Made in Greece τα Ria Labrinoudi: Γόβες, μποτάκια, πέδιλα που συνδυάζουν κομψότητα με άνεση από την ταλαντούχα σχεδιάστρια

Είναι αναμφισβήτητα μία από τις πιο ταλαντούχες Ελληνίδες σχεδιάστριες υποδημάτων και ως γυναίκα που αγαπά κι εκτιμά το ποιοτικό παπούτσι και η ίδια ξέρει και μπορεί να αφουγκράζεται τις ανάγκες και τα θέλω κάθε γυναίκας εκεί έξω.

Η Ρία Λαμπρινούδη είναι το ανερχόμενο αστέρι στον σχεδιασμό και την κατασκευή γυναικείου υποδήματος.

Βασικές αρχές των σχεδίων της η κομψότητα, η άνεση, η άψογη εφαρμογή και τα ποιοτικά υλικά. Τι άλλο μπορεί να ζητήσει μία γυναίκα από παπούτσια που εκπέμπουν δυναμισμό, τις εκφράζουν απόλυτα και τονώνουν την αυτοπεποίθησή τους;

Γόβες, μποτάκια, πέδιλα εξαιρετικής ποιότητας και μοναδικού σχεδιασμού παρελαύνουν στην χειμερινή της συλλογή. Όλα είναι φτιαγμένα από προσεγμένες πρώτες ύλες, κυρίως δέρματα από την Ιταλία, ενώ το βασικό τους πλεονέκτημα είναι ότι αγκαλιάζουν το πόδι. Βασικός στόχος της Ρίας είναι να δημιουργεί καλαίσθητα σχέδια που αναδεικνύουν τη θηλυκότητα χωρίς να θυσιάζουν την άνεση, με δυνατότητα παραγωγής sur mesure.

Η Ρία Λαμπρινούδη γεννήθηκε στη Χίο το 1982, όπου έζησε μέχρι την ηλικία των 18 ετών. Στη συνέχεια μετακόμισε στην Πάτρα, όπου σπούδασε οικονομικά για 4 χρόνια και ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Αθήνα με MBA. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της εργάστηκε στον τραπεζικό τομέα για 10 χρόνια. Όμως αυτή η διαδρομή ήταν κάτι που δεν τη γέμιζε και κάποια στιγμή πήρε την απόφαση να αλλάξει τη ζωή της και να ακολουθήσει το όνειρό της: Σχεδιασμός υποδημάτων και κατασκευή υποδημάτων.

Η Ρία θυμάται τον εαυτό της από μικρή να είναι παθιασμένη με τη μόδα. Περνούσε πολλές ώρες σε Showrooms παπουτσιών και μπροστά σε βιτρίνες καταστημάτων.

Τα παπούτσια είναι όλη της η ζωή. Πιστεύει ότι φορώντας ένα εντυπωσιακό ζευγάρι παπούτσια μπορείς να μετατρέψεις μια βασική εμφάνιση σε κάτι ξεχωριστό και λαμπερό.

Έτσι, αποφάσισε να μάθει την τέχνη των παπουτσιών, μαθητεύοντας δίπλα σε δύο καταξιωμένους τεχνίτες που της δίδαξαν τα μυστικά της υποδηματοποιίας. Έπειτα από πολλή δουλειά, το 2018, παρουσίασε το δικό της brand, στο οποίο χάρισε το όνομά της.

Σε όλη τη διαδρομή της αυτή επιδίωκε να βρίσκεται κοντά στους καλύτερους Έλληνες υποδηματοποιούς και σχεδιαστές υποδημάτων, συνεργάστηκε μαζί τους για να μάθει τα μυστικά της χειροτεχνίας, καθώς και να αναπτύξει την ικανότητα επιλογής των σωστών υλικών.

Έχει δημιουργήσει χειροποίητα πολλά ζευγάρια παπουτσιών, από το σχεδιασμό τους μέχρι το κόψιμο του δέρματος, τη ραφή έως το τελικό προϊόν.

Δείτε όλη τη συνέχεια στο Made in Greece.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ