Υπερψηφίστηκε με 153 «ναι» η Συμφωνία των Πρεσπών

Συμφωνία Πρεσπών: Πέρασε με 153 "ναι"!

Υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η συμφωνία των Πρεσπών, με 153 Ναι, 146 Όχι και 1 "παρών" του Γρηγόρη Ψαριανού.

Οι οκτώ βουλευτές που καθόρισαν την ψηφοφορία

Τη Συμφωνία των Πρεσπών πέρα από τους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφισαν ακόμη οκτώ βουλευτές.

Ειδικότερα, «ναι» στη Συμφωνία των Πρεσπών ψήφισαν ο Σταύρος Θοεδωράκης, ο Γιώργος Μαυρωτάς, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, ο, Σπύρος Δανέλλης, ο Σπύρος Λυκούδης, η Έλενα Κουντουρά και η Κατερίνα Παπακώστα.

Με την ομιλία του Κατρούγκαλου έκλεισε η μαραθώνια συζήτηση

Σημειώνεται ότι με την ομιλία του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου έκλεισε η μαραθώνια συζήτηση.

Όπως ενημέρωσε την εθνική αντιπροσωπεία ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, η Ολομέλεια κράτησε 38,5 ώρες και μίλησαν συνολικά 200 βουλευτές, με πολιτικούς αρχηγούς, εισηγητές, ειδικούς αγορητές κ.λπ.

Ο πρόεδρος της Βουλής κάλεσε όσους βουλευτές δεν πρόλαβαν να μιλήσουν, να καταθέσουν τις ομιλίες τους και αυτές θα συναφθούν ως παράρτημα των πρακτικών που θα δημοσιευθούν για αυτήν την ιστορική συνεδρίαση.

«H Eλλάδα έχει ρόλο στα Βαλκάνια, η Ελλάδα έχει ιστορία, έχει μέλλον στα Βαλκάνια και αυτό το μέλλον το υπηρετεί κατά τον καλύτερο τρόπο η Συμφωνία των Πρεσπών» είναι η φράση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου, με την οποία έκλεισε η συζήτηση στην Ολομέλεια.

Νωρίτερα κατά την διαδικασία της ομιλίας των Βουλευτών σημειώθηκε και ένα έντονο επεισόδιο όταν χρυσαυγίτες βουλευτές άρχισαν να φωνάζουν και να βρίζουν από τα έδρανα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ