Πέθανε ο Νίκος Τζονιχάκης: Εμβληματική μορφή της ελληνικής ροκ- Ήταν ο γιος του "Μπάμπη του Φλου"

Ήταν κολλητός φίλος του Παύλου Σιδηρόπουλου

Το τραγούδι «Χιονοσκεπάστηκα μες στον βαρύ Χειμώνα», που είχε γράψει πριν από χρόνια αποδείχθηκε προφητικό. Ο Νίκος Τζονιχάκης, ένας από τους θρύλους της ελληνικής ροκ σκηνής πέθανε από τον χιονιά που έπληξε την Εύβοια στις 26 Φεβρουαρίου .Ήταν ο γιος του «Μπάμπη του Φλου», υπήρξε για χρόνια συνοδοιπόρος και αδελφικός φίλος του «πρίγκιπα» του ελληνικού ροκ, Παύλου Σιδηρόπουλου. Τον θάνατό του έκανε γνωστό ο μπλουζίστας φίλος του, Γιώτης Κύτταρης.

Τα τελευταία 3 χρόνια είχε απομονωθεί στους Καθενούς Ευβοίας, ένα μικρό χωριό στους πρόποδες του όρους Δίρφη. Όπως έγινε γνωστό, ο Τζονιχάκης στα τέλη Φεβρουαρίου έπεσε βγαίνοντας από το καφενείο του χωριού μέσα στο πυκνό χιόνι και στη συνέχεια κατέληξε από το κρύο. 

Ο Τζονιχάκης ήταν υδραυλικός, όπως κι ο πατέρας του, ένα επάγγελμα  ασκούσε παράλληλα με την μουσική  επειδή το ήθελε, όπως έλεγε ο ίδιος. Το 1980 ίδρυσε τον Οργανισμό Ενωμένων Υδραυλικών Ελλάδας. Αν και αγράμματος, υπήρξε ποιητής, ενώ ο φίλος του ο Σιδηρόπουλος μελοποίησε ένα ποίημά του. Το «Τζονιχάκειον άσμα» το οποίο περιλαμβάνεται στο δίσκο «Εν Λευκώ».

Στο επάγγελμά του αφοσιώθηκε από τη δεκαετία του ’70, όταν εγκατέλειψε τη μουσική, χωρίς όμως ποτέ να σβήσει η φλόγα του γι’ αυτή. Συνήθιζε να λέει: «Μέσα στην τρέλα του μυαλού μου θ’ αφήσω μια τρύπα κι αν μπορείς να μπεις μέσα».

Ο Νίκος Τζονιχάκης γεννήθηκε στις 13 Αυγούστου 1945 στην Κυψέλη, όπου έζησε όλη του τη ζωή. Η πορεία του στη μουσική ξεκίνησε το 1968 παίζοντας σ’ ένα υπόγειο στην οδό Σύρου με τον μπασίστα Βασίλη Ντάλλα από τα Μπουρμπούλια που συνόδευαν τον Διονύση Σαββόπουλου και τον πιανίστα Άρη Τασούλη επίσης από τα Μπουρμπούλια και τους Ακρίτας του Σταύρου Λογαρίδη. Το συγκρότημα αυτό είχε την επωνυμία Exit Pictures. Στην πρώτη επαγγελματική εμφανίστηκαν στο κλαμπ «Λεωνίδας» στην Πλάκα ανοίγοντας το πρόγραμμα των M.G.C.

Ο γιος του «Μπάμπη του φλου»

Ο Τζονιχάκης, έγινε κολλητός φίλος με τον Παύλο Σιδηρόπουλο, και σε αυτόν εξιστορούσε συχνά, τις περιπέτειες του πατέρα του, Μπάμπη, που ήταν άνεργος, θυμόσοφος, γυναικάς, επιρρεπής στο ποτό, και είχε το παρατσούκλι «Φλου», αφού συνήθιζε να λέει «τα πάντα είναι φλου». Με αυτές τις διηγήσεις, ο Παύλος εμπνεύστηκε το τραγούδι «Ο Μπάμπης ο Φλου» που αγαπήθηκε πολύ από τη ροκ νεολαία.

Ο Νίκος Τζονιχάκης, ήταν από τους πρώτους μακρυμάλληδες στην εποχή της δικτατορίας. Είχε μάλιστα πιαστεί, σε μπλόκο που έκανε τότε η αστυνομία στην Πλάκα, και κουρεύτηκε από τον ίδιο τον συνταγματάρχη Λαδά, τον επονομαζόμενο και ψαλιδοχέρι, λόγω της εμμονής που είχε να κουρεύει τους μακρυμάλληδες.

Η κηδεία του έγινε πριν λίγες μέρες, στο χωριουδάκι του, στους Καθενούς. Αναπαύεται τώρα στον ίδιο τάφο με την μητέρα του που υπεραγαπούσε.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ