Ο Ολυμπιακός αποχώρησε στο ημίχρονο από τον ημιτελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό - Το μήνυμα του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στον τελικό.

Ένα ημίχρονο, στην κυριολεξία, διήρκεσε η προσπάθεια του Παναθηναϊκού για να πάρει την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα αντιμετωπίσει την Κυριακή (17/2, 17:00) στα «Δύο Αοράκια», στο Ηράκλειο της Κρήτης, τον ΠΑΟΚ. Ο νοκ άουτ ημιτελικός, απέναντι στον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ ολοκληρώθηκε στο... ημίχρονο, με το σκορ στο 40-25, καθώς η «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ πήρε την απόφαση να αποχωρήσει η αποστολή από το κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα εις βάρος της διαιτητικά σφυρίγματα. Βάσει κανονισμού, ο Ολυμπιακός θα τιμωρηθεί με αφαίρεση ενός βαθμού από το πρωτάθλημα. 

Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στην καταληκτική αναμέτρηση του Κυπέλλου Ελλάδας δηλαδή μετά από απουσία ενός χρόνου, αφού η τελευταία φορά ήταν το 2017 όταν το σήκωσε απέναντι στον Άρη με 68-59. Αυτή ήταν η 3η... ήττα του Ολυπιακού στο ΟΑΚΑ την τρέχουσα σεζόν, αφού είχε φύγει πικραμένος από το κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων τόσο στην Α1 (79-70), όσο και στη Euroleague (93-80).  

Ο πολυνίκης του θεσμού θα διεκδικήσει απέναντι στον ΠΑΟΚ, στον 24ο τελικό της ιστορίας του, το 19ο τρόπαιο. Τελευταία φορά μάλιστα που είχε διεκδικήσει το ζευγάρι Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ τον πρώτο τίτλο της χρονιάς ήτα το μακρινό 1982! Τότε, ο Παναθηναϊκός είχε νικήσει με 65-63, στο Αλεξάνδρειο, στις 30 Ιουνίου, με πρώτο σκόρερ των «πρασίνων» τον Ντέιβιντ Στεργάκο με 21 πόντους και κορυφαίο του ΠΑΟΚ τον Βαγγέλη Αλεξανδρή με 22 πόντους. 

Το ματς μέχρι το ημίχρονο:

Τα δεκάλεπτα: 23-12, 40-25 (ημίχρονο)

Ιδανικότερη εκκίνηση δεν θα μπορούσε να είχε φανταστεί ο Παναθηναϊκός. Με προσήλωση στην άμυνα, οι «πράσινοι» εξουδετέρωσαν γρήγορα τον Μιλουτίνοβ, υποχρεώνοντας τον Μπλατ σε διαδοχικές αλλαγές στην πεντάδα για να βρει λύσεις κοντά στο καλάθι. Την ίδια στιγμή, η γραμμή ψηλών του «τριφυλλιού» κυριάρχησε στο παρκέ, σημείωσε τους 18 από τους 23 πόντους του Παναθηναϊκού στο πρώτο δεκάλεπτο (Τόμας 8π., Παπαπέτρου 6π., Γκιστ 2π., Βουγιούκας 2π.), γράφοντας στο 8΄ το 20-8. Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά τα διαδοχικά λάθη δεν τους επέτρεψαν κάτι καλύτερο από το 23-12 της πρώτης περιόδου. 

Χωρίς να χάσει διάρκεια στην άμυνα και με τους ψηλούς να κάνουν ό,τι θέλουν στην αντίπαλη ρακέτα, ο Παναθηναϊκός έδωσε συνέχεια στο «στραγγαλισμό» του Ολυμπιακού. Οι «πράσινοι» ξέφυγαν αρχικά με 30-16 στο 15΄, 35-20 στο 17΄ και 38-22 στο 19΄, μετά από τρίποντο του Λάνγκφορντ, για να εκτοξεύσει τη διαφορά ο Καλάθης στα 38΄΄ στο +18 (40-22). Το μόνο που κατάφερε ο Ολυμπιακός στον υπολειπόμενο χρόνο μέχρι το ημίχρονο ήταν να μειώσει σε 40-25, με τρίποντο του αρχηγού του, Βασίλη Σπανούλη. 

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Αναστόπουλος Π.-Μάνος-Παναγιώτου

Οι συνθέσεις

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ρικ Πιτίνο): Τόμας 10, Λάνγκφορντ 4 (1), Παπαγιάννης, Παπαπέτρου 7, Γκιστ 6, Βουγιούκας 2, Λεκαβίτσιους, Κιλπάτρικ 2, Καλάθης 9 (1), Μήτογλου. 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντέιβιντ Μπλατ): Ουέμπερ 5 (1), Ουίλιαμς-Γκος 2, Σπανούλης 5 (1), Τίμα, Μιλουτίνοβ 4, Στρέλνιεκς, Βεζένκοφ, Πρίντεζης 2, Παπανικολάου 3 (1), Μπόγρης, ΛεΝτέι 4.

«Το μπάσκετ μας ενώνει, δεν μας χωρίζει»

Παρέμβαση ...ειρήνης από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, για όσα συνέβησαν εχθές στο ΟΑΚΑ, στον ημιτελικό του  Κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ, ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, που είχε διάρκεια μόλις ένα ημίχρονο, μιας και οι «ερυθρόλευκοι» αποχώρησαν. Εκείνη την στιγμή ο Παναθηναϊκός ήταν μπροστά στο σκορ με 40-25.

«Το μπάσκετ να μας ενώνει και όχι να μας χωρίζει», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που στη νίκη των Μπακς  με 106-97, μέσα στην Ιντιάνα επί των Πέισερς, έφτασε στον 9ο αγώνα με τουλάχιστον 30 πόντους και 15 ριμπάουντ, αλλά και το 5ο triple double στη σεζόν, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο ίδιος αμέσως μετά  το παιχνίδι, δήλωσε ενθουσιασμένος: «Αισθάνομαι καλά να είμαι στην καλύτερη ομάδα στο NBA τώρα!», είπε χαρακτηριστικά. «Θα πάω σπίτι και θα κοιμηθώ όλη μέρα, θα ξυπνήσω και θα πάρω πρωινό και θα παρακολουθήσω τηλεόραση. Την επόμενη μέρα θα πάρω πρωινό και θα κάνω ένα όμορφο κούρεμα», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ