Ιάκωβος Γκόγκουα: Μαύροι κύκλοι, «πόδι της χήνας», σακούλες: Κάθε πρόβλημα χρήζει διαφορετικής περιποίησης

Ο πλήρης οδηγός για την πιο εύθραυστη περιοχή του προσώπου σου, την επιδερμίδα που περιβάλλει τα μάτια. 

Σύμφωνα με έρευνες διάσημης εταιρείας ομορφιάς, τα μάτια πραγματοποιούν πάνω από 10.000 μικρές κινήσεις καθημερινά, οι οποίες ισοδυναμούν με 8χλμ περπάτημα!

Παρ'όλ'αυτά, γνωρίζοντας ποια είναι η σωστή περιποίηση και αντιμετώπιση για κάθε πρόβλημα που αφορά στην ευαίσθητη επιδερμίδα που περιβάλλει τα μάτια σου θα καταφέρεις, όχι μόνο να βελτιώσεις αλλά και να αναδείξεις το βλέμμα σου. Μαύροι κύκλοι, «πόδι της χήνας» και σακούλες είναι οι βασικές ατέλειες που ταλαιπωρούν την περιοχή των ματιών.

Πώς θα αντιμετωπίσεις την κάθε μία ξεχωριστά; 

Μαύροι κύκλοι
Δεν οφείλονται πάντα σε ξενύχτια ή κούραση, αλλά και στην κληρονομικότητα. Επίλεξε ανάμεσα σε κρέμες με αντιοξειδωτικά στοιχεία που θα χαρίσουν λάμψη μακροπρόθεσμα και δροσερές υφές που θα αναζωογονήσουν το δέρμα. Σε ιατρικό περιβάλλον μπορείς να δοκιμάσεις μεσοθεραπεία – το «κοκτέιλ» βιταμινών και υαλουρονικού οξέος που εγχέεται ενέσιμα στην επιδερμίδα θα συμβάλλει στον αποχρωματισμό των μαύρων κύκλων και παράλληλα θα ενισχύσει την κυκλοφορία του αίματος. 

«Πόδι της χήνας»
Η περιποίηση στο σπίτι που θα κάνεις μόνη σου χρειάζεται «αναβάθμιση» με ισχυρά αντιρυτιδικά συστατικά, όπως η ρετινόλη που ενισχύει την κυτταρική ανανέωση και μειώνει τις λεπτές γραμμές. Το filler με υαλουρονικό οξύ που πραγματοποιείται σε ιατρικό περιβάλλον θα «γεμίσει» άμεσα αυτές τις ρυτίδες και θα φύγεις από το ιατρείο εντελώς ανανεωμένη. Το botox επίσης θα εξαφανίσει τις συγκεκριμένες ρυτίδες αν είναι ακόμα “νωρίς”.

Σακούλες
Αν το πρήξιμο κάτω από τα μάτια δεν οφείλεται σε κληρονομικούς παράγοντες, αλλά – συνηθέστερα – σε κατακράτηση υγρών ή κόπωση, τότε μια εξειδικευμένη κρέμα με δροσερή υφή θα βοηθήσει στην αποσυμφόρηση της περιοχής. Σε περίπτωση που το πρόβλημα είναι έντονο, η επίσκεψη σε έναν εξειδικευμένο γιατρό κρίνεται απαραίτητη, ώστε να αξιολογήσει την κατάσταση και να σου προτείνει μία πιο μόνιμη αντιμετώπιση. 

Who is Who

Ο Ιάκωβος Γκόγκουα είναι απόφοιτος της Ιατρικής σχολής Πατρών, εξειδικεύεται στον τομέα της αισθητικής ιατρικής και αντιγήρανσης.

Το ενδιαφέρον του και η αγάπη του για τη δουλεία του και την ομορφιά, τον έχει ωθήσει και συνεχίζει να τον παρακινεί για την συνεχή εξέλιξή του.

Έχει εκπαιδευθεί δίπλα σε σπουδαίους γιατρούς του είδους, ακολουθώντας πιστά το κομμάτι της κοσμητικής ιατρικής και έχει λάβει μέρος σε επιστημονικά μετεκπαιδευτικά προγράμματα στη Ρωσία, το Ισραήλ και τη Σιγκαπούρη, λαμβάνοντας έτσι την απαραίτητη τεχνογνωσία για την αντιμετώπιση και τη καταπολέμηση της γήρανσης.

Αν και νέος σε ηλικία, έχει ήδη καταφέρει να πρωτοστατεί και να κεντρίζει το ιατρικό ενδιαφέρον, μετρώντας πάνω από 5000 περιστατικά στο ιστορικό του.

Από το 2016 έως και σήμερα εργάζεται ως επιστημονικός διευθυντής στα Medi Prinou Health Center. Επιπλέον συνεργάζεται ως εξωτερικός ιατρός με το δερματολογικό – κοσμητικό ιατρικό κέντρο Focus, διατηρώντας παράλληλα το δικό του προσωπικό ιατρείο.

Η συνεχής διάθεσή του για βελτίωση και αυτοανάπτυξη του έχουν χαρίσει έναν μεγάλο αριθμό πιστοποιητικών παρακολούθησης ιατρικών συνεδρίων και τίτλων, εντός και εκτός Ελλάδας.

Άρθρο από τον Ιάκωβο Γκόγκουα MD - Κοσμητική Ιατρική – Αντιγήρανση

Για περισσότερες συμβουλές:

www.regen.gr

Instagram: @_iamjake

Διεύθυνση:

Βασιλίσσης Σοφίας 77

Τηλ: 216 7007070

 

Διαβάστε επίσης: Ο γιατρός Ιάκωβος Γκόγκουα εξηγεί: Botox ή filler; Τι είναι το καθένα και πού χρησιμοποιείται

Ο γιατρός Ιάκωβος Γκόγκουα σας ρωτάει και σας συμβουλεύει: Μήπως ο τρόπος που κοιμάσαι σου προκαλεί ρυτίδες;

Ο γιατρός Ιάκωβος Γκόγκουα δίνει 6 μοναδικές συμβουλές για λαμπερή επιδερμίδα το χειμώνα
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ