Υαλουρονικό οξύ στα χείλη: Ο ιατρός Ιάκωβος Γκόγκουα παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις

Δίνουμε απάντηση στις πιο συχνές ερωτήσεις για μία από τις δημοφιλέστερες ενέσιμες θεραπείες. 

Θέλεις πιο σαρκώδη χείλη; Θέλεις να γίνουν λίγο πιο ζουμερά; Θέλεις απλά να μη χρειάζεται να κάνεις overline με το κραγιόν σου και να είσαι έτοιμη για το ραντεβού ή τη δουλειά σου φορώντας μόνο ένα lipgloss; Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και έχει, επίσης, διαφορετικές απαιτήσεις αλλά και ανάγκες.

Σημαντικό ρόλο διαδραματίζει ακόμα και το κοινωνικό περιβάλλον: Είναι πιθανό μια γυναίκα να θέλει να κάνει αυξητική χειλιών με υαλουρονικό οξύ και να μη θέλει να το καταλάβει ο άντρας της, ενώ μία άλλη να θέλει να το «δείξει» περισσότερο λόγω δουλειάς ή influencing. Ανακάλυψε παρακάτω όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις για την αυξητική χειλιών με υαλουρονικό οξύ. 

Το αποτέλεσμα θα είναι φυσικό; Πώς επιτυγχάνεται αυτό

Μιας και έχουμε δει πολλές αποτυχημένες αυξητικές χειλιών, είναι λογικό να προβληματίζεσαι για το αν το αποτέλεσμα θα είναι φυσικό. Το μεγαλύτερο ποσοστό των ατόμων που επισκέπτεται το ιατρείο μου θέλει να βάλει υαλουρονικό οξύ στο πάνω χείλος γιατί θεωρεί πως είναι πιο λεπτό και, άρα, λιγότερο θελκτικό. Η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν πιο λεπτό άνω χείλος και αυτό είναι το φυσιολογικό,ώστε να υπάρχει αρμονική συμμετρία στο πρόσωπο.

Ακόμα κι αν το πάνω χείλος πειραχτεί δεν θα πρέπει, σε καμία περίπτωση, να φτάσει στο ίδιο μέγεθος με το κάτω κι αν τελικά φτάσει θα πρέπει να προστεθεί υαλουρονικό οξύ και στο κάτω χείλος για να υπάρξει ένα φυσικό αποτέλεσμα. Επιπλέον, ένας έμπειρος ιατρός αναλαμβάνει να κάνει την εφαρμογή του υαλουρονικού οξέος με τέτοιο τρόπο που να μπορεί ο/η ασθενής να επιστρέψει κατευθείαν στην καθημερινότητά του, χωρίς να το καταλάβει κανείς. 

Κι αν, τελικά, δεν μου αρέσει το αποτέλεσμα;

Αν το αποτέλεσμα δεν αρέσει στον ασθενή, ο ιατρός μπορεί να εφαρμόσει αμέσως υαλουρονιδάση, ένα υδροδιαλυτό πρωτεϊνικό ένζυμο που έχει την ικανότητα να εξουδετερώνει το υαλουρονικό οξύ. 

Τι διάρκεια έχει; 

Το υαλουρονικό οξύ στα χείλη διαρκεί από 6 μήνες έως 1 χρόνο, ανάλογα με το μεταβολισμό, την ποιότητα του υαλουρονικού οξέος και, φυσικά, την τεχνική του ιατρού. 

Πώς να επιλέξω τον κατάλληλο ιατρό; 

Έλεγξε το βιογραφικό του και τα περιστατικά του «πριν και μετά» στο Διαδίκτυο ή σε κάποια άλλη φόρμα επικοινωνίας, ώστε να διαπιστώσεις αν η αισθητική του σου ταιριάζει. 
Ο ιατρός δεν θα πρέπει να καθοδηγείται και να επηρεάζεται από τις υπερβολικές απαιτήσεις ή προσδοκίες του ασθενούς, αν κρίνει ο ίδιος πως αυτό που θέλει η ασθενής δεν ταιριάζει στη δομή του προσώπου της. Για παράδειγμα, τα χείλη της Kylie Jenner μπορεί να ταιριάζουν σε εκείνη, αλλά σε ένα άλλο πρόσωπο να φαίνονται υπερβολικά και δυσανάλογα με τη συμμετρία του.

Ο ιατρός πρέπει να σεβαστεί τη δομή του προσώπου, αλλά και το αρχικό σχήμα των χειλιών. Ο στόχος του είναι να αναδείξει τα ήδη υπάρχοντα χείλη με τέτοιο τρόπο, ώστε να ταιριάζουν στο πρόσωπο της ασθενούς. 

Ο ιατρός θα πρέπει να γνωρίζει όλα τα σχήματα χειλιών, καθώς επίσης και τις διαφορετικές τεχνικές εφαρμογής του υαλουρονικού οξέος. 

Ακολουθεί φωτογραφία με μερικές δομές χειλιών.

 

Who is Who

Ο Ιάκωβος Γκόγκουα είναι απόφοιτος της Ιατρικής σχολής Πατρών, εξειδικεύεται στον τομέα της αισθητικής ιατρικής και αντιγήρανσης.

Το ενδιαφέρον του και η αγάπη του για τη δουλεία του και την ομορφιά, τον έχει ωθήσει και συνεχίζει να τον παρακινεί για την συνεχή εξέλιξή του.

Έχει εκπαιδευθεί δίπλα σε σπουδαίους γιατρούς του είδους, ακολουθώντας πιστά το κομμάτι της κοσμητικής ιατρικής και έχει λάβει μέρος σε επιστημονικά μετεκπαιδευτικά προγράμματα στη Ρωσία, το Ισραήλ και τη Σιγκαπούρη, λαμβάνοντας έτσι την απαραίτητη τεχνογνωσία για την αντιμετώπιση και τη καταπολέμηση της γήρανσης.

Αν και νέος σε ηλικία, έχει ήδη καταφέρει να πρωτοστατεί και να κεντρίζει το ιατρικό ενδιαφέρον, μετρώντας πάνω από 5000 περιστατικά στο ιστορικό του.

Από το 2016 έως και σήμερα εργάζεται ως επιστημονικός διευθυντής στα Medi Prinou Health Center. Επιπλέον συνεργάζεται ως εξωτερικός ιατρός με το δερματολογικό – κοσμητικό ιατρικό κέντρο Focus, διατηρώντας παράλληλα το δικό του προσωπικό ιατρείο.

Η συνεχής διάθεσή του για βελτίωση και αυτοανάπτυξη του έχουν χαρίσει έναν μεγάλο αριθμό πιστοποιητικών παρακολούθησης ιατρικών συνεδρίων και τίτλων, εντός και εκτός Ελλάδας.

Άρθρο από τον Ιάκωβο Γκόγκουα MD - Κοσμητική Ιατρική – Αντιγήρανση

Για περισσότερες συμβουλές:

www.regen.gr

Instagram: @_iamjake

Διεύθυνση:

Βασιλίσσης Σοφίας 77

Τηλ: 216 7007070

 

Διαβάστε επίσης: Ο γιατρός Ιάκωβος Γκόγκουα εξηγεί: Botox ή filler; Τι είναι το καθένα και πού χρησιμοποιείται

Ο γιατρός Ιάκωβος Γκόγκουα σας ρωτάει και σας συμβουλεύει: Μήπως ο τρόπος που κοιμάσαι σου προκαλεί ρυτίδες;

Ο ιατρός Ιάκωβος Γκόγκουα προτείνει: 7 σπιτικές μάσκες προσώπου που θα μεταμορφώσουν την επιδερμίδα σου
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ