Ο Άκης Πετρετζίκης ετοιμάζει υπέροχη Τούρτα με κονφετί - Τέλεια για την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς

Θα εντυπωσιάσετε!

Συστατικά
Για τη βάση της τούρτας

250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
4 ασπράδια από μεγάλα αυγά
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
6 κ.σ. σπορέλαιο
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
2 1/4 κ.γ. μπέικιν
3/4 κ.γ. αλάτι
250 γρ. γάλα
120 γρ. βρώσιμα κονφετί + έξτρα 1 κ.σ.
 

Για τη γέμιση και την επικάλυψη

500 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρ. άχνη ζάχαρη
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι

Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής

 

Μέθοδος Εκτέλεσης
Για το κέικ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Αλευροβουτυρώνουμε 2 στρογγυλές φόρμες διαμέτρου 20 εκ. και βάζουμε στον πάτο τους μία λαδωμένη λαδόκολλα.
Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα καλά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα για 5-6 λεπτά.
Προσθέτουμε λίγο λίγο το ασπράδι και περιμένουμε να ενσωματωθεί καλά στο μείγμα πριν προσθέσουμε το επόμενο.
Έπειτα προσθέτουμε τη βανίλια και το σπορέλαιο και χτυπάμε καλά.
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και έπειτα ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Ξεκινάμε και προσθέτουμε στο μίξερ το μείγμα του αλευριού και το γάλα σε δόσεις, ξεκινώντας και τελειώνοντας με το αλεύρι, περιμένοντας κάθε φορά να ενσωματωθεί το κάθε ένα προτού ρίξουμε την επόμενη δόση από το κάθε υλικό.
Όταν το μείγμα έχει ομογενοποιηθεί ρίχνουμε μέσα τα κονφετί και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.
Μοιράζουμε τη ζύμη στα 2 ταψάκια και σκορπίζουμε από πάνω τα υπόλοιπα κονφετί.
Ψήνουμε στον φούρνο για 25 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μία οδοντογλυφίδα από το εσωτερικό του κέικ.


 

Για το frosting

Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε τη βανίλια και το αλάτι.
Ετοιμάζουμε την τούρτα βάζοντας λίγο από το frosting ανάμεσα στα δύο παντεσπάνια και με το υπόλοιπο διακοσμούμε το κέικ μας.

 

WHO IS WHO

Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια. Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει Λογιστική.

Από εκείνη ακριβώς τη στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκόταν στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών. Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη Λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώραεστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.Η πενταετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό «σχολείο» για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «THE GORING».

Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του Mega, «Master Chef». Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας «Master Chef» κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ