Αποκλ. Made in Greece οι Miss Polyplexi: Η Βασιλική Θεοδώρου πλέκει τσάντες των ονείρων μας – Η νέα καλοκαιρινή κολεξιόν, αποθέωση!

Είναι μοναδικές γιατί είναι διαφορετικές από ό,τι κυκλοφορεί στην αγορά. Είναι ποιοτικές γιατί φτιάχνονται στο χέρι με προσεγμένα υλικά, κυρίως νήματα, σε πρωτότυπους συνδυασμούς. Είναι στυλάτες γιατί ακολουθούν τις τάσεις τις μόδας προσαρμοσμένες όμως στο προσωπικό στυλ της σχεδιάστριας Βασιλικής Θεοδώρου. 

Οι πλεκτές τσάντες Miss Polyplexi βγήκαν στην αγορά πριν από 2 χρόνια και σήμερα έχουν καταφέρει να γίνουν αγαπητές σε ένα μεγάλο μέρος του γυναικείου πληθυσμού που αναζητούν τη διαφορετικότητα και θέλουν να ξεχωρίζουν.

Όλα ξεκίνησαν ως χόμπι για το πλέξιμο, μέχρι που οι φίλες της Βασιλικής είδαν τις δημιουργίες της κι άρχισαν να της δίνουν παραγγελίες. Σχεδόν χωρίς να το καταλάβει η αγάπη της για το πλέξιμο έγινε επιχειρηματική δραστηριότητα και μάλιστα επιτυχημένη, αν κρίνουμε από τους περισσότερους από 27.100 followers του brand στο instagram. Άλλωστε τα social media ήταν ο «σύμμαχος» της σχεδιάστριας για την προώθηση των σχεδίων της και την καθιέρωσή της στην αγορά των αξεσουάρ.

Η Miss Polyplexi μας παρουσιάζει και τη νέα της συλλογή για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2019, που είναι γεμάτη χρώματα και ιδιαίτερους συνδυασμούς πρώτων υλών.

Η Βασιλική Θεοδώρου μιλά αποκλειστικά στο MadeinGreece.news για τις νέες προτάσεις και μας περιγράφει τα στάδια της επιτυχίας της Miss Polyplexi.

Τα βασικότερα σημεία της συνέντευξης:

  • Έμαθα να πλέκω σε αρκετά μικρή ηλικία και τότε φυσικά το έβλεπα περισσότερο ως παιχνίδι
  • Λίγο η παρότρυνση των φίλων, λίγο το μεράκι που έχω για το πλέξιμο και πολύ περισσότερο η ακατάπαυστη εσωτερική ανάγκη για έκφραση της δημιουργικότητας με οδήγησαν στη δημιουργία της “Miss Polyplexi”
  • Κατά βάση μου αρέσει να δουλεύω με νήματα, άλλωστε το core business της Miss Polyplexi είναι οι πλεκτές χειροποίητες τσάντες
  • Μια πλεκτή τσάντα είναι σαν ένας «ζωντανός οργανισμός», έτσι τουλάχιστον φαίνεται στα δικά μου μάτια
  • θα βρείτε τσάντες με μακριά κρόσσια που ταυτίζονται απόλυτα με την boho τάση που επικρατεί τη νέα σεζόν, tote bags, τσάντες-πουγκιά και στρογγυλά τσαντάκια
  • Πολύ πρωτότυπη είναι και η «Leather & Knits» συλλογή που συνδυάζει δέρμα και πλεκτό
  • …αυτό που ξεχωρίζω εγώ προσωπικά είναι μια ολόλευκη πλεκτή τσάντα με δέρμα και χρυσές μεταλλικές λεπτομέρειες
  • To brand Miss Polyplexi αντιπροσωπεύει τη διαφορετικότητα, τη μοναδικότητα και την ποιοτική χειροποίητη δημιουργία
  • Βασική πηγή έμπνευσης αποτελούν για μένα οι πρώτες ύλες γι’ αυτό και είμαι σε διαρκή αναζήτηση αυτών είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό
  • Το να μετατρέψω το χόμπι μου σε επιχειρηματική δραστηριότητα θεωρώ ότι ήταν και το πιο δύσκολο βήμα για μένα
  • Θα ήθελα πολύ να δω και να ζήσω παράλληλα τη μεταμόρφωση του brand Miss Polyplexi σε brand με διεθνή αναγνωρισιμότητα

Ποιο είναι το story/το αφήγημα γύρω από τη δημιουργία της "Miss Polyplexi"; Πότε και πως ξεκίνησε η ιστορία της;

Το πλέξιμο ήταν από τα αγαπημένα μου χόμπι. Έμαθα να πλέκω σε αρκετά μικρή ηλικία και τότε φυσικά το έβλεπα περισσότερο ως παιχνίδι, αφού περνούσα πολλές ώρες – ειδικά τα καλοκαίρια – να πλέκω ρούχα για τις κούκλες μου, και αργότερα να πλέκω διάφορα αξεσουάρ για την αδερφή μου, τη μαμά μου, και γενικότερα την οικογένειά μου.

Η ιδέα όμως για τη δημιουργία της “Miss Polyplexi” προέκυψε αρκετά αργότερα, και συγκεκριμένα πριν από δύο χρόνια, όταν με μεγάλο ενθουσιασμό έπιασα μια μέρα - μετά από αρκετό καιρό – το βελονάκι ξανά κι έπλεξα μια τσάντα που είχα σχεδιάσει στο μυαλό μου για προσωπική χρήση. Όταν λοιπόν ανέβασα μια φωτογραφία της στο Instagram, μία από τις πολύ καλές μου φίλες τη λάτρεψε και μου τη ζήτησε. Το ίδιο έγινε όταν έπλεξα τη δεύτερη, την τρίτη, την τέταρτη μέχρι που χρειάστηκε να πλέξω πολλές τσάντες για να έχω τελικά μία και για μένα. Λίγο η παρότρυνση των φίλων, λίγο το μεράκι που έχω για το πλέξιμο και πολύ περισσότερο η ακατάπαυστη εσωτερική ανάγκη για έκφραση της δημιουργικότητας με οδήγησαν στη δημιουργία της “Miss Polyplexi”.

Με τι υλικά προτιμάτε να δουλεύετε;

Κατά βάση μου αρέσει να δουλεύω με νήματα, άλλωστε το core business της Miss Polyplexi είναι οι πλεκτές χειροποίητες τσάντες. Υπάρχουν πολλών ειδών νήματα καθένα από τα οποία δίνει και διαφορετικό αποτέλεσμα ανάλογα φυσικά και την πλέξη. Κι αυτό είναι που μου αρέσει πολύ, ότι δηλαδή μπορείς να δημιουργήσεις ότι θέλεις διαλέγοντας το νήμα που σου ταιριάζει και την πλέξη που θέλεις. Μια πλεκτή τσάντα είναι σαν ένας «ζωντανός οργανισμός», έτσι τουλάχιστον φαίνεται στα δικά μου μάτια. Είναι λες και ενσαρκώνεται η χειροποίητη δουλειά της δημιουργού.

Παρόλα αυτά, στις τελευταίες μου κολεξιόν θα παρατηρήσει κάποιος ότι συνδυάζω και άλλα υλικά με τα νήματα, όπως δέρμα, και σύντομα θα δείτε και άλλα που ούτε καν τα φαντάζεστε. Αυτό είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον και θεωρώ ότι εξελίσσει τη δημιουργικότητα μου και οι Miss Polyplexi τσάντες γίνονται ακόμα πιο ιδιαίτερες και μοναδικές.

Περιγράψτε μας τις δημιουργίες της ανοιξιάτικης/καλοκαιρινής συλλογής σας; Τι θα βρούμε;

Η νέα συλλογή περιλαμβάνει τσάντες ώμου, με το σχέδιο «Monaco», την τσάντα-σύμβολο που χαρακτηρίζει τις Miss Polyplexi πλεκτές χειροποίητες τσάντες, να ξεχωρίζει αφού επανασχεδιάζεται και λανσάρεται με το χαρακτηριστικό μεταλλικό κούμπωμα «turn lock cone» και νέο σχέδιο πρωτότυπης μεταλλικής αλυσίδας. Θα τη βρείτε σε νέες καλοκαιρινές αποχρώσεις με αυτή του κίτρινου να πρωτοστατεί μιας και είναι το «it» χρώμα της σεζόν.

Επιπλέον, θα βρείτε τσάντες με μακριά κρόσσια που ταυτίζονται απόλυτα με την boho τάση που επικρατεί τη νέα σεζόν, tote bags, τσάντες-πουγκιά και στρογγυλά τσαντάκια που φοριούνται χιαστί και απογειώνουν τα ανάλαφρα καλοκαιρινά outfits. Όσες κυρίες επιθυμούν να έχουν μια ξεχωριστή, αλλά παράλληλα και πρακτική εμφάνιση στην παραλία, οι πολύ όμορφες Miss Polyplexi τσάντες θαλάσσης επιστρέφουν και πάλι ανανεωμένες και σύντομα θα είναι διαθέσιμες στο e-shop μας www.misspolyplexi.com

 

Πολύ πρωτότυπη είναι και η «Leather & Knits» συλλογή που συνδυάζει δέρμα και πλεκτό με αποτέλεσμα μοναδικές χειροποίητες δημιουργίες που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον. Τη νέα συλλογή πλαισιώνει και μια πρωτοποριακή σειρά τσαντών φτιαγμένη από έναν ιδιαίτερο συνδυασμό πρώτων υλών που αναμένεται να αποκαλυφθεί πολύ σύντομα.

Η χρωματική παλέτα της νέας συλλογής κινείται σε γήινες αποχρώσεις, pastel χρώματα, περιλαμβάνει χρωματικές διακυμάνσεις του μπλε και πρωτοστατεί το λευκό που είναι πολύ εντυπωσιακό. Το μαύρο παραμένει ως σταθερή διαχρονική αξία και σε αυτή την κολεξιόν.

Ποια είναι η δική σας αγαπημένη τσάντα από τη νέα σας συλλογή;

Αρχικά, είμαι πολύ χαρούμενη με τη νέα συλλογή που λανσαρίστηκε πριν από λίγες μέρες στα social media και στο YouTube κανάλι της Miss Polyplexi όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε και το 1ο μέρος της καμπάνιας που φέρει το όνομα «Between Light & Shadows». Όλα τα σχέδια είναι πολύ όμορφα και κομψά, αυτό που ξεχωρίζω όμως εγώ προσωπικά είναι μια ολόλευκη πλεκτή τσάντα με δέρμα και χρυσές μεταλλικές λεπτομέρειες. Πολύ φινετσάτη, σικάτη και απόλυτα καλοκαιρινή. Ταιριάζει με όλα και μπορεί να συνδυαστεί με οποιοδήποτε outfit – είτε πρωινό, απογευματινό ή ακόμα και βραδινό. Θα τη βρείτε εδώ.

 

Σε ποιους απευθύνονται οι δημιουργίες σας;

To brand Miss Polyplexi αντιπροσωπεύει τη διαφορετικότητα, τη μοναδικότητα και την ποιοτική χειροποίητη δημιουργία. Απευθύνεται σε γυναίκες με το δικό τους προσωπικό στυλ που ξέρουν να το απογειώνουν με την επιλογή μιας Miss Polyplexi χειροποίητης τσάντας. Είναι γυναίκες που γνωρίζουν τι θέλουν και σίγουρα οι τσάντες αποτελούν για εκείνες ένα από τα πιο δυνατά αξεσουάρ της εμφάνισής τους.

Από που αντλείτε έμπνευση;

Βασική πηγή έμπνευσης αποτελούν για μένα οι πρώτες ύλες γι’ αυτό και είμαι σε διαρκή αναζήτηση αυτών είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό. Σειρά έχει η δημιουργικότητα και η φαντασία για ένα πολύ ωραίο αισθητικά αποτέλεσμα που προέρχεται από το συνδυασμό τους. Γι’ αυτό θα δείτε ότι η τελευταία μου συλλογή, όπως προανέφερα, ότι περιλαμβάνει και ορισμένα σχέδια στα οποία το δέρμα συνδυάζεται πολύ όμορφα με το πλεκτό. Μου αρέσει να πειραματίζομαι με διάφορα υλικά και το αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές το αξίζει!

Τι σημαίνει μόδα για εσάς;

Θεωρώ ότι η μόδα είναι μορφή έκφρασης για τον καθένα από εμάς, έτσι και για μένα. Η μόδα μας «αγγίζει» όλους – άλλους περισσότερο και άλλους λιγότερο. Η μόδα μπορεί για κάποιους να είναι καταφύγιο και για άλλους παγίδα! Προσωπικά, παρακολουθώ τη μόδα, αλλά υιοθετώ στοιχεία μόνο που μου ταιριάζουν. Το ίδιο ισχύει και για τις δημιουργίες μου. Δεν θα σχεδιάσω μια τσάντα που δεν με εκφράζει και θεωρώ ότι δεν θα εκφράζει και τις κυρίες στις οποίες απευθύνομαι.

Αν σας ζητούσαμε ένα σχόλιο για τις επιλογές των Ελληνίδων σε ό,τι έχει να κάνει με τα αξεσουάρ, ποιο θα ήταν αυτό;

Πάντα θεωρούσα ότι οι επιλογές των Ελληνίδων όσον αφορά στα αξεσουάρ – ακόμα και στα ρούχα – ότι είναι καλόγουστες και εκλεπτυσμένες και πιο πάνω από τον μέσο όρο της Ευρώπης. Η αποδοχή και ανταπόκριση τους σε brands με χειροποίητες δημιουργίες δείχνει επιπλέον ότι ξέρουν να εκτιμούν και να αναγνωρίζουν την ποιότητα και την διαφορετικότητα.

Τι ανταπόκριση γνωρίζουν οι δημιουργίες σας, δεδομένου ότι δουλεύετε με ένα πολύ ιδιαίτερο υλικό;

Οι Miss Polyplexi τσάντες αρέσουν πολύ γι’ αυτό και συνεχίζω με τον ίδιο και ακόμα μεγαλύτερο ενθουσιασμό να δημιουργώ κολεξιόν και σχέδια που έχουν πάντα κάτι διαφορετικό να δείξουν. Όντως, το υλικό είναι συγκεκριμένο, αλλά πάντα συνδυάζεται πρωτότυπα είτε με άλλα υλικά, είτε με αξεσουάρ για ένα όμορφο και μοναδικό αποτέλεσμα.

Αν επισκεφθούμε τις σελίδες σας στα social media, θα διαπιστώσουμε ότι έχετε ένα μεγάλο αριθμό ακολούθων σε ένα σύντομο σχετικά χρονικό διάστημα από την στιγμή της ίδρυσης της MISS POLYPLEXI. Πώς φτάσατε να αγγίξετε τόσο μεγάλους αριθμούς και ποια πιστεύετε ότι είναι η δυναμική των social media σήμερα σε ό,τι έχει να κάνει με την επιχειρηματική δραστηριότητα;

Θεωρώ ότι οι πολλοί ακόλουθοι στα social media και η δυναμική πορεία της Miss Polyplexi οφείλονται αποκλειστικά και μόνο στην όμορφη και δημιουργική δουλειά, καθώς και την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται πίσω από κάθε σχέδιο τσάντας που βλέπετε.

Το διαδίκτυο και τα social media είναι το βασικό κανάλι επικοινωνίας για το brand Miss Polyplexi και έχουν βοηθήσει στον υπέρτατο βαθμό να γνωρίσει το κοινό τις δημιουργίες μου, τόσο εντός, όσο και εκτός Ελλάδας. Θεωρώ ότι είναι ένα κανάλι που έχει βοηθήσει πολύ κόσμο να δείξει τη δουλειά του και έτσι θα συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια. Τα social media έχουν δυναμική η οποία θα συνεχίσει να αυξάνεται και εφόσον γίνεται σωστή χρήση θα βοηθούν και στην επιχειρηματική δραστηριότητα.

Ποια ήταν τα δύσκολα βήματα που συναντήσατε στην πορεία σας μέχρι τώρα και ποιες οι μεγαλύτερες επιτυχίες;

Το να μετατρέψω το χόμπι μου σε επιχειρηματική δραστηριότητα θεωρώ ότι ήταν και το πιο δύσκολο βήμα για μένα. Έπρεπε να αλλάξω όλο το mindset, δηλαδή να περάσω από το να πλέκω μια τσάντα για εμένα, τις φίλες μου, τα συγγενικά μου πρόσωπα και να τις κάνω δώρο, στην δημιουργία κολεξιόν, στην κοστολόγηση των τσαντών, στη διαφήμιση και πολλά άλλα που δεν σε απασχολούν όταν κάνεις κάτι από χόμπι. Από την άλλη πλευρά όμως, η μεγαλύτερη επιτυχία είναι ότι οι Miss Polyplexi χειροποίητες τσάντες είναι πλέον αναγνωρίσιμες στην Ελλάδα και αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα στο εξωτερικό. Είναι τόσο όμορφο το συναίσθημα όταν πραγματοποιείται μια αγορά μιας Miss Polyplexi τσάντας που μου δίνει πολλαπλάσιες φορές τη δύναμη και την θέληση να συνεχίσω να μοιράζομαι τη δημιουργικότητα μου με όλες αυτές τις κυρίες που θέλουν να έχουν τη δική τους Miss Polyplexi χειροποίητη τσάντα.

Εμείς δημιουργήσαμε το site ''Made in Greece.news''. Πόσο ελληνικό είναι το δικό σας δημιούργημα;

Η δημιουργία των Miss Polyplexi χειροποίητων τσαντών βασίζεται στην τέχνη του πλεξίματος με βελονάκι – μια τέχνη που αναπτύχθηκε πολλά χρόνια πριν στην Ελλάδα και έφτασε μέχρι το σήμερα από γενιά σε γενιά. Όλες οι Miss Polyplexi τσάντες πλέκονται και κατασκευάζονται από ελληνικά χέρια με σχέδια και χρώματα που θυμίζουν τη χώρα μας.

Που ονειρεύεστε να φτάσει στο μέλλον το δημιούργημά σας; Πώς θα προχωρήσετε και θα εξελίξετε όσες προσπάθειες έχουν γίνει μέχρι τώρα;

Θα ήθελα πολύ να δω και να ζήσω παράλληλα τη μεταμόρφωση του brand Miss Polyplexi σε brand με διεθνή αναγνωρισιμότητα. Επιπλέον, ονειρεύομαι οι επόμενες κολεξιόν μου να στολίζουν τις βιτρίνες από γνωστές boutiques του εξωτερικού. Θα ήταν μεγάλη χαρά και ικανοποίηση για μένα να συμβεί κάτι τέτοιο στο μέλλον. Το όνειρο που περιέγραψα στις παραπάνω γραμμές φυσικά απαιτεί μεγάλη προσπάθεια την οποία σκοπεύω να εξελίξω σε όλα τα επίπεδα, είτε σχεδιαστικά, είτε σε επίπεδο πρώτων υλών, είτε επικοινωνίας, κτλ.

Διαβάστε την συνέχεια στο MadeinGreece.news

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ