είναι ότι δεν θα υπάρξει καμία άλλη βελτιωμένη συμφωνία κύριοι της ΝΔ, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έφερε βελτιωμένο αλλά σκληρότερο μνημόνιο, ανέφερε ο Σ. Θεοδωράκης και κάλεσε τη ΝΔ να απαντήσει γιατί αυτές οι εξαλλοσύνες της ΝΔ στα συλλαληήρια και οι μισές κουβέντες για προδοσία. Η πρώτη αρετή ενός πολιτικού είναι η θυσία, αφήνω τη δουλειά μου και μπαίνω στην πολιτική και όχι μπαίνω στην πολιτική γιατί είμαι ανεπάγγελτος, το ρήμα πρέπει να είναι τολμώ και όχι πορεύομαι συνέχισε ο Σ. Θεοδωράκης.

Όπως είπε μετά τους τακτικισμούς του κ. Τσίπρα αρκετοί είναι αυτοί που μας καλούν να πούμε «όχι» στη Συμφωνία ανεξαρτήτως αν είναι καλή ή όχι και επιτέθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι την εθνική συνεννόηση τη θυμούνται όλοι στην πτώση τους,  και αυτός δεν αποτελεί εξαίρεση. Κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι μοιράστηκε την εξουσία με ακροδεξιούς. Το Ποτάμι δεν επενδύει σε εμφυλίους ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης.

Σημείωσε ότι η αντισυστημική ρητορική της κρίσης έχει απλωθεί σαν μούχλα στα θεμέλια της εξουσίας και απευθυνόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ είπε: Τα ισοπεδώσατε όλα για να έρθετε στην εξουσία. Και αφού η Δημοκρατία είχε ξεπουλήσει τη χώρα, γιατί σήμερα κάποιοι να μην φωνάζουν ότι η Δημοκρατία πούλησε και τη Μακεδονία;

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επιτέθηκε στη ΝΔ λέγοντας: Να μη νομίζετε ότι πρωτοτυπείτε κύριοι της ΝΔ. Ο,τι φωνάζετε τα είχε φωνάξει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ολα έχουν ειπωθεί στον προηγούμενο αγώνα. Φτάσατε στο σημείο κύριοι της ΝΔ να καταγγέλλετε τους αστυνομικούς που προσπάθησαν να προστατεύσουν τις εισόδους της Βουλής από την είσοδο φασιστικών ομάδων, πόσο πιο ΣΥΡΙΖΑ πια;

Κατήγγειλε και το ΚΙΝΑΛ για προσβλητική στάση για τις θέσεις των εκσυγχρονιστών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεγέλασε με αντιμνημονιακά και η ΝΔ προσπαθεί να ξεγελάσει με εθνικιστικά συνέχισε ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε ότι το Ποτάμι θα επιμείνει στην αλήθεια. Όπως είπε: Υπάρχουν πολλοί που μας σφίγγουν ξανά το χέρι. Πολίτες που απογοητεύονται και κοιτούν για πρώτη φορά το Ποτάμι, επιστρέφουν και στελέχη που έχουμε χάσει. Τη Δευτέρα εκατοντάδες πολίτες ήρθαν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση του Ποταμιού για το Μακεδονικό και χιλιάδες το παρακολούθησαν μέσω διαδικτύου, ήταν όλοι εκεί από Στέφανο Μάνο μέχρι το Νίκο Αλιβιζάτο.

Στην πολιτική έχει σημασία να μη γίνεσαι άδικος, να μη γέρνεις δεξιά και αριστερά, να μην ξεχνάς για ποιους πολεμάς, το Ποτάμι δεν θα χάσει τον πόλεμο, μπορεί να έχασε την Κοινοβουλευτική του Ομάδα  αλλά δεν θα χάσει την πυξίδα του, τον προσανατολισμό του, έκλεισε ο κ. Θεοδωράκης.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ