Ο Άκης Πετρετζίκης μας φτιάχνει τη μέρα με super Muffins πρωτεΐνης

Ένα νόστιμο και θρεπτικό σνακ που θα μας γεμίσει ενέργεια 

Συστατικά
2 ώριμες μπανάνες καθαρισμένες
200 γρ. σπανάκι φρέσκο
4 αυγά μέτρια, ελαφρώς χτυπημένα
30 γρ. λάδι καρύδας
100 γρ. βρόμη
100 γρ. σκόνη πρωτεΐνης με άρωμα βανίλια
½ κ.γ. κανέλα
2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
160 γρ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160οC στον αέρα.
Βάζουμε τα ειδικά χαρτάκια στη θήκη για muffins 12 θέσεων και αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τις μπανάνες και με ένα πιρούνι πιέζουμε μέχρι να γίνουν πουρές. Δεν μας πειράζει να μείνουν κάποια κομμάτια.
Σπάμε ελαφρά το σπανάκι με τα χέρια μας και το ρίχνουμε στο μπολ.
Προσθέτουμε τα αυγά και το λάδι καρύδας και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
Τέλος, προσθέτουμε τη βρόμη, την πρωτεΐνη, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και την καρυδόψιχα.
Ανακατεύουμε με τη μαρίζ μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αν θέλουμε μπορούμε να φορέσουμε γάντια και να ανακατέψουμε με τα χέρια.
Μοιράζουμε το μείγμα στην ειδική φόρμα για muffins.
Ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
Αφαιρούμε τα muffins από τον φούρνο και σερβίρουμε.

 

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ