Μόλις 30 ετών το μοντέλο που πέθανε από καρκίνο - Της έλεγαν "χάσε κιλά" αλλά εκείνη βάραινε από κύστη (φώτο)

Μια σπάνια μορφή καρκίνου που συνήθως εμφανίζεται σε γυναίκες στην εμμηνόπαυση

Η Έλι Μέιντεϊ, ένα από τα διασημότερα μοντέλα στον Καναδά έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 30 ετών, νικημένη από τον καρκίνο των ωοθηκών. Η οικογένειά της ανακοίνωσε στους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι πέθανε την 1η Μαρτίου.

Το μοντέλο γεννήθηκε με το όνομα Άσλεϊ Λούθερ στον Καναδά και υιοθέτησε το νέο της όνομα, όταν προσπαθούσε να βρει τον δρόμο της στην βιομηχανία της μόδας ως ένα από τα πρώτα μοντέλα με καμπύλες.

«Η Άσλεϊ ήταν μια κοπέλα που είχε ένα πάθος για την ζωή το οποίο ήταν αναμφισβήτητο» έγραψε η οικογένειά της. «Ονειρευόταν να επηρεάσει την ζωή των ανθρώπων. Αυτό το πέτυχε μέσω της δημιουργίας της Έλι Μέιντεϊ που της επέτρεψε να συνδεθεί με όλους εσάς.

Η συνεχής υποστήριξη και η αγάπη από όλους τους ακόλουθούς της, κατείχαν μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά της».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

?

A post shared by Elly Mayday (@elly.mayday) on

Οι επιπλοκές στην υγεία της ξεκίνησαν σε ηλικία 23 ετών, όμως οι γιατροί λόγω του νεαρού της ηλικίας της δεν μπορούσαν να αντιληφθούν τη σοβαρότητα της κατάστασης της.   Ο  συνεχής και σοβαρός πόνος στην πλάτη την οδήγησε 4 φορές στο νοσοκομείο. Πάντα όμως, οι γιατροί την έστελναν σπίτι με παυσίπονα και της έλεγαν πως έπρεπε να χάσει βάρος.

Στα 25 της πλέον όταν της ανακοίνωσαν ότι πρόκειται για μια από τις πιο σοβαρές μορφές καρκίνου, αποφάσισε να το αντιμετωπίσει με θάρρος, δίνοντας τη δική της μάχη. Μια πιο προσεκτική εξέταση και μια αξονική, τελικά αποκάλυψε  στην Έλι, πως είχε μια κύστη ωοθηκών που αποδείχθηκε όμως ότι ήταν καρκίνος των ωοθηκών στάδιο 3, κάτι που συνήθως εμφανίζεται στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση.

Μετά από αρκετές χειρουργικές επεμβάσεις και μήνες χημειοθεραπείας, οι προοπτικές άρχισαν να γίνονται καλύτερες για την νεαρή καλλονή. Δυστυχώς το 2017, ο καρκίνος επέστρεψε και πέρασε τους τελευταίους 8 μήνες στο νοσοκομείο.

Στην προτελευταία της ανάρτηση στο Instagram πριν από τον θάνατό της, η Μέιντεϊ έγραψε πως «πάντα αναζητούσα αυτή την ευκαιρία για να βοηθήσω τους ανθρώπους» και αποδείχθηκε ότι ήταν η μάχη της με τον καρκίνο.

 

Ο καρκίνος των ωοθηκών σε προχωρημένο στάδιο είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί και το 40 – 50% των ασθενών που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία και εισέρχονται σε ύφεση, θα επανεμφανιστεί εντός τριών ετών, σύμφωνα με το Κέντρο Καρκίνου του Πανεπιστημίου του Νέου Μεξικού.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I had to. Pitt stop at #medicinehatlodge on our way home to Saskatchewan ?

A post shared by Elly Mayday (@elly.mayday) on

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ