Made in Greece τα Fresko: Φρέσκια πέστροφα και φυσικά καπνιστή σε ξύλο οξιάς από το Καρπενήσι

Στους πρόποδες τις Καλιακούδας, δίπλα στο γραφικό χωριό του Γαύρου και παράλληλα με τον Καρπενησιώτη ποταμό, στη διαδρομή από Καρπενήσι για Προυσσό, βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της εταιρείας «Fresko», που εξειδικεύεται στην παραγωγή πέστροφας

Με το προνόμιο οι εγκαταστάσεις να εκτείνονται σε έναν τόπο της Ευρυτανίας με μοναδική φυσική ομορφιά, η εταιρεία αξιοποιεί τις δυνατότητες που της προσφέρει η ίδια η φύση με τα δροσερά νερά των πηγών της περιοχής για να μας παρουσιάσει εξαιρετικά προϊόντα.

Τα ψάρια του ιχθυοτροφείου Fresko διακρίνονται για την υψηλή διατροφική τους αξία, τη φρεσκάδα και τη νοστιμιά τους. Με προσήλωση στην εφαρμογή των πιο σύγχρονων πρότυπων ασφαλείας και ελέγχου, η εταιρεία έχει δημιουργήσει όλες τις κατάλληλες συνθήκες για να απολαύσουμε την πιο νόστιμη πέστροφα.

Αυτό επιτυγχάνεται με τον αυστηρό έλεγχο σε κάθε στάδιο παραγωγής και ανάπτυξης και με την εφαρμογή συστήματος ιχνηλασιμότητας το οποίο παρέχει τη δυνατότητα στην εταιρεία να διατηρεί πλήρες ιστορικό, για την ποιότητα των ψαριών.

Σημαντικό ρόλο στην τελική ποιότητα διαδραματίζουν οι τροφές, οι οποίες επιλέγονται με αυστηρά κριτήρια με βάση την ασφάλεια και την υγιεινή του καταναλωτή, ενώ η εταιρεία σύντομα και σε αυτό το τομέα θα είναι αυτόνομη παράγοντας τις δικές τις τροφές.

Η ιριδίζουσα πέστροφα είναι το είδος που καλλιεργείται στην μονάδα της εταιρείας. Η διαδικασία ξεκινάει τοποθετώντας τα αυγά σε ειδικές λεκάνες, μέσα σε μικρές δεξαμενές, στο εκκολαπτήριο. Αφού εκκολαφθούν και το βάρος του γόνου φτάσει τα 4 – 5 γραμμάρια μεταφέρεται στις εξωτερικές δεξαμενές. Εκεί και λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας νερού απαιτούνται από 18 έως 20 μήνες για να αναπτυχθούν και να φτάσουν σε ένα μέγεθος εμπορεύσιμο.

Στην συνέχεια και αφού αλιευθούν τα ψάρια από τις δεξαμενές σε βάρος περίπου 400 – 500 γραμμάρια, καθαρίζονται, μαρινάρονται και ύστερα καπνίζονται στο καπνιστήριο, όπου και αρωματίζονται με καπνό από ξύλο οξιάς. Αφού επιτευχθεί η παστερίωση του ψαριού, φτάνοντας τους 90oC  τα ψάρια συσκευάζονται ολόκληρα ή ως φιλέτα σε κενό αέρος και συντηρούνται για 4 μήνες σε χαμηλή θερμοκρασία <4oC.

Στην προϊόντική της γκάμα η "Fresco" διαθέτει μαριναρισμένο φιλέτο καπνιστής πέστροφας, φιλέτο καπνιστής πέστροφας, νωπή πέστροφα και καπνιστή πέστροφα.

Δείτε όλη τη συνέχεια στο Made in Greece.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ