Ν. Κόσμος: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της τραγωδίας - "Θέλω τον μπαμπά μου" φώναζε το κοριτσάκι πριν το πετάξει στο κενό η μητέρα του & πέσει κι η ίδια (βίντεο)

Σοκάρουν οι αυτόπτες μάρτυρες 

Παγωμένη η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί της λεπτομέρειες της οικογενειακής τραγωδίας που εκτυλίχθηκε το απόγευμα στο Νέο Κόσμο. Μια γυναίκα πέταξε το 4,5 ετών κοριτσάκι της  από τον πέμπτο όροφο πολυκατοικίας και στην συνέχεια έπεσε και εκείνη στο κενό.

Το περιστατικό συνέβη στην συμβολή των οδών Προκοπίου Κατζαντώνη και Ποριώτη. Οι γείτονες ειδοποίησαν αμέσως την αστυνομία και το ΕΚΑΒ, αλλά δυστυχώς δεν κατάφεραν να σώσουν την μητέρα και το παιδί της. 

Η 44χρονη γυναίκα έχασε ακαριαία τη ζωή της από την πτώση. Το τετράχρονο κοριτσάκι μεταφέρθηκε  χωρίς σφυγμό στο νοσοκομείο Παίδων και έγιναν προσπάθειες ανάνηψης από τους γιατρούς, χωρίς δυστυχώς, επιτυχία.

Τα αίτια που οδήγησαν τη γυναίκα σε αυτή την απόφαση παραμένουν άγνωστα. Οι γείτονες μιλούν για ήσυχη οικογένεια χωρίς εντάσεις και προβλήματα. 

Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου Παίδων για το θάνατο κοριτσιού 

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου Παίδων, το κοριτσάκι μεταφέρθηκε διασωληνωμένο χωρίς σφυγμό, ενώ του έγινε προχωρημένη καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση χωρίς αποτέλεσμα. «Κορίτσι ηλικίας 4,5 ετών διακομίστηκε με το ΕΚΑΒ στα ΤΕΠ του Γ.Ν.Π.Α «Π. & Α. Κυριακού» στις 17:00, διασωληνωμένο από το πλήρωμα του ΕΚΑΒ, άσφυγμο με κόρες σε μυδρίαση υπό καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση. Έγινε προχωρημένη καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση χωρίς αποτέλεσμα. Δηλωθείσα ώρα θανάτου 17:40». 

Σοκάρουν οι μαρτυρίες

Σοκάρουν όσα δηλώνουν μπροστά στις κάμερες αυτόπτες μάρτυρες. 

Μια γυναίκα , μάνα και εκείνη ,η οποία εκείνη γυρνούσε με τα παιδιά της στο σπίτι τους, περιέγραψε στους δημοσιογράφους τη σκηνή της πτώσης.

«Είδα το παιδάκι να κρέμεται έξω από το μπαλκόνι. Τι κάνετε;», τη ρώτησα, το παιδί είναι έξω από το μπαλκόνι. «Εσείς τι θέλετε» μου απάντησε. Εν τω μεταξύ το παιδάκι φώναζε τον πατέρα του και έκλαγε. «Λέω στο γιο μου, πού είναι το παιδί; Εξω από το μπαλκόνι μου απάντησε το παιδί. Πριν προλάβω να δω, πέταξε το κοριτσάκι».

Οπως αναφέρει η αυτόπτης μάρτυρας, το μητρικό ένστικτο την έκανε να γυρίσει το κεφάλι για να μην δουν την πτώση του μωρού στο κενό. «Δεν είδα. Κάλυψα τα μάτια της μικρής μου κόρης. δεν ξέρω αν το είδε ο γιος μου. Μπορεί, άκουσα φωνές. Πήγα τα παιδιά στη γωνία, να μη δουν. Γύρισα και είδα ότι είχε βγάλει το πόδι από το μπαλκόνι. "Μην το κάνεις. Τί πρόβλημα έχεις; Θα σε βοηθήσω εγώ...» έλεγε στην αποφασισμένη να πεθάνει γυναίκα, η αυτόπτης μάρτυρας. «Πήδηξε και εκείνη...».

Ένας κάτοικος της ίδιας πολυκατοικίας περιγράφει ότι όταν άκουσε τη γυναίκα που περνούσε από κάτω από το σπίτι της τραγωδίας, να φωνάζει "μην πέσεις", γύρισε και είδε την γυναίκα που ήταν έτοιμη να πέσει. "Μην πέσεις , έρχομαι πάνω", της φώναξε και μπήκε μέσα να βάλει παπούτσια, αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβε. Πριν προλάβει να πάει στον όροφο που βρισκόταν η γυναίκα άκουσε το "γκντούμπ" από την πτώση.

Κατέρρευσε ο πατέρας που έφτασε στο σπίτι του όταν όλα είχαν τελειώσει...

Ο ίδιος  μάρτυρας περιγράφει τη στιγμή που έφτασε στην οδό Κατσαντώνη ο σύζυγος της αυτόχειρος και πατέρας του κοριτσιού.  Μόλις έφτασε αντίκρυσε όσα είχαν γίνει και κόντεψε να καταρρεύσει . Ο μάρτυρας που περιγράφει πως ο πατέρας πήγε να αγκαλιάσει, να γυρίσει γυναίκα και παιδί. «Δεν τον αφήσα... Ηρθαν γρήγορα ΕΚΑΒ, αστυνομία...»

Ο μάρτυρας, που ζει στην ίδια πολυκατοικία με την τραγική οικογένεια, περιγράφει ότι η αυτόχειρας ήταν μια ήρεμη γυναίκα, ενώ το ζευγάρι δεν φαινόταν να έχει προβλήματα. Ηταν ήρεμο, αγαπημένο ζευγάρι, δεν είχε ακουστεί ποτέ το παραμικρό. Το παιδάκι είχε πρόβλημα υγείας πολύ μικρό, αλλά το ξεπέρασε».

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ