Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Η Αλβανία ανακαλεί την πρέσβη της στην Αθήνα & τον πρόξενο της στα Γιάννενα - Η υπόθεση κλοπής 100 διαβατηρίων

Με απόφαση του υπηρεσιακού υπουργού Εξωτερικών η πρέσβυς της χώρας 

Σημαντικές ανακατάξεις πραγματοποιούνται στις διπλωματικές υπηρεσίες  της Αλβανίας. Με απόφαση του υπηρεσιακού υπουργού Εξωτερικών η πρέσβυς της χώρας στην Αθήνα Αρντιάνα Χομπντάρι, απομακρύνθηκε από τη θέση της .

 Επίσης απομακρύνθηκε από τη θέση του, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν αλβανικά ΜΜΕ,  ο πρόξενος της Αλβανίας στα Ιωάννινα, Πέρβιν Τσικούρια. Την απόφαση, σύμφωνα με το αλβανικό σάιτ Exit, έλαβε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Γκεντ Τσάκα.

Όπως ανακοίνωσε το αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών, η Χομπντάρι και ο Τσικούρια «εμπλέκονται στην υπόθεση κλοπής 100 διαβατηρίων από αυτοκίνητο του διπλωματικού σώματος της Αλβανίας που βρισκόταν επί ελληνικού εδάφους.

Το όχημα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο των εξωτερικών υποθέσεων της Αλβανίας, ανήκει στον Τσικούρια. Η ίδια ανακοίνωση αναφέρει ότι ο εν λόγω πρόξενος είχε αναλάβει το έργο να μεταφέρει υπηρεσιακά τα διαβατήρια στην Αθήνα και να τα παραδώσει στην αλβανική πρεσβεία.

Η κλοπή έγινε στις 13 Φεβρουαρίου, αργά το βράδυ, στο Θησείο όπου το όχημα του Αλβανού πρόξενου υπέστη βανδαλισμούς. Για το γεγονός ενημερώθηκε αρμοδίως η ελληνική αστυνομία».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ