40 vintage φωτογραφίες από τα δυστυχισμένα δίδυμα Daisy & Violet Hilton

Ζωή σαν παραμύθι

Η ζωή τους μοιάζει με δραματικό μυθιστόρημα. Οι δίδυμες αδερφές  Daisy & Violet Hilton γενήθηκαν στο Μπράιτον της Αγγλίας 5 Φεβρουαρίου 1908 και τις υιοθέτησε η μαία που ξεγέννησε τη μητέρα τους, η  Mary Hilton, όταν η βιολογική τους μητέρα αρνήθηκε να τις μεγαλώσει.

Η Mary Hilton δεν υιοθέτησε τα κοριτσάκια για καλό. Από τη στιγμή που ήταν βρέφη ακόμα, τις ανάγκαζε να παίζουν σε τσίρκα και να κάνουν "παραστάσεις" στο δρόμο. Όταν οι αδερφές Hilton μετακόμισαν στις Η.Π.Α. , έγιναν διάσημες για τη δουλειά τους και για τις Μπουρλέσκ παραστάσεις τους στη δεκαετία 1920-1930. Τότε ήταν που έπαιξαν και στην πρώτη τους ταινία

Τα πρώτα χρόνια οι αδερφές Hilton δούλευαν κάτω από το "βαρύ χέρι" των κηδεμόνων τους μέχρι να αποκτήσουν οικονομική ανεξαρτησία.

Η σταδιοδρομία των Hilton, ξεκίνησε με μεγάλη επιτυχία, και τους χάρισε μια πρώιμη καριέρα που τους έδινε μέχρι και 5.000 δολάρια την εβδομάδα από τα οποία δεν έβλεπαν τίποτα.

Οι διάφοροι διαχειριστές και κηδεμόνες τους  "ήταν σίγουροι" ότι τα δίδυμα δεν ήταν σε θέση να διαχειριστούν τα κέρδη από την επιτυχία τους. Τα πράγματα άλλαξαν όταν ο διάσημος μάγος Χάρι Χουντίνι  συμβούλεψε να κορίτσια να διαχειριστούν μόνες τους τη δημόσια εικόνα τους μέσω των εφημερίδων και των ΜΜΕ της εποχής.

Τότε οι δίδυμες αδερφές Hilton αποφάσισαν να πάρουν τη μοίρα τους στα χέρια τους και να ελευθερωθούν από το καθεστώς των κηδεμόνων. Δημοσιεύουν την αυτοβιογραφία τους με τίτλο "Οι ζωές και οι αγάπες των αδερφών Hilton" το 1942 και το 1951 πρωταγωνιστούν στη δεύτερη τους ταινία, ένα φιλμ που μιλούσε για την εκμετάλευση βασισμένο στις ζωές τους.

Το 1955 οι αδερφές Hilton ανοίγουν το πρώτο  περίπτερο για hot dog, στο Μαϊάμι. Η πρωτοποριακή για την εποχή επιχείρηση τους πάει καλά μέχρι που οι ανταγωνιστές αρχίζουν να παραπονιούνται για τα "φρικιά" που κλέβουν τη δουλειά τους, αναφέρει το vintag.es

 Η καριέρα τους στα θεάματα έληξε άδοξα. Η τελευταία δημόσια εμφάνιση τους ήταν το 1961 στη Νότια Καρολίνα. Ο μάντατζερ της περιοδείας τους , τις εγκατέλειψε εκεί χωρίς καθόλου χρήματα ή εισιτήρια επιστροφής.

Οι Hilton αναγκάστηκαν να πιάσουν δουλειά σε ένα παντοπωλείο όπου δούλευαν μέχρι το τέλος της ζωής τους

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ