Ο Αλέξης Τσίπρας στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης - Συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Θα ακολουθήσει συνάντηση και με τον Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Τη λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας, στη Θεολογική σχολή της Χάλκης, παρακολουθεί αυτήν την ώρα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Ο κ. Τσίπρας έφτασε στη Χάλκη συνοδευόμενος από τη σύντροφό του Μπέττυ Μπαζιάνα, τους οποίους υποδέχτηκε στην είσοδο της Μονής, ο Ηγούμενος Χάλκης και Μητροπολίτης Προύσης Ελπιδοφόρος.

Μαζί με τον πρωθυπουργό, ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Μπόλαρης.

Στη συνέχεια πέρασαν στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας, όπου χοροστατεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Μετά τη λειτουργία, ο πρωθυπουργός θα ξεναγηθεί στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης και θα έχει συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο.

Κατά την υποδοχή στη Χάλκη, υπήρχαν και αρκετοί ομογενείς, ενώ για την κάλυψη της επίσκεψης παρατηρείται μεγάλο ενδιαφέρον και από τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Συνάντηση με τον Μπ. Γιλντιρίμ

Μετά τη Χάλκη, ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το μουσείο Ντολμά Μπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη και θα ξεναγηθεί μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό της Τουρκίας και νυν πρόεδρο της Βουλής, Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος αναμένεται να παραιτηθεί του αξιώματός του ώστε να είναι υποψήφιος δήμαρχος Κωνσταντινούπολης στις εκλογές της άνοιξης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

(Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ