Τα κογιότ τρομάζουν τους κάτοικους των Αμερικάνικων μεγαλουπόλεων - Ξαναζούν ανάμεσα τους αλλά... (Φώτο & Βίντεο)

Ο λόγος που τα κογιότ, τα τελευταία χρόνια επιστρέφουν στις αμερικανικές πόλεις, είναι επειδή εκεί ήταν το σπίτι τους, το οποίο αναγκάστηκαν να το εγκαταλείψουν.

Πλέον οι κάτοικοι βλέπουν τα κογιότ στα πάρκα, να διασχίζουν το δρόμο ή ακόμη και να πηδάνε στις στέγες. Παρόλο που δεν υπάρχει επίσημη καταγραφή, έχουν εντοπιστεί να ζουν στο Σικάγο, το Ντένβερ, την Ουάσιγκτον, τη Νέα Υόρκη, το Σαν Φρανσίσκο, το Όρεγκον και άλλα.  

Photograph: Janet Kessler

Μαζί με τα κογιότ, εμφανίστηκαν και οι λάτρεις τους, οι άνθρωποι που κλήθηκαν να υπερασπιστούν αυτά τα πλάσματα μπροστά στον τρόμο των ανθρώπων.

Photograph: Janet Kessler

«Βλέποντας κάτι που μοιάζει τόσο άγριο, η πρώτη αντίδραση θα ήταν να πούμε ότι δεν έχουν θέση σε αστικό περιβάλλον», λέει στον Guardian ο Jaymi Heimbuch, διευθυντής της Urban Coyote Initiative. «Όμως τα κογιότ ήταν εδώ πριν καν χριστεί το Σαν Φρανσίσκο. Τώρα γύρισαν πίσω και δεν φεύγουν. Πώς θα τα αντιμετωπίζουμε; Πώς θα ελαχιστοποιήσουμε τη σύγκρουση;», αναρωτιέται.   

Photograph: Janet Kessler

Τα κογιότ τείνουν να αποφεύγουν τους ανθρώπους, ενώ μερικές φορές εκδηλώνουν αμυντική συμπεριφορά γύρω από τα σκυλιά, ωστόσο δεν αποτελούν απειλή για τον άνθρωπο, λέει ο Mark Weckel, συνιδρυτής του Gotham Coyote Project της Νέας Υόρκης. «Τα κογιότ τα πάνε τόσο καλά στις αστικές περιοχές, επειδή μπορούν πολύ καλά να μας αποφεύγουν».  

Photograph: Janet Kessler

Η τελευταία καταγεγραμμένη αρνητική αλληλεπίδραση μεταξύ κογιότ και ανθρώπου ήταν το 1995 στη Νέα Υόρκη.

Βίντεο: Fox5NY

Το καλύτερο που μπορεί να κάνει κάποιος αν συναντήσει ένα κογιότ σε ένα αστικό περιβάλλον, είναι απλά να φύγει ήσυχα προς άλλη κατεύθυνση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ