Ethiopian Airlines: Θρήνος για τα 157 θύματα της αεροπορικής τραγωδίας - Κανένας επιζών (φώτο)

Τα σωστικά συνεργεία που έφτασαν στην περιοχή Bishoftu, όπου κατέπεσε το μοιραίο αεροπλάνο, δεν βρήκαν κανένα ίχνος ζωής στα συντρίμμια.

Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε το πιο εφιαλτικό σενάριο για το αεροσκάφος Boeing 737 των Ethiopian Airlines συνετρίβη στον αέρα την Κυριακή το πρωί κατά τη διάρκεια της πτήσης του από την Αντίς Αμπέμπα στο Ναϊρόμπι.  Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι δεν επέζησε κανείς από τους 157 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος

Το αεροσκάφος που κατευθυνόταν στο Ναϊρόμπι έχασε την επαφή του με τον πύργο ελέγχου στις 8.44 τοπική ώρα, 6 λεπτά μετά την απογείωση του από το Bole International Airport στην Αντίς Αμπέμπα. Το αεροσκάφος με αριθμό πτήσης ET302, συνετρίβη κοντά στο Bishoftu, νοτιοανατολικά της Αντίς Αμπέμπα. Ένας εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας δήλωσε στο  αμερικάνικο CNN ότι τα θύματα ήταν 35 διαφορετικών εθνικοτήτων.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι  στο αεροπλάνο επέβαιναν 32 άτομα από την Κένυα, 18 Καναδοί, 9  Αιθίοπες, 8 Αμερικανοί, 8 Ιταλοί και επτά υπήκοοι του Ηνωμένου Βασιλείου. Στο αεροσκάφος επέβαιναν επίσης 8 Κινέζοι επιβάτες δήλωσε ο Li Liang, εκπρόσωπος της κινεζικής πρεσβείας στην Αιθιοπία.

Στην μοιραία πτήση ανάμεσα στους επιβάτες ήταν επίσης 7 Γάλλοι, 6 Αιγύπτιοι, 5 Ολλανδοί, 4 Ινδοί, 4 Σλοβάκοι, 3 Αυστριακοί, 3 Σουηδοί, 3 Ρώσοι, 2 Μαροκινοί, 2 Ισπανοί, 2 Πολωνοί και 2 Ισραηλινοί. Επίσης στην πτήση επέβαινε ένας πολίτης από τις χώρες: Βέλγιο, Ινδονησία, Σομαλία, Νορβηγία, Σερβία, Τόγκο, Μοζαμβίκη, Ρουάντα, Σουδάν, Ουγκάντα και Υεμένη.

Ο CEO της Ethiopian Airlines, Tewolde GebreMariam, δήλωσε στους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου ότι ο πιλότος είχε αναφέρει τεχνικές δυσκολίες και ζήτησε άδεια να επιστρέψει στην Αντίς Αμπέμπα. Του δόθηκε άδεια να γυρίσει πίσω, σύμφωνα με τον GebreMariam,που αναφέρθηκε στις καταγραφές των  ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Ο πιλότος ήταν ένα ανώτερο και εξαιρετικά έμπειρο στέλεχος των αερογραμών  που είχε στο ενεργητικό του  πάνω από 8.000 ώρες πτήσης. Είχε ένα "εξαιρετικό ρεκόρ", σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο. Οι Αρχές ξεκίνησαν την περισυλλογή των σορών των 157 ατόμων που επέβαιναν στο μοιραίο αεροσκάφος της Ethiopian Airlines.

Το Boeing 737 MAX των Αιθιοπικών Αερογραμμών «δεν είχε γνωστό ιστορικό τεχνικών προβλημάτων» δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της αεροπορικής εταιρίας, προσθέτοντας πως «ο φάκελος του κυβερνήτη ήταν εξαιρετικός».

Τα σωστικά συνεργεία που έφτασαν στην περιοχή Bishoftu, όπου κατέπεσε το μοιραίο αεροπλάνο, δεν βρήκαν κανένα ίχνος ζωής στα συντρίμμια. Το πρώτο εκ των θυμάτων, η ταυτότητα του οποίου επιβεβαιώθηκε είναι ο CEO της Tamarind Group, Jonathan Seex. 

Η εταιρία, σε ανάρτησή της στο Facebook μετέδωσε την είδηση του θανάτου του. «Μετά λύπης σας μεταφέρουμε το τραγικό νέο πως ο CEO της Tamarind, Jonathan Seex, ήταν ένας από τους άτυχους της πτήσης της Ethiopian Airlines. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας με την οικογένεια, τους φίλους, της κοινότητα της Tamarind και όλους όσοι βίωσαν κάποια απώλεια».

Τέσσερις επιβάτες της μοιραίας πτήσης ταξίδευαν με διαβατήρια του ΟΗΕ και οι εθνικότητες τους, δεν έχουν διαπιστωθεί. 

η αμερικανική εταιρία παραγωγής αεροσκαφών Boeing εξέφρασε τα συλλυπητήρια της για το θάνατο των 157 επιβατών και μελών του πληρώματος του μοιραίου Boeing.

Η Boeing εξέφρασε επίσης, την ετοιμότητά της να παρέχει την απαραίτητη τεχνική βοήθεια στις αρμόδιες αρχές, για την αποτελεσματική διερεύνηση του αεροπορικού δυστυχήματος.

Η Επιτροπή Ασφάλειας Μεταφορών των ΗΠΑ, θα προχωρήσει πάντως στην αποστολή ομάδας εμπειρογνωμόνων στην Αιθιοπία, για τη διερεύνηση του δυστυχήματος.

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ