«Σφυροκοπάει» τα Χανιά η «Ωκεανίδα»: Κατέρρευσαν τρεις γέφυρες (Φώτο-βίντεο)

Εικόνες βιβλικής καταστροφής

Σε ρυθμούς «Ωκεανίδος» κινείται η χώρα και ακόμα περισσότερο τα Χανιά. Η νέα καταιγίδα έχει σαν χαρακτηριστικό τους έντονους ανέμους και την καταρρακτώδη βροχή.

Η «Ωκεανίδα » που πλήττει την Κρήτη δίνει ισχυρές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά του νησιού, τα οποία είχαν επηρεαστεί σημαντικά και από την «Χιόνη», που προκάλεσε πλήθος προβλημάτων, καταστροφές, και δυστυχώς την απώλεια 4 ζωών.

 

Κόπηκε στα δύο ο νομός Χανίων

Δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία το τμήμα Γαλατά – Πλατανιά της εθνικής οδού Χανίων – Κισάμου που είχε κλείσει μετά τις τεράστιες κατολισθήσεις του τελευταίου διαστήματος στον Σταλό.

Η κυκλοφορία γίνεται εκ περιτροπής από το ένα ρεύμα ενώ στο σημείο μέχρι νωρίς το απόγευμα δεν υπήρχε αστυνομική παρουσία. Οδηγοί μετέφεραν στο zarpanews.gr τις προφορικές οδηγίες που τους δόθηκαν από την τροχαία στον Πλατανιά, η οποία τους συνιστούσε να χρησιμοποιήσουν την εθνική οδό, παρά την απαγόρευση.

Εξάλλου, δεν υπάρχει άλλος τρόπος μετακίνησης από Κίσσαμο προς Χανιά μετά την κατάρρευση της γέφυρας του Πλατανιά, στην παλιά εθνική οδό, η οποία αποτελούσε τον μόνο οδικό άξονα στα Δυτικά του νομού Χανίων.

Πρακτικά λοιπόν, η δημοτική ενότητα Κολυμβαρίου αλλά και ολόκληρη η Κίσσαμος είναι περιοχές αποκλεισμένες.

Το ίδιο ισχύει και για όλο τον ορεινό όγκο της ΔΕ Μουσούρων, καθώς μετά την κινηματογραφική κατάρρευση της γέφυρας του Κερίτη, η εκτροπή μέσω Φουρνέ είναι αδύνατη λόγω τεράστιων κατολισθήσεων.

Θυμίζουμε πως ο Υπουργός Υποδομών και υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου μεταβαίνουν εκτάκτως στα Χανιά με SUPER PUMA και αργά το απόγευμα πρόκειται να γίνει έκτακτη σύγκληση του συντονιστικού πολιτικής προστασίας, παρουσία και του Περιφερειάρχη Κρήτης.

 

Αγωνία για εγκλωβισμένους σε αυτοκίνητα λόγω της κακοκαιρίας

Εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους οδηγοί λόγω της ισχυρής νεροποντής και της αδυναμίας πρόσβασης από τους αποκλεισμένους δρόμους, σε χωριά του Δήμου Πλατανιά.

Συγκεκριμένα και όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης στον Super Fm, οι εγκλωβισμένοι σε οχήματα είναι καλά στην υγεία τους μέχρι αυτή τη στιγμή, ενώ εντοπίζονται στο Καλό Χωριό σε πιο προστατευμένη περιοχή 6 άτομα και 3 άτομα σε πιο δύσκολη κατάσταση σε περιοχή του χωριού Χλιαρό.

Γίνονται προσπάθειες προσέγγισής τους και από πεζοπόρο τμήμα της ΕΜΑΚ που επιχειρεί στο δεύτερο σημείο, αφού το να τους φτάσει όχημα είναι αδύνατο.

Την όποια προσπάθεια δυσκολεύει η κατάσταση του καιρού, που προβλέπεται επιδείνωση στους ανέμους και συνέχεια των βροχοπτώσεων.

“Θρίλερ” με τον εντοπισμό του 61χρονου: Βρέθηκε το αυτοκίνητο του στον Εμπρόσνερο

Εντοπίστηκε λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι το αυτοκίνητο του 61χρονου, που αγνοείται από το πρωί στον Εμπρόσνερο Αποκορώνου (δείτε εδώ).

Το όχημα βρέθηκε λίγες δεκάδες μέτρα πιο κάτω από το σημείο Βατουδιάρης, το οποίο επιχείρησε να διασχίσει με το αυτοκίνητο του ο 61χρονος άνδρας.

Εν τω μεταξύ, σε ασφαλές σημείο μεταφέρθηκαν 2 άτομα από ακινητοποιημένο όχημα λόγω ισχυρής βροχόπτωσης στην ίδια περιοχή.

Έπεσε και η γέφυρα του Πλατανιά στην Παλιά Εθνική Οδό στο «Πορτοκάλι»! 

Τρομοκρατημένοι παρακολουθούν οι κάτοικοι του Δήμου Πλατανιά, αλλά και όλου του νομού, το οδικό δίκτυο της περιοχής να δέχεται αλλεπάλληλα χτυπήματα.

Μετά τη γέφυρα του Κερίτη που κατέρρευσε, αλλά και αυτή των Βουκολιών που είναι σε κρίσιμη κατάσταση, έρχεται η γέφυρα στην Παλαιά Εθνική Οδό να αποσπάσει το ενδιαφέρον, αφού υπέστη καθίζηση, με τα αμέτρητα κυβικά νερού που κατεβαίνουν και να «τρώνε» τη γη κάτω από τη γέφυρα, απειλώντας την με ολική καταστροφή, όπως έγινε με αυτήν στον Αλικιανό.

Μέτα το πρόσφατο ανακοινωθέν για απαγόρευση κυκλοφορίας σε τμήματα του οδικόύ δικτύου του Δήμου Πλατάνια, και δεδομένου ότι η εξέλιξη του φαινόμενου είναι

σφοδρή, η ένταση και η διάρκεια των φαινόμενων είναι πολύ μεγάλη, συνιστάται η πληρης αποφυγή μετακινήσεων σε όλο το εύρος του Δήμου:

«Οι κάτοικοι που μένουν σε παραποτάμιους οικισμούς να είναι σε επιφυλακή για την ασφάλεια τους. Να αποφεύγεται κάθε μετακίνηση μέχρι την παύση των φαινόμενων αν δεν είναι απολύτως αναγκαία.»

Πήγη Zarpanews

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ