Η Apivita μεγάλος χορηγός του μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στην πρεμιέρα του "Herrumbre"

Συνεχίζοντας την πολύ σημαντική συνεργασία της με την Εθνική Λυρική Σκηνή, η APIVITA, Μεγάλος Χορηγός του Μπαλέτου, δεν θα μπορούσε να λείπει από άλλη μια πολύ σημαντική παραγωγή της σεζόν 2018-2019, το “Herrumbre”, του σπουδαίου Ισπανού χορογράφου Νάτσο Ντουάτο.

H πρώτη συνεργασία του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με τον σπουδαίο Ισπανό χορογράφο Νάτσο Ντουάτο είναι γεγονός. Ο περιζήτητος χορογράφος και έως πρότινος Διευθυντής του Κρατικού Μπαλέτου του Βερολίνου, με τη μοναδική ευαισθησία απέναντι στις αδυναμίες της ανθρώπινης φύσης, υπογράφει μια παράσταση χορού για τη φθορά της ψυχής με τίτλο Herrumbre (Σκουριά), η οποία θα παρουσιαστεί στις 6, 8, 9, 15, 16 και 17 Φεβρουαρίου, στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Για τον Νάτσο Ντουάτο, αφετηρία για να δημιουργήσει το Herrumbre υπήρξε μια φωτογραφία από τις φυλακές του Γκουαντάναμο που δείχνει τους φυλακισμένους πεσμένους στο έδαφος χωρίς ίχνος αξιοπρέπειας. Στη χορογραφία του μεταμορφώνει σε κινήσεις τις εικόνες βίας που προβάλλονται από τα ΜΜΕ. Σκοπός του είναι να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο γύρω από ένα ζήτημα που θα έπρεπε να μας αφορά όλους, καθώς θεωρεί ότι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τους άλλους καθορίζει εξ ολοκλήρου το ποιοι είμαστε εμείς οι ίδιοι πραγματικά. Η διαδοχή των εντυπωσιακών σκηνών, η καθεμιά πιο βίαιη από την προηγούμενη, αποτελεί μια σπουδαία δήλωση του χορογράφου ενάντια σε κάθε μορφή τρομοκρατίας.

Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για την APIVITA να είναι ο πρώτος «ΧΟΡΗΓΟΣ ΜΠΑΛΕΤΟΥ» της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για την καλλιτεχνική περίοδο 2018/ 2019, στηρίζοντας έμπρακτα έναν από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς οργανισμούς στη χώρα μας, που από το 1939 λειτουργεί ως ενεργός πυρήνας πολιτισμού μέσα από το πολύπλευρο καλλιτεχνικό της έργο.  Η νέα αυτή χρονιά αποτελεί όμως σημείο αναφοράς και για την ιστορία της APIVITA, καθώς το 2019 γιορτάζει τα 40 χρόνια από την ίδρυσή της και εγκαινιάζει τον εορτασμό με αυτή την ιδιαίτερα σημαντική καλλιτεχνική συνέργεια.

Ο υπέροχος κόσμος στον οποίο μας ταξιδεύουν οι χορευτές, η ομορφιά του χορού και η αρμονία της κίνησης, αλλά και η δημιουργική έκφραση ταιριάζουν ιδανικά με τη φιλοσοφία της APIVITA η οποία, από το 1979, δημιουργεί και αναπτύσσει προϊόντα ομορφιάς, που προάγουν έναν αρμονικό τρόπο ζωής, βασισμένα στη μοναδική κοινωνία της μέλισσας και στην ελληνική φύση με την πλούσια βιοποικιλότητά της.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ