Στέλιος Μαλακόπουλος: "Ξύπνησα χωρίς πόδια - Πέρασαν 3 χρόνια και τώρα είμαι παγκόσμιος πρωταθλητής" (βίντεο)

Ο Έλληνας πρωταθλητής σχολίασε τη μεγάλη του νίκη με μία συγκινητική ανάρτηση

Εντυπωσιακή ήταν η εφμάνιση του  Στέλιου Μαλακόπουλου στο 9th Sharjah International Open Athletics Meeting 2019, που φιλοξενείται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Στην πρεμιέρα των αγώνων στις 18/2 πέτυχε Πανελλήνιο ρεκόρ στα 100μ. T62.Ο Έλληνας πρωταθλητής, κάλυψε την απόσταση σε 12.73, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα και παράλληλα σημείωσε νέο εθνικό ρεκόρ με επίδοση 12.73 (-1,7). Το προηγούμενο πανελλήνιο ρεκόρ κατείχε ο ίδιος με 13.04 από τις 20 Μαίου 2017 στο ΟΑΚΑ.

Στους αγώνες της 19/2 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 200μ. με 24.64. «Για λίγο δεν ήρθε το πανελλήνιο ρεκόρ στα 200μ. Όμως η κούρσα του ήταν πολύ καλή τεχνικά. Στην στροφή βέβαια είχε αρκετή κόντρα, όμως αμέσως μετά ήταν καλύτερος σε σχέση με χθες», σχολίασε ο προπονητής του Μαλακόπουλου, Δημήτρης Τσιφτσόγλου.

Ακόμη καλύτερη ήταν η συνέχεια:  η αυλαία στο 9th Sharjah International Open Athletics Meeting, έπεσε με νέο παγκόσμιο ρεκόρ στο μήκος από τον Στέλιο Μαλακόπουλο και όριο για το παγκόσμιο στα 400μ. από τον Γιάννη Σεβδικαλή.

Ο Στέλιος Μαλακόπουλος έμεινε παράλυτος πριν τρία χρόνια, στα 20 του, μετά από τροχαίο. Οι γιατροί του είχαν σώσει τη ζωή αλλά του ανακοίνωσαν πως θα πρέπει να συνεχίσει χωρίς τα δύο του πόδια.

Ο νεαρός παγκόσμιος πρωταθλητής σχολίασε την τεράστια επιτυχία του με μια συγκινητική ανάρτηση στο facebook γράφοντας: "Πριν από τρία χρόνια ξύπνησα στο νοσοκομείο μετά από σοβαρό τροχαίο χωρίς να έχω τα δυο μου πόδια. Τώρα είμαι παγκόσμιος πρωταθλητής του μήκους στην κατηγορία Τ62. Ποτέ μην σταματάς να ονειρεύεσαι. Ποτέ μην σταματάς να πιστεύεις. Ποτέ μην τα παρατάς. Ποτέ μην σταματάς να προσπαθείς".

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ