Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Το 1o Athens Fashion Film Festival με πολύ σημαντικούς καλεσμένους σε μία τριήμερη γιορτή μόδας και κινηματογράφου

Το 1o Athens Fashion Film Festival έφερε στην Αθήνα εξαιρετικές ταινίες μόδας και πολύ σημαντικούς καλεσμένους σε μία τριήμερη γιορτή μόδας και κινηματογράφου: από τις 25 έως και τις 27 Φεβρουαρίου.

Η αίθουσα «Νίκος Σκαλκώτας» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών αποτέλεσε σημείο συνάντησης και ανταλλαγής ιδεών και εμπειριών για όλους όσους ζουν, εργάζονται, αγαπούν ή παρακολουθούν το χώρο της Μόδας, του Κινηματογράφου και των Τεχνών.

ATHENS FASHION FILM FESTIVAL Η σχεδιάστρια Ορσαλία Παρθένη (μέλος της Κριτικής Επιτροπής του AFFF)

Την έναρξη του φεστιβάλ σηματοδότησε η Fashion Performance , ένα ιδιαίτερα δημιουργικό ντεφιλέ με ρούχα από 18 γνωστούς και αγαπημένους Έλληνες Σχεδιαστές, που είχαν ως πηγή έμπνευσης… το fashion film festival: Made Bride by Antonea, Angelos Bratis, Sotiris Georgiou, Deux Hommes, Yiorgos Eleftheriades, Maison Faliakos, Evi Grintela, Stelios Koudounaris,Ioanna Kourbela, Laskaris, Apostolos Mitropoulos, Markellos Nyktas, Orsalia Parthenis, Dimitris Petrou, MakisTselios, Dimitris Strepkos, Zeus + Δione και Vassilis Zoulias.

ATHENS FASHION FILM FFESTIVAL Μία selfie για τους designers Δημήτρη Στρέπκο και Andrew Honeycatt

Για τρεις μέρες, 140 ταινίες ‘παρέλασαν’ από την οθόνη της αίθουσας «Νίκος Σκαλκώτας» κατακτώντας και τους πιο απαιτητικούς θεατές με το υψηλό επίπεδο αισθητικής και την άρτια παραγωγή τους.100 ταινίες μικρού-μήκους διαγωνίστηκαν και τα βραβεία που δόθηκαν είναι:
BEST IN SHOW Why Can't We Get Along |by rag & bone | BEST FASHION FILM Yo! My Saint | by Kenzo BEST DIRECTOR Wim Wenders for Paused by campaign BEST SCRIPT John Turturro & Bobby Cannavale for Hair BEST MUSIC Thom Yorke for Why Can't We Get Along BEST CINEMATOGRAPHY Matthew Chuang for Yo! My Saint BEST DOCUMENTARY Otherland BEST GREEN FILM Who Made My Clothes by Fashion Revolution UP & COMING TALENT Thimios Bakatakis BEST EDITING William Town for Why Can't We Get Along BEST BEAUTY The Party Bus by Shiseido

ATHENS FASHION FILM FESTIVAL Η Nicole Αλεξανδροπούλου (Καλλιτεχνική Διευθύντρια του AFFF) με τον Κωνσταντίνο ΤζούμαΤα βραβεία έδωσαν τα μέλη της Διεθνούς Κριτικής

Επιτροπή: 

•    Valerio Cappelli – Αρθρογράφος πολιτισμού στην Corriere della Sera

•    Dario Nardella – Δήμαρχος της πόλης της Φλωρεντίας, Ιταλία

•    Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος – Κριτικός Κινηματογράφου

•    Orsola de Castro – Ιδρύτρια του “Fashion Revolution”, Λονδίνο •    Tuna Yilmaz – Ιδρυτής και Δ/ντής του Fashion Film Festival Κωνσταντινούπολης

•    Τζένη Μπαλατσινού: Παρουσιάστρια, Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας KOOLWORKS S.A και ιδρύτρια του jenny.gr, ενός από τα μεγαλύτερα γυναικεία sites και του Hautes Grecians, του 1ου fashion show υψηλής ραπτικής

•    Ιωάννα – Σαπφώ Πεπελάση, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Οικονομικής Ιστορίας στο Παν/μιο Αθηνών, μέλος των Συμβουλευτικών Συμβουλίων στο SOFFA (Social Fashion Factory) και στο Fashion Revolution Greece

•    Ορσαλία Παρθένη, Σχεδιάστρια Μόδας

•    Τα μέλη της Επιτροπή του Φεστιβάλ ήταν οι : Μαρία Παπαγεωργίου Σιδέρη, Δημήτρης Τρύφων, Γιώργος Χατζόπουλος και Γιώργος Αποστόλου Το βραβείο της Καλύτερης Ταινίας είναι μία Κρυστάλλινη Κόρη ειδικά σχεδιασμένη για το ΑFFF από τον Sergios Fotiadis και το We Design studio.

ATHENS FASHION FILM FESTIVAL Ο Νίκος Χαρλαύτης και ο Μάκης Τσέλιος

Παράλληλα με τις ταινίες, οι θεατές του Φεστιβάλ είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δράσεις με σημαντικούς καλεσμένους από το εξωτερικό: οι Lapo Cianchi (Communications and Events at Pitti Immagine, General Secretary of Pitti Discovery Foundation), Giovanni Bettarini (Assessore Urbanistica, politiche del territorio, smart city, relazioni internazionali, cooperazione allo sviluppo locale) και Tommaso Sacchi (Coordinatore delle Attività Culturali presso Provincia di Firenze) παρουσίασαν το βιβλίο της Maria Luisa Frisa «Firenze. Fashion Atlas».

ATHENS FASHION FILM FESTIVAL Orsola De Castro (Ιδρύτρια του “Fashion Revolution” και μέλος της Κριτικής Επιτροπής του AFFF) , Nicole Αλεξανδροπούλου (Καλλιτεχνική Διευθύντρια του AFFF), Valerio Cappelli (Αρθρογράφος πολιτισμού στην Corriere della Sera και μέλος της Κριτικής Επιτροπής του AFFF) , Stella Tiziana

H διεθνώς αναγνωρισμένη opinion leader, Designer και Ιδρύτρια του «Fashion Revolution», Orsola de Castro, μας παρουσίασε τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να γίνουμε πιο ενεργοί πολίτες και να απαιτήσουμε μία Βιομηχανία Μόδας που να είναι πιο δίκαιη, πιο καθαρή και πιο συνετή.

ATHENS FASHION FILM FESTIVAL Ο Γιώργος Κουτούλιας, η Orsola De Castro (Ιδρύτρια του “Fashion Revolution” και μέλος της Κριτικής Επιτροπής του AFFF), η Nicole Αλεξανδροπούλου (Καλλιτεχνική Διευθύντρια του AFFF), ο σχεδιαστής Λάσκαρης Βαλαβάνης και ο Ιωακείμ Μητάκος

Η Constanza Cavalli Etro, ιδρύτρια και διευθύντρια του FashionFilmFestivalMilano, και η Clara Del Nero, καλλιτεχνική δ/ντρια του Φεστιβάλ, μοιράστηκαν με το κοινό την εμπειρία και γνώση που απέκτησαν μέσα από το #FFFMilanoForWomen και συζήτησαν για τη θέση της σύγχρονης γυναίκας σήμερα, όχι μόνο στην Μόδα αλλά και στην κοινωνία γενικότερα.

ATHENS FASHION FILM FESTIVAL Ο σχεδιαστής Απόστολος Μητρόπουλος με την Τζένη Μπαλατσινού (μέλος της Κριτικής Επιτροπής του AFFF)

Τέλος, την εμπειρία του Athens Fashion Film Festival ολοκλήρωνε η ομαδική Εικαστική Έκθεση UN/FASHION η οποία παρουσίασε –σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Σωζήτας Γκουντούνα- διαφορετικές εκδοχές και εικαστικές προκλήσεις στην έννοια της μόδας, με τη συμμετοχή των εικαστικών Trajal Harrell, Μαίρη Ζυγούρη με τον Michelangelo Pistoletto, Chrysanne Stathacos, Μαρία Παπαδημητρίου, Twin Automat, Πέγκυ Κλιάφα, Μαργαρίτα Μυρογιάννη, Χαρά Πιπερίδου, Νίκος Χαραλαμπίδης, Γιούλα Χατζηγεωργίου.

ATHENS FASHION FILM FESTIVAL Ο σχεδιαστής Μάρκελλος Νύκτας με τον Αντώνη Τσαρτσάρη

Το 1ο Athens Fashion Film Festival διοργανώθηκε από την εταιρεία Athens Cultural Creatives και την Nicole Αλεξανδροπούλου και ήταν υπό την αιγίδα των Υπουργείου Τουρισμού, Δήμου Αθηναίων, Ιταλικής Πρεσβείας, Δήμου Φλωρεντίας και ΕλληνοΙταλικού Επιμελητηρίου Αθήνας.

ATHENS FASHION FILM FESTIVAL Λίγο πριν την έναρξη η Τζένη Μπαλατσινού (μέλος της Κριτικής Επιτροπής του AFFF) με τον Κωνσταντίνο Τζούμα

Η δράση ειδικότερα «Citizen Habits_ Firenze.Fashion Atlas” πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο και με την στήριξη της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων, που υλοποιείται χάρη στη στήριξη και των δωρητών του:

Μέγας δωρητής είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Χρυσοί δωρητές είναι το Ίδρυμα Ι. Λάτση και η εταιρία Core ΑΕ. Δωρητές είναι το Ίδρυμα Ωνάση, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΠΚΕ), το Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδη και ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων Λόγου (ΟΣΔΕΛ). Πολύτιμοι υποστηρικτές είναι η Aegean Airlines, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η εταιρία Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ).

ATHENS FASHION FILM FESTIVAL Οι σχεδιαστές Χρήστος Πετρίδης (Maison Faliakos), Λάσκαρης Βαλαβάνης
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ