Τη λένε Simone! Φαντασμαγορικό ιπτάμενο γλυπτό στο Παρίσι - Έτσι τιμούν Σιμόν Βέιλ & Σιμόν ντε Μπουβουάρ

«Simone», στο Le Bon March, στο Παρίσι!

 

Φόρο τιμής σε δύο Γαλλίδες ακτιβίστριες, τη Σιμόν Βέιλ και τη Σιμόν ντε Μποβουάρ, αποτίει η Τζοάνα Βασκονσέλος με το ιπτάμενο «πλάσμα» που εγκατέστησε στο παρισινό πολυκατάστημα Le Bon Marche.

Σιμόν Βέιλ 

 

Σιμόν ντε Μπουβουάρ

 

Το «Simone», από υφάσματα, στολίδια, φουσκωτά μέρη, μάλλινο πλεχτό με βελονάκι και LED, παραμένει στην κεντρική σάλα του πολυκαταστήματος, από τις 17 Ιανουαρίου ως τις 24 Μαρτίου.

Το έργο έρχεται να συναντήσει τη σειρά «Βαλκυρίες», την οποία η Πορτογαλίδα καλλιτέχνης δημιουργεί από τότε που ήταν 15 χρονών. Οι ισχυρές θεότητες της σκανδιναβικής μυθολογίας επανερμηνεύονται από τη Βασκονσέλος μέσω φουσκωτών μερών, τυλιγμένων σε υφάσματα και κεντήματα σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ. 

Το έργο έρχεται να συναντήσει τη σειρά «Βαλκυρίες», την οποία η Πορτογαλίδα καλλιτέχνης δημιουργεί από τότε που ήταν 15 χρόνων. Οι ισχυρές θεότητες της σκανδιναβικής μυθολογίας επανερμηνεύονται από τη Βασκονσέλος μέσω φουσκωτών μερών, τυλιγμένων σε υφάσματα και κεντήματα.

Το με δύο μέρη «γλυπτό» είναι κρεμασμένο από την οροφή του Le Bon Marché, αγκαλιάζει τις κυλιόμενες σκάλες του πολυκαταστήματος και διαχέεται στον χώρο, προσθέτοντας ένα μπαρόκ στοιχείο, τόσο τυπικό της καλλιτεχνικής προσέγγισης της Τζοάνα Βασκονσέλος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ