H Τσικνοπέμπτη πλησιάζει και ο Άκης Πετρετζίκης μας ετοιμάζει μοσχαρίσια σουβλάκια με πικάντικη μαρινάδα
Υπέροχη συνταγή...
Συστατικά
Για τη μαρινάδα
150 γρ. σκούρα μπίρα
ξύσμα + χυμό από 1 λάιμ
3 κ.σ. κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
1 μικρή, καυτερή πιπεριά
2 σκ. σκόρδου
¼ κ.γ. κύμινο
½ κ.γ. πιπέρι καγέν
Για τα σουβλάκια
1½ κιλό μοσχαρίσια μπριζόλα, χωρίς κόκαλο, κομμένη σε κύβους 3 εκ.
150 γρ. κόκκινα ντοματίνια
1 κρεμμύδι
Για το σερβίρισμα
ρύζι μπασμάτι με αρακά, βρασμένο
Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής
Μέθοδος Εκτέλεσης
Ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος ανακατεύοντας, ώστε να πάει παντού η μαρινάδα.
Κλείνουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή μία νύχτα.
Περνάμε τα κομμάτια του κρέατος εναλλάξ με τα ντοματίνια και το κρεμμύδι στις σούβλες και τα ψήνουμε σε καυτό BBQ ή στο γκριλ στον φούρνο, με προσοχή, για 20-30 λεπτά γυρίζοντάς τα συχνά.
Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι με αρακά.
WHO IS WHO
Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.
Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώραεστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr