Χρυσοί σκούφοι 2019 : Μόλις απονεμήθηκαν - Το καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας είναι στην Κέρκυρα - Τα 28 top της χώρας από το Αθηνόραμα (φώτο)

Σε μια λαμπερή τελετή γεμάτη ανατρεπτικές εκπλήξεις και γεύσεις υψηλού επιπέδου, 28 εστιατόρια από όλη την Ελλάδα απέσπασαν την κορυφαία διάκριση των Χρυσών Σκούφων κι εκλεκτοί καλεσμένοι από την πολιτική, πολιτιστική, επιχειρηματική και γαστρονομική ζωή της χώρας απόλαυσαν ένα πρωτόγνωρο dner de gala διά χειρός του αστεράτου σεφ Davide Scabin, με σφυριά, νυστέρια, ψαλίδια και πιάτα από το... Διάστημα.

Οι Χρυσοί Σκούφοι στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας απονεμήθηκαν την Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου στο Grand BallRoom του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία» σε μια λαμπερή τελετή την οποία θα θυμούνται για καιρό οι προσκεκλημένοι όχι μόνο για τα 28 κορυφαία εστιατόρια του 2019 αλλά και για το πρωτόγνωρο dîner de gala στο οποίο δεν πρωταγωνίστησαν μόνο εξαιρετικές υψηλού επιπέδου γεύσεις του αστεράτου Ιταλού σεφ Davide Scabin, αλλά και σφυριά, νυστέρια, ψαλίδια και πιάτα από το… Διάστημα.

Davide... the floor is yours! O ανατρεπτικός σεφ από το Τορίνο λίγο πριν από την έναρξη της μεγάλης βραδιάς

Ο Δημήτρης Μπραζάς δημιούργησε το εντυπωσιακό centerpiece της art de la table με θρυμματισμένα πιάτα και μαχαιροπίρουνα να ξεφυτρώνουν καταμεσής του τραπεζιού

Οι παρουσιαστές της βραδιάς και πρωταγωνιστές της επιτυχημένης παράστασης «Το Δείπνο», Κατερίνα Λέχου, Στέλιος Μάινας, Γιώργος Κοτανίδης, Λάζαρος Γεωργακόπουλος και Κατερίνα Μισιχρόνη, μας έδωσαν τις απαραίτητες... οδηγίες χρήσης για το μενού του dîner de gala.

Ο Αστέριος Κουστούδης και ο Davide Scabin συνεργάστηκαν εξαιρετικά και αποθεώθηκαν.

Η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά απένειμε το βραβείο για το κορυφαίο εστιατόριο της Ελλάδας, το «Etrusco» (17/20 και δύο Χρυσοί Σκούφοι), στον Έκτορα Μποτρίνι και τον Νίκο Μπίλλη, σεφ-ιδιοκτήτη και sous chef αντίστοιχα. Μαζί τους οι συμπαρουσιαστές της βραδιάς Γιώργος Κοτανίδης και Κατερίνα Μισιχρόνη.​​​​​​​

 

Το κερκυραϊκό της χρώμα διατήρησε η κορυφή των Χρυσών Σκούφων χάρη στην ανακήρυξη για άλλη μια χρονιά του «Etrusco» ως το καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας για το 2019. Τη δεύτερη θέση μοιράστηκαν τρία αθηναϊκά εστιατόρια, η «Σπονδή», το «Varoulko Seaside» και το «Botrini’s».

 

Το Βραβείο Κοινού «by Kaiser» το οποίο ανέδειξαν οι αναγνώστες του Αθηνοράματος μέσω διαδικτυακής ψηφοφορίας, κέρδισε το εστιατόριο «Χαρούπι» της Θεσσαλονίκης.

Το «παρών» στην τελετή απονομής έδωσαν σημαντικοί θεσμικοί παράγοντες, ακαδημαϊκοί, γνωστοί καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι κι εκδότες, γνωστοί επιχειρηματίες και φορείς από το χώρο του τουρισμού καθώς και πολιτικοί.

Κατά τη διάρκεια της απονομής οι καλεσμένοι απόλαυσαν τα amuse bouche, τέσσερις ιδιαίτερες γεύσεις που εμπνεύστηκε ο executive chef της «Μεγάλης Βρεταννίας» Αστέριος Κουστούδης δουλεύοντας με τα ξεχωριστά ζυμαρικά της Barilla.

Το δείπνο έκλεισε με φαντασμαγορικό τρόπο όταν εκατοντάδες μπαλόνια εμφανίστηκαν στα τραπέζια των προσκεκλημένων έχοντας στην άκρη τους τις mignardises με τρεις εξαιρετικές γεύσεις παγωτών Mövenpick. Ακολούθως σερβιρίστηκαν δυο μοναδικές ποικιλίες premium καφέ, η Nepal Lamjung και η Kenya Milima, δημιουργημένες από τη Nesspresso ειδικά για βραβευμένα εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας.

​​​​​​​

Χορηγοί των Χρυσών Σκούφων 2019: Acqua Panna - S.Pellegrino, Kaiser Pilsner, Nespresso Professional, The Macallan, Barilla, Cardlink Maitre, Mövenpick. Υποστηρικτής: Cellier

Τα βραβεία "Χρυσοί Σκούφοι 2019":
Etrusco, Κέρκυρα, 17/20 και δύο σκούφοι
Botrini’s, Αθήνα, 16/20 και ένας σκούφος
Σπονδή, Αθήνα, 16/20 και ένας σκούφος
Varoulko Seaside, Αθήνα, 16/20 και ένας σκούφος
Fresco, Χαλκιδική, 15,5/20 και ένας σκούφος
Lycabettus, Σαντορίνη, 15,5/20 και ένας σκούφος
Matsuhisa Μύκονος, Μύκονος, 15,5/20 και ένας σκούφος
Premiere, Αθήνα, 15,5/20 και ένας σκούφος
Squirrel, Χαλκιδική, 15,5/20 και ένας σκούφος
Treehouse, Χαλκιδική, 15,5/20 και ένας σκούφος
Tudor Hall, Αθήνα, 15,5/20 και ένας σκούφος
Aleria, Αθήνα, 15/20 και ένας σκούφος
Alfredo’s Grand Dining, Θεσσαλονίκη, 15/20 και ένας σκούφος
Calypso, Κρήτη, 15/20 και ένας σκούφος
CTC, Αθήνα, 15/20 και ένας σκούφος
Διόνυσος, Κρήτη, 15/20 και ένας σκούφος
GB Roof Garden, Αθήνα, 15/20 και ένας σκούφος
Grandma’s, Ίος, 15/20 και ένας σκούφος
Hytra, Αθήνα, 15/20 και ένας σκούφος
Κουκούμαβλος, Σαντορίνη, 15/20 και ένας σκούφος
La Veranda, Μύκονος, 15/20 και ένας σκούφος
Matsuhisa Athens, Αθήνα, 15/20 και ένας σκούφος
Noble Gourmet Restaurant, Ρόδος, 15/20 και ένας σκούφος
Ντομάτα, Χαλκιδική, 15/20 και ένας σκούφος
Ovac, Σαντορίνη, 15/20 και ένας σκούφος
Patio, Αθήνα, 15/20 και ένας σκούφος
Σελήνη, Σαντορίνη, 15/20 και ένας σκούφος
Water Restaurant, Χαλκιδική, 15/20 και ένας σκούφος

- Το βραβείο κοινού απονεμήθηκε στο εστιατόριο «Χαρούπι» της Θεσσαλονίκης

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ