Η επίσημη ανακοίνωση του οίκου Chanel και ο αποχαιρετισμός του Dior στον Καρλ Λάγκερφελντ- Η Κλόντια Σίφερ δάκρυσε (φώτο)

"Ήταν ένας γίγαντας και δεν νομίζω ότι θα υπάρξει κανένας σαν κι αυτόν πια.", λέει ο CEO του οίκου Dior

Βαθιά θλίψη σκόρπισε στον κόσμο της μόδας η είδηση του θανάτου του διάσημου σχεδιαστή Καρλ Λάγκερφελντ. Ο οίκος Chanel στο τιμόνι του οποίου ο διάσημος μόδιστρος ήταν για 35 χρόνια αναφέρει: 

«Με βαθιά θλίψη η Chanel ανακοινώνει το θάνατο του Karl Lagerfeld  καλλιτεχνικού διευθυντή του Οίκου από το 1983. 

Ενα εξαιρετικό δημιουργικό άτομο, ο Karl Lagerfeld επανηφηύρε τις εμβληματικές δημιουργίες του οίκου, που δημιούργησε η Gabrielle Chanel: Το Chanel τζάκετ, το Chanel ταγιέρ, το LBD, τα πολύτιμα τουίντς, τα δίχρωμα παπούτσια, το μικρό μαύρο φόρεμα, το καπιτονέ ύφασμα, τα μαργαριτάρια και τα κοσμήματα.

Αναφερόμενος στην Gabrielle Chanel ο Karl Lagerfeld έλεγε: «Η δουλειά μου δεν είναι να κάνω αλλά τι θα έκανε εκείνη. Το καλό με τη Chanel είναι ότι είναι μια ιδέα μπορεί να προσαρμόζεται σε πολλά πράγματα».

Ενα παραγωγικό και δημιουργικό μυαλό με ατελείωτη  φαντασία, ο Karl Lagerfeld διερεύνησε πολλούς καλλιτεχνικούς ορίζοντες, συμπεριλαμβανομένης της φωτογραφίας και των ταινιών μικρού μήκους.

Ο γαλλικός οίκος μόδας ωφελήθηκε από το ταλέντο του και σε όλες τις καμπάνιες μόδας από το 1987. 

Τέλος, δεν μπορεί κάποιος να μην αναφερθεί  στον Karl Lagerfeld χωρίς να επισημάνει την έμφυτη πνευματικότητά του και τον αυτοσαρκασμό του. 

Ο Alain Wertheimer, CEO της CHANEL, είπε: «Χάρη στη δημιουργική του ιδιοφυΐα, τη γενναιοδωρία και το εξαιρετικό του ένστικτο, ο Karl Lagerfeld ήταν μπροστά από την εποχή του, κάτι που συνέβαλε ευρέως στην επιτυχία της Chanel σε όλο τον κόσμο. Σήμερα, δεν έχασα μόνο εγών έναν φίλο, αλλά όλοι χάσαμε ένα εξαιρετικό δημιουργικό μυαλό, στον οποίο έδωσα λευκή επιταγή στις αρχές της δεκαετίας του 1980 για να επανεφεύρει το brand». 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

It is with deep sadness that the House of CHANEL announces the passing of Karl Lagerfeld, the Creative Director for the CHANEL Fashion House since 1983. An extraordinary creative individual, Karl Lagerfeld reinvented the brand’s codes created by Gabrielle Chanel: the CHANEL jacket and suit, the little black dress, the precious tweeds, the two-tone shoes, the quilted handbags, the pearls and costume jewelry. Regarding Gabrielle Chanel, he said, “My job is not to do what she did, but what she would have done. The good thing about Chanel is it is an idea you can adapt to many things.” A prolific creative mind with endless imagination, Karl Lagerfeld explored many artistic horizons, including photography and short films. The House of CHANEL benefited from his talent for all the branding campaigns related to Fashion since 1987. Finally, one cannot refer to Karl Lagerfeld without mentioning his innate sense of repartee and self-mockery. Alain Wertheimer, CEO of CHANEL, said: “Thanks to his creative genius, generosity and exceptional intuition, Karl Lagerfeld was ahead of his time, which widely contributed to the House of CHANEL’s success throughout the world. Today, not only have I lost a friend, but we have all lost an extraordinary creative mind to whom I gave carte blanche in the early 1980s to reinvent the brand.” Bruno Pavlovsky, President of Fashion at CHANEL, said: “Fashion show after fashion show, collection after collection, Karl Lagerfeld left his mark on the legend of Gabrielle Chanel and the history of the House of CHANEL. He steadfastly promoted the talent and expertise of CHANEL’s ateliers and Métiers d’Art, allowing this exceptional know-how to shine throughout the world. The greatest tribute we can pay today is to continue to follow the path he traced by – to quote Karl – ‘continuing to embrace the present and invent the future’.” Virginie Viard, Director of CHANEL’s Fashion Creation Studio and Karl Lagerfeld’s closest collaborator for more than 30 years, has been entrusted by Alain Wertheimer with the creative work for the collections, so that the legacy of Gabrielle Chanel and Karl Lagerfeld can live on.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη CHANEL (@chanelofficial) στις

Ο  Bruno Pavlovsky, πρόεδρος του τμήματος μόδας της CHANEL, είπε: «Σόου με το σόου, ο  Karl Lagerfeld κατάφερε να αφήσει το στίγμα του στο μύθο της Gabrielle Chanel και στην ιστορία του Οίκου μόδας.  Προώθησε σταθερά το ταλένο και την εμπειρία των ατελιέ Métiers d’Art της Chanel, επιτρέποντας σε αυτή την εξαιρετική τεχνογνωσία να λάμψει σε όλο τον κόσμο. Η μεγαλύτερη τιμή που θα μπορούσαμε να του κάνουμε σήμερα είναι να συνεχίσουμε το μονοπάτι που χάραξε το οποίο όπως ο ίδιος έλεγε «συνέχιζε να αγκαλιάζει το παρόν και να εφεύρει το μέλλον». 

Στην Virginie Viard, διευθύντρια των δημιουργικών στούντιο μόδας της Chanel και στενή συνεργάτις του Karl Lagerfeld για πάνω από 30 χρόνια ανατέθηκε από τον Alain Wertheimer το δημιουργικό έργο των συλλογών, έτσι ώστε η κληρονομιά της Gabrielle Chanel και του Karl Lagerfeld να συνεχίζουν παρακάτω.

H Chanel εκφράζει τα βαθιά της συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους συγγενείς και τους φίλους του εκλιπόντος».

Ο οίκος Dior σε ανακοίνωση του αναφέρει:

Όλοι στον οίκο Dior είμαστε βαθιά λυπημένοι από την είδηση του θανάτου του Καρλ Λάγκερφελντ. Θα λείψει πολύ από όλους στον κόσμο της μόδας.  Ο Pietro Beccari, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Christian Dior Couture, δήλωσε:

"Ο Karl ήταν για μένα και τη σύζυγό μου κάτι πολύ περισσότερο από  έναν άνθρωπο με τον οποίο συνεργάστηκα.Μπήκε στη ζωή μας σαν ανεμοστρόβιλος και γίναμε φίλοι. 

 Πολλά θα λέγονται για το ταλέντο και τη μεγαλοφυία του, αλλά θα ήθελα να ξεχωρίσω τη βαθιά του κουλτούρα.Πράγματι, θα μπορούσατε να μιλάτε μαζί του για ώρες για οποιοδήποτε θέμα και να ακούτε την πάντα τεκμηριωμένη άποψη του.

Είχε μια τεράστια ευαισθησία και συμπεριφερόταν σαν αληθινός κύριος σε όλες τις ομάδες και σε κάθε επίπεδο. Ο Καρλ είχε τεράστια γενναιοδωρία με τους ανθρώπους που αγαπούσε. Αισθανόμαστε ευλογημένοι που τον συναντήσαμε στο δρόμο μας και ήταν μεγάλη μας τιμή  να είμαστε φίλοι του.

Η τεράστια θλίψη δεν θα σβήσει με κανέναν τρόπο τις απίστευτες αναμνήσεις και τις στιγμές που μοιραστήκαμε μαζί. 

Πώς να ξεχάσω την πρώτη επίδειξη Haute Couture της Fendi στο Παρίσι, το show της Trevi Fountain και τα μάτια του την πρώτη φορά που μπήκε στα νέα γραφεία μας στο Palazzo della Civiltà. Ήταν ένας γίγαντας και δεν νομίζω ότι θα υπάρξει κανένας σαν κι αυτόν πια."

Το διάσημο μοντέλο Κλόντια Σίφερ , στενή φίλη και συνεργάτης του Καρλ Λάγκερφελντ, με δάκρυα στα μάτια αποχαιρετά τον μεγάλο μετρ της μόδας και γράφει:

"Ο Karl ήταν η μαγική σκόνη μου, με μετέτρεψε από ένα ντροπαλό  κορίτσι από τη Γερμανία σε ένα supermodel. Με δίδαξε για τη μόδα, το στυλ και για το πως θα επιβιώσω στην βιομηχανία της μόδας.

Αυτό που ήταν ο Γουόρχολ  για την τέχνη, ο Καρλ ήταν για την μόδα. Είναι αναντικατάστατος. Είναι ο μόνος άνθρωπος που  μπορούσε να κάνει ασπρόμαυρα πολύχρωμα! Θα του είμαι αιώνια ευγνώμων."
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ