Story of the day : Ζευγάρι πήρε σύνταξη στα 30 ! - Μεγαλώνει τα παιδιά του με τα απαραίτητα- Είναι η νέα τάση ; (φώτο-βίντεο)

Η ιστορία τους κάνει το γύρο του κόσμου. Φαίνεται πως το παράδειγμα τους το έχουν κάνει σημείο αναφοράς του κινήματος τους και είναι η οικογένεια που δημοσιοποιεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη αυτόν τον πρωτότυπο ή περίεργο τρόπο διαβίωση

Η Λόρα και ο Μπραντ Μπάρετ είναι ένα νεαρό ζευγάρι από την Βιρτζίνια των ΗΠΑ με δύο παιδιά. Οι δυο τους έφτασαν στο σημείο να βρουν έναν τρόπο να είναι οικονομικά ανεξάρτητοι , με την εργασία να είναι κάτι προαιρετικό!

Το ζευγάρι μετά την ηλικία των 30 χρόνων επιλέγουν αν και πότε θέλουν να εργαστούν. Και οι δύο εργάζονταν ως λογιστές αλλά μετά την απόκτηση των παιδιών τους το... ξανασκέφτηκαν.

Η Λόρα και ο Μπραντ είναι μέλη του κινήματος FIRE (financial independence, retire early-οικονομική ανεξαρτησία, νωρίς στη σύνταξη), που ολοένα και αυξάνεται παγκοσμίως.



«Δεν έχω μια δουλειά από τις 9 έως τις 5 το απόγευμα. Δεν έχω εργοδότη στον οποίο να στηρίζομαι για τον μισθό μου», εξηγεί στο BBC ο Μπραντ Μπάρετ, υποστηρίζοντας ότι «το να είσαι οικονομικά ανεξάρτητος χοντρικά σημαίνει ότι έχεις περιουσία περίπου στο 25% επί των ετήσιων εξόδων σου». 

Η οικογένεια αποφάσισε να περιορίσει δραστικά τα έξοδά της, που έφταναν τα 40.000 δολάρια τον χρόνο και να επενδύσει τις αποταμιεύσεις της. Όπως λέει ο Μπραντ Μπάρετ οι περισσότεροι σκεπτόμαστε τι χρήματα κερδίζουμε ενώ τα μέλη του κινήματος FIRE εστιάζουν στα χρήματα που χρειάζεται να ξοδεύουμε. 

Για παράδειγμα δεν έχουν αυτοκίνητο και ξοδεύουν μόλις 2 δολάρια κατά άτομο για το ημερήσιο φαγητό, το οποίο φτιάχνουν μόνοι τους. Μόνο από το φαγητό κατάφεραν να εξοικονομήσουν 3.000 δολάρια τον μήνα, δηλαδή 36.000 δολάρια τον χρόνο.

Η ιστορία τους κάνει το γύρο του κόσμου. Φαίνεται πως το παράδειγμα τους το έχουν κάνει σημείο αναφοράς του κινήματος τους και είναι η οικογένεια που δημοσιοποιεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη αυτόν τον πρωτότυπο ή περίεργο τρόπο διαβίωσης.

Εκφράζει κάνεις πολλές αμφιβολίες για το πόσο υγιές είναι να μη δουλεύεις καθόλου και τι παράδειγμα δίνεις στα ίδια σου  τα παιδιά

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ