Γιατρός τραυματίστηκε από πτώση ασανσέρ στο Ιπποκράτειο - Γιατί μεταφέρθηκε αλλού για να χειρουργηθεί - Τι λέει η διοίκηση του νοσοκομείου

Διαμαρτυρία ΙΣΑ και ΠΟΕΔΗΝ

Ένα από τα ασανσέρ του Ιπποκράτειου νοσοκομείο της Αθήνας, έπεσε από τον τέταρτο όροφο στο ισόγειο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας γιατρός.

Ο γιατρός μεταφέρθηκε με κατάγματα στην ορθοπεδική κλινική του Ερυθρού, καθώς το Ιπποκράτειο δεν διαθέτει ορθοπεδικό τμήμα.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 ο γραμματέας του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Δ. Κουρουβακάλης από θαύμα δεν συνέβη κάτι χειρότερο, ενώ τόνισε ότι το νοσοκομείο πραγματοποιεί τις εργασίες συντήρησης του ανελκυστήρα.

Σήμερα θα μεταβούν στο νοσοκομείο πραγματογνώμονες για να κάνουν τεχνικό έλεγχο προκειμένου να εξακριβωθούν τα αίτια του ατυχήματος με το ασανσέρ.

Ανακοίνωση Ιπποκρατείου για ανελκυστήρα που έγινε αιτία να τραυματιστεί γιατρός. Διαμαρτυρία ΙΣΑ και ΠΟΕΔΗΝ

Στις 6 Μαρτίου 2019 είχε συντηρηθεί ο ανελκυστήρας που έπεσε στο Ιπποκράτειο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί γιατρός που εργαζόταν στο νοσοκομείο. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση της η διοίκηση του νοσοκομείου η οποία τονίζει πως ο εν λόγω ανελκυστήρας, αντικαταστάθηκε πλήρως το 2005, υποστηρίζεται από συμβόλαιο συντήρησης με εξειδικευμένη εταιρεία ανελκυστήρων, έχει πιστοποιηθεί την 21/01/2019 από ανεξάρτητο φορέα (TUV Austria Hellas) και έχει προσκομισθεί το αντίστοιχο πιστοποιητικό ανελκυστήρα.

«Σύμφωνα με το βιβλίο συντήρησης του συγκεκριμένου ανελκυστήρα αποδεικνύεται ότι αυτός συντηρήθηκε κανονικά στις 6 Μαρτίου 2019. Επιπλέον, σύμφωνα με την σύμβαση, υπάρχει καθημερινή παρουσία (8ωρη τις καθημερινές και 24ωρη κατά τις ημέρες εφημερίας) τεχνικού συντηρητή που είναι υπάλληλος της συντηρήτριας εταιρείας. Αυτός βρισκόταν στον τόπο του ατυχήματος όταν αυτό συνέβη», επισημαίνει στην ανακοίνωση του το νοσοκομείο το οποίο τονίζει πως αμέσως μετά το ατύχημα, η Διοίκηση διέταξε την απενεργοποίηση της λειτουργίας του ανελκυστήρα.

Επίσης, ζήτησε εγγράφως από τον συντηρητή να δώσει γραπτές εξηγήσεις και απέστειλε αίτημα έκτακτου επιτόπιου ελέγχου προς το Μικτό Κλιμάκιο Όργανο Ελέγχου Ανελκυστήρων του Δήμου Αθηναίων, το οποίο ήδη από σήμερα το πρωί βρίσκεται στον χώρο και πραγματοποιεί τεχνικό έλεγχο «προς διερεύνηση του συμβάντος, με την ολοκλήρωση του οποίου θα μας δοθεί και το πόρισμα της επιτροπής».

Οσόν αφορά το περιστατικό, το νοσοκομείο αναφέρει ότι την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019 «συνέβη ατύχημα στον φορειοφόρο ανελκυστήρα Νο 6 που εξυπηρετεί την μετακίνηση ασθενών στο Γ’ κτήριο του Νοσοκομείου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός γιατρού του νοσοκομείου μας.

Ο γιατρός, μετά τον απεγκλωβισμό του και την παροχή πρώτων βοηθειών διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Ν. Κοργιαλένειο - Μπενάκειο, που διαθέτει ορθοπαιδικό τμήμα, όπου υπεβλήθη επιτυχώς σε χειρουργική επέμβαση και είναι καλά στην υγεία του».

Η Διοίκηση επιφυλάσσεται για νεότερη ενημέρωση, αφού λάβει το σχετικό πόρισμα, καταλήγει η ανακοίνωση του Ιπποκρατείου, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Γιατροί και εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τις συνθήκες εργασίας τους στα Νοσοκομεία 

Την έντονη διαμαρτυρία τους εκφράζουν μέσω ανακοινώσεων ο ΙΣΑ και η ΠΟΕΔΗΝ ,για τον τραυματισμό γιατρού, στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο ,μετά από πτώση του ασανσέρ του νοσοκομείου. 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών επισημαίνει ότι πρόκειται για ένα ακόμα πρωτοφανές γεγονός που αναδεικνύει όπως υποστηρίζει την κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, από την υποχρηματοδότιση και την υποστελέχωση. Οι νοσοκομειακοί γιατροί εργάζονται σε ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες που όπως αποδεικνύεται για άλλη μια φορά, εγκυμονούν  κινδύνους ,τόσο για τους ασθενείς όσο και για το προσωπικό, επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ο ΙΣΑ, ο πρόεδρος του οποίου Γ. Πατούλης, τόνισε ότι : «Τα δημόσια νοσοκομεία λειτουργούν πλέον οριακά, με ελάχιστο προσωπικό και σοβαρές ελλείψεις, σε υλικά και εξοπλισμό. Το ατυχέστατο αυτό συμβάν δυστυχώς δεν είναι ούτε τυχαίο, ούτε μεμονωμένο. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, με τη συντήρηση τόσο του τεχνολογικού εξοπλισμού, όσο και των κτιριακών υποδομών, των δημόσιων νοσοκομείων . Το προσωπικό των νοσοκομείων, εργάζεται σε συνθήκες επαγγελματικής εξουθένωσης, δίνοντας μάχη για να κρατήσει όρθιο το σύστημα υγείας που καταρρέει»

Για άλλο ένα περιστατικό τραυματισμού συναδέλφου από πτώση ασανσέρ σε Νοσοκομείο που έρχεται να καταδείξει τις επισφαλείς συνθήκες νοσηλείας και εργασίας στα Δημόσια Νοσοκομεία κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Όπως αναφέρει «Την Παρασκευή 15/3/2019 το μεσημέρι στον 4ο όροφο του Νοσοκομείου ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ Αθηνών, γιατρός ο οποίος μετέφερε με το ασανσέρ φορείο για να χειρουργηθεί επείγον περιστατικό, ανοίγοντας την πόρτα του ασανσέρ υποχώρησε η καμπίνα και βρέθηκε η οροφή της να έχει καταπλακώσει το πόδι τραυματίζοντάς τον σοβαρά.

Ο γιατρός τον οποίο επισκεφθήκαμε στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός όπου και χειρουργήθηκε, γιατί το ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ Νοσοκομείο δεν διαθέτει Ορθοπεδική κλινική, φέρει σοβαρά τραύματα στο πόδι του αλλά ευτυχώς είναι εκτός κινδύνου.

Ο ίδιος μας περιέγραψε ότι υπήρχε συντηρητής από ιδιωτική εταιρεία στο Νοσοκομείο και εκείνη την ημέρα συντηρούσε τα ασανσέρ. Ο ίδιος κατηγορηματικά μας είπε ότι το ασανσέρ αυτό είναι επικίνδυνο και πρέπει να αντικατασταθεί (έτος κατασκευής 2008). Η πραγματογνωμοσύνη θα δείξει ποιος πραγματικά ευθύνεται.»

Δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε υπό αυτές τις συνθήκες καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ