Στείλτε sms για να σας μαζέψουν τα σκουπίδια – Ο νέος τρόπος για το ραντεβού με το απορριμματοφόρο

Αποκομιδή σκουπιδιών με... SMS

Αποκομιδή σκουπιδιών με… ραντεβού θα είναι διαθέσιμη συντόμως για εκατοντάδες κατοίκους και καταστηματάρχες του Δήμου Αθηναίων στο εμπορικό τρίγωνο.

Η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος παρουσιάστηκε σήμερα από τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται και τα έργα ανάπλασης στο «μικρό» εμπορικό τρίγωνο της πόλης.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα σύνολο εργασιών και παρεμβάσεων ανάπλασης πεζόδρομων που υπάρχουν ήδη, αλλά και τη δημιουργία οκτώ νέων σε περιοχή έκτασης 110 στρεμμάτων, η οποία περικλείεται από τις οδούς Αθηνάς, Ευριπίδου, Πραξιτέλους, Λέκκα, Περικλέους, Αθηναΐδος και Αγίας Ειρήνης.

Ο πολίτης λαμβάνει με προσωπικό SMS την πληροφορία ότι το απορριμματοφόρο του Δήμου θα βρίσκεται σε 10 λεπτά σε προκαθορισμένο σημείο. Αντίστοιχα ενημερώνεται και για το απορριμματοφόρο της ανακύκλωσης.

Σε μελλοντικό στάδιο αναμένεται να χρησιμοποιηθεί σχετικό app όπου ο πολίτης θα έχει την δυνατότητα να βλέπει live το που ακριβώς βρίσκεται το όχημα ενώ στα επόμενα βήματα είναι να έρχονται διαφορετικά απορριμματοφόρα καθώς προωθείται η διαλογή των ανακυκλώσιμων απορριμάτων στην πηγή.

«Η αναβάθμιση του Εμπορικού Τριγώνου της Αθήνας είναι ένα στοίχημα για τη δημοτική μας αρχή και για εμένα προσωπικά» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης και επισήμανε: «αποτυπώνει τη νέα αντίληψη, το νέο συμμετοχικό μοντέλο διακυβέρνησης που επιλέξαμε να εφαρμόσουμε στην πόλη. Όχι μόνοι μας, αλλά μαζί με όλους τους πολίτες. Μαζί με τους καταστηματάρχες της περιοχής, με τους οποίους βρισκόμαστε σε συνεχή διάλογο. Μαζί με αξιόπιστους εταίρους, όπως η Vodafone Ελλάδας που μέσα από το Ψηφιακό Συμβουλίου συνεργαστήκαμε και προσφέρουμε νέες, καινοτόμες υπηρεσίες στην πόλη. Μαζί με τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής, καθώς μέλημά μας είναι ξανακάνουμε το κέντρο της πόλης προορισμό περιπάτου και αναψυχής. Η “Έξυπνη Αποκομιδή”, με τον νέο αστικό εξοπλισμό, τις πεζοδρομήσεις, τον σύγχρονο φωτισμό και τους κανόνες στη διαχείριση του δημόσιου χώρου, μετατρέπουν το Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας σε αυτό που οφείλει να είναι ένα σύγχρονο μητροπολιτικό κέντρο. Και δίνει το παράδειγμα για το πώς μπορεί συνεργατικά και αποτελεσματικά να λειτουργεί μια σύγχρονη πρωτεύουσα, όπως η Αθήνα».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ