Ομόφωνα αθωώθηκε το μοντέλο με τα ναρκωτικά στο Χονγκ Κονγκ - Τι δήλωσε ο δικηγόρος της Σάκης Κεχαγιόγλου

Ομόφωνα αθώα τελικά κρίθηκε η 21χρονη Ειρήνη, το μοντέλο που είχε συλληφθεί στο Χονγκ Κονγκ κατηγορούμενο για διακίνηση 2,6 κιλών κοκαΐνης.

 

Αθώα κρίθηκε από το δικαστήριο, 21χρονη Ειρήνη, το μοντέλο που είχε συλληφθεί στο Χονγκ Κονγκ για διακίνηση 2,6 κιλών κοκαΐνης.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον δικηγόρο της, κ. Κεχαγιόγλου, ανοίγει ο δρόμος για την αποφυλάκισή της και επιστροφή της στην Ελλάδα. Η 21χρονη, που κρατείτο στην Κίνα τους τελευταίους 17 μήνες, αναμένεται να επιστρέψει σύντομα στην οικογένειά της.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, Σάκη Κεχαγιόγλου, η απόφαση του δικαστήριου για την αθώωση της 21χρονης από τη Μυτιλήνη ήταν ομόφωνη.

Στην απολογία της πριν από λίγες ημέρες η νεαρή Ελληνίδα είχε αρνηθεί τις κατηγορίες υποστηρίζοντας πως δεν είχε ιδέα για την ύπαρξη των ναρκωτικών που εντόπισαν οι αρχές του Χόνγκ Κονγκ στο σάκο της.

Το ενδεχόμενο αθώωσή της πάντως είχε χαρακτηριστεί «έκπληξη» από τον κ. Κεχαγιόγλου ο οποίος σε σημερινή δήλωσή του δηλώνει «ευτυχής που διαψεύστηκα».

«Εκφράζω τη χαρά και θα έλεγα τη συγκίνησή μου για την ομόφωνη αθώωση της Ειρήνης. Η άρτια προετοιμασία της υπεράσπισής της επί 17 μήνες και η άψογη συνεργασία με τους συναδέλφους στο Χονγκ Κονγκ απέδωσαν τους καρπούς τους. Ήμουν ως γνωστόν επιφυλακτικός για το αποτέλεσμα της δίκης λόγω της αυστηρότατης νομοθεσίας που ισχύει στην Κίνα για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα μου που αισθάνομαι ευτυχής επειδή διαψεύστηκα» ανέφερε στη δήλωσή του ο Σάκης Κεχαγιόγλου..

Η απολογία της

Κατά την απολογία της ενώπιον των δικαστών, η νεαρή κοπέλα είχε αναφερθεί στο γεγονός ότι γνώριζε ως κόρη αστυνομικού τους ελέγχους στα αεροδρόμια μέσω των ακτίνων Χ-ray και πως γι’ αυτόν τον λόγο δεν θα ήταν δυνατόν η ίδια να επιχειρήσει να εισαγάγει ναρκωτικά μέσω του αεροδρομίου στο Χονγκ Κονγκ.

Το μοντέλο έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη φιλική σχέση που διατηρούσε με έναν άνδρα ρουμανικής καταγωγής, ονόματι Πέτρο, ο οποίος, ήταν εκείνος που της πρότεινε να πάνε στην Αντίς Αμπέμπα και έπειτα στο Χονγκ Κονγκ, με προοπτική για την ίδια να κάνει καριέρα στον χώρο του μόντελινγκ.

Είπε ακόμη ότι ο εν λόγω άνδρας της είχε εκδώσει τα εισιτήρια και είχε προετοιμάσει το ταξίδι. «Του είχα απόλυτη εμπιστοσύνη, δεν είχα λόγο να υποψιαστώ κάτι», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε, ο σάκος ήταν ιδιαίτερα ελαφρύς όταν το έπιασε στα χέρια της και ως εκ τούτου δεν είχε κανένα λόγο να υποψιαστεί οτιδήποτε. «Αν γνώριζα ότι το σακ-βουαγιάζ είχε ναρκωτικά, γιατί να μην το πετάξω;», είπε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στο σοκ που της προκάλεσε η στιγμή της σύλληψής της στο αεροδρόμιο.

Αρνείται τις κατηγορίες ο φίλος της

Ο ίδιος ο άνθρωπος που κατονόμασε η 21χρονη, αρνείται τα πάντα: «Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Από τη στιγμή που η Ειρήνη είχε φτάσει στην Αντίς Αμπέμπα είχε φύγει μαζί με τον φίλο της. Καμία σχέση με εμάς. Λόγω της οικονομικής κρίσης που είχα περάσει κι εγώ δεν υπήρχε τέτοια περίπτωση να μπορώ να σηκώσω δύο άτομα τρία τέσσερα. Μου είχε πει ότι το αγόρι της είναι από εκεί και της έταξε να πάνε μαζί ένα ταξίδι. Και αφού θα πήγαινα εγώ να της έκανα παρέα να μην φοβόταν στο αεροδρόμιο στο ταξίδι. Μου είχε υποσχεθεί ότι εκεί θα την περίμενε και θα είναι εντάξει. Δεν υπήρχε περίπτωση να πάω στο Χονγκ Κονγκ μαζί της», λέει.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ