Ολλανδία: Ένα τεράστιο μπλε τριχωτό Brexit τέρας εισβάλει στο γραφείο του υπουργού εξωτερικών... (φώτο-βίντεο)

«Έχετε ελέγξει ποιες συνέπειες έχει ο Brexit για εσάς ή την επιχείρησή σας;»

Η βρετανική κυβέρνηση μπορεί να μην έχει ιδέα για το πως ακριβώς θα μοιάζει το brexit, οι Ολλανδοί όμως φαίνεται πως έχουν σαφή εικόνα: Είναι ένα τεράστιο μπλε γούνινο τέρας που ξαπλώνει πάνω στο γραφείο σας και σας εμποδίζει να κάνετε οποιαδήποτε εργασία.

Ο Ολλανδός υπουργός εξωτερικών ανέβασε σήμερα Πέμπτη στο twitter μια φωτογραφία  που τον δείχνει έξαλλο ενώ μπροστά του έχει ένα γούνινο μπλε τέρας που μοιάζει με μάπετ ,φοράει ένα μπλουζάκι που γράφει με τεράστια κόκκινα γράμματα  "Brexit" και βρίσκεται πάνω στο γραφείο του.

«Έχετε ελέγξει ποιες συνέπειες έχει ο Brexit για εσάς ή την επιχείρησή σας;», ρωτά ο Στεφ Μπλοκ , ενώ έχει μια έκφραση απογοήτευσης ζωγραφισμένη στο πρόσωπο του. Με τον τρόπο αυτό ο υπουργός εξωτερικών της Ολλανδίας προειδοποιεί τις ολλανδικές επιχειρήσεις να βεβαιωθούν ότι «το Brexit δεν στέκεται, ή λέει ψέματα, στο δρόμο σας».


Στο tweet του συμπεριλαμβάνει επίσης ένα λινκ και συμβουλεύει τις εταιρείες να ελέγξουν την επίσημη ιστοσελίδα για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι συνέπειες θα έχουν οι Ολλανδοί όταν το Ηνωμένο Βασίλειο εγκαταλείψει την ΕΕ.

Μόνο το 24% των Ολλανδών επιχειρηματιών δήλωσε στο ολλανδικό Εμπορικό Επιμελητήριο το Δεκέμβριο ότι είναι καλά προετοιμασμένοι για το Brexit. Σχεδόν το ένα τρίτο υποστήριξε ότι δεν έχουν προετοιμαστεί καλά. 

Το μήνυμα του υπουργού Εξωτερικών έρχεται την ίδια ημέρα που ο Ολλανδός Πρωθυπουργός, Μαρκ Ρούτε, δήλωσε στους «Financial Times» ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει γίνει μια χώρα σε ύφεση μετά το δημοψήφισμα του Brexit και προειδοποίησε ότι ένα άτακτο Brexit κινδυνεύει να έχει «ανυπέρβλητες» συνέπειες για τη βρετανική οικονομία, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Guardian 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ