Τι λέει η τελευταία έκθεση των γιατρών του Ντόναλντ Τραμπ για την κατάσταση της υγείας του - Πόσα κιλά πρέπει να χάσει

Πρέπει να περιορίσει λίγο το fast food, και να χάσει μερικά κιλά αλλά είναι υγιής

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει παχύνει από τον τελευταίο ιατρικό του έλεγχο, αλλά η υγεία του παραμένει "σε πολύ καλή κατάσταση", σύμφωνα με τον προσωπικό γιατρό του, τον Σον Κόνλεϊ, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του το BBC.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Τραμπ λαμβάνει υψηλότερες δόσεις φαρμάκου για τη μείωση του επιπέδου χοληστερίνης. Κατά την εξέταση της περασμένης εβδομάδας ο Τραμπ ζύγιζε 110 κιλά, δύο κιλά περισσότερα από την εξέταση στις αρχές του 2018.

'Αλλοι γιατροί του επισημαίνουν ότι ο δείκτης μάζας σώματός του (BMI) ξεπερνά πλέον το 30, δηλαδή ο Τραμπ θεωρείται πλέον παχύσαρκος.

"Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι η υγεία του προέδρου παραμένει καλή", αναφέρει σε έκθεσή του που εκδόθηκε από τον Λευκό Οίκο ο δρ Κόνλεϊ, ο οποίος εξέτασε τον 72χρονο πρόεδρο.

Ο Τραμπ, ο οποίος πάσχει από μια κοινή μορφή καρδιακής νόσου, είχε κληθεί στο παρελθόν να χάσει τουλάχιστον 4,5 κιλά.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει ύψος 1,90 μ. και φέρεται ότι η διατροφή του περιλαμβάνει αναψυκτικά και τρόφιμα fast food.

Είναι γνωστό ότι δεν πίνει αλκοόλ και ο ίδιος λέει ότι δεν έχει πιει ποτέ. Επίσης δεν καπνίζει.

Στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας είχε παρουσιάσει μια επιστολή, η οποία ανέφερε ότι "θα είναι ο πιο υγιής πρόεδρος που θα έχει έως σήμερα εκλεγεί", αλλά ο γιατρός τον οποίο ανέφερε ως υπογράφοντα την επιστολή είχε δηλώσει αργότερα ότι την είχε συντάξει ο ίδιος ο Τραμπ.

Πέρυσι ο δρ Ρόνι Τζάκσον είχε πει ότι ο πρόεδρος έχει "εξαιρετικά γονίδια" και ότι δεν θα πρέπει να προκαλεί ανησυχία το γεγονός ότι κοιμάται μόνο τέσσερις με πέντε ώρες την νύχτα γιατί "έτσι είναι η φύση του".

Στην τελευταία έκθεσή του ο δρ Κόνλεϊ αναφέρει ότι δεν διαπίστωσε σοβαρά προβλήματα υγείας εξετάζοντας τον Τραμπ.

"Δεν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές για να αναφέρω έπειτα από την εξέταση στα μάτια, τα αυτιά, την μύτη, το στόμα, τα δόντια/ούλα, την καρδιά, τους πνεύμονες, το δέρμα, το γαστρεντερικό και νευρολογικό σύστημα".

Σύμφωνα με την έκθεση, η δόση του φαρμάκου που λαμβάνει ο Τραμπ για τη μείωση των υψηλών επιπέδων των λιπιδίων στον οργανισμό (ιδιαίτερα της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων), το Rosuvastatin, αυξήθηκε από 10mg σε 40mg.

Πηγή ΑΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ