Μοναδικά βίντεο με αξιολάτρευτα ζώα που ζευγαρώνουν μια ζωή το ένα με το άλλο

Ενώ στο ανθρώπινο γένος, οι περισσότεροι από τους μισούς γάμους καταλήγουν στο διαζύγιο, τα παρακάτω ζευγάρια των ζώων παραμένουν μαζί για όλη τους τη ζωή.

Μήπως να πάρουμε έμπνευση; Αν μπορούν τα ζώα γιατί όχι κι οι άνθρωποι;

1. Κύκνοι
Οι κύκνοι ζευγαρώνουν με έναν σύντροφο ισόβια. Το θηλυκό επωάζει κατά μέσον όρο 6 αβγά, ενώ το αρσενικό είναι άγρυπνος φύλακας. Σε μερικά είδη το αρσενικό συμμετέχει και στην επώαση. Αγαπούν πραγματικά ο ένας τον άλλον.

2. Αστακοί
Στα “Φιλαράκια” η Φοίβη έλεγε ότι ο Ρος είναι ο αστακός της Ρέιτσελ. Το θυμάσαι; Γιατί οι αστακοί ερωτεύονται και ζευγαρώνουν για μια ζωή, σύμφωνα με το tsemperlidou.gr.

3. Γίββωνες
Οι γίββωνες είναι πίθηκοι που ζευγαρώνουν για μια ζωή. Τους αρέσει να περνούν πολλές όλες της μέρας μαζί.

4. Κουκουβάγιες
Οι κουκουβάγιες ζευγαρώνουν για μια ζωή. Τους αρέσει να αγκαλιάζονται και να δείχνουν στοργή ο ένας στην άλλη. Μάλιστα, όταν μια κουκουβάγια πεθαίνει, η άλλη πέφτει σε βαθιά κατάθλιψη.

5. Πιγκουίνοι
Οι βασιλικοί πιγκουίνοι είναι μονογαμικά ζώα. Μένουν μαζί και δημιουργούν οικογένεια για μια ζωή. “Σαν ερωτευμένοι πιγκουίνοι…” που λέει κ το τραγούδι.

6. Άλμπατρος
Οι δεσμοί μεταξύ των ζευγαριών στα άλμπατρος δημιουργούνται με “τελετές χορού” και διαρκούν για όλη τη ζωή του ζευγαριού.

7. Τερμίτες
Είναι οι τελευταίοι που περίμενες να δημιουργήσουν σχέσεις μονογαμικές που αντέχουν στο χρόνο. Κι όμως οι τερμίτες, σε αντίθεση με τα μυρμήγκια ή τις μέλισσες όπου τα αρσενικά εξυπηρετούν μια βασίλισσα και στη συνέχεια πεθαίνουν, μένουν μαζί για πάντα.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ