A Paris .... ή στο Χονγκ Κονγκ ή στη Σιγκαπούρη πάνε οι πλούσιοι; - Η λίστα με τις ακριβότερες πόλεις στον κόσμο

Η Ζυρίχη, η Γενεύη και η Οσάκα της Ιαπωνίας είναι επίσης στη λίστα

Το Παρίσι και το Χονγκ Κονγκ για πρώτη φορά κατατάχθηκαν μαζί με τη Σιγκαπούρη ως οι ακριβότερες πόλεις για να ζει κανείς, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε σήμερα, με τις υπηρεσίες κοινής ωφελείας και τις μεταφορές να αυξάνουν το κόστος διαβίωσης. 

Η Ζυρίχη, η Γενεύη και η Οσάκα της Ιαπωνίας ακολουθούν σε κοντινή απόσταση, ενώ πόλεις αναδυόμενων αγορών όπως η Κωνσταντινούπολη και η Μόσχα έπεσαν στην κατάταξη εξαιτίας του υψηλού πληθωρισμού και της υποτίμησης του νομίσματος τους, σύμφωνα με την έρευνα του Economist Intelligence Unit (EIU) σε 133 πόλεις. 

Πρόκειται για την πρώτη φορά εδώ και πάνω από 30 χρόνια που τρεις πόλεις βρίσκονται στην πρώτη θέση, μια ένδειξη ότι οι αυξάνονται οι ακριβές πόλεις σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τη συντάκτρια της έκθεσης Ροξάνα Σλάβτσεβα. 

«Η σύγκλιση του κόστους σε παραδοσιακά πιο ακριβές πόλεις...αποτελεί δοκιμασία για την παγκοσμιοποίηση και την ομοιότητα στα γούστα και τα καταναλωτικά μοτίβα», ανέφερε σε ανακοίνωση, σύμμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Ακόμα και σε περιοχές όπου η αγορά τροφίμων μπορεί να είναι σχετικά φθηνότερη, οι υπηρεσίες κοινής ωφελείας ή οι τιμές μεταφορών οδηγούν ανοδικά το συνολικό κόστος ζωής», δήλωσε. 

Η αύξηση του κόστους στις πόλεις συχνά είναι αποτέλεσμα της ισχυρής αγοράς εργασίας που προσελκύει εξειδικευμένους εργαζομένους με υψηλές αποδοχές, δήλωσε ο Άντονι Μπριτς, αναλυτής του βρετανικού ινστιτούτου Center for Cities  --που δεν συμμετείχε στη μελέτη. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ