«Το λυκόφως του Τσίπρα»: Με τον Σωκράτη και το κώνειο παρομοιάζει ο Economist τον πρωθυπουργό και τις εκλογές

Τι γράφει για την ηρεμία του πρωθυπουργού και την επερχόμενη εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ το δημοφιλές οικονομικό portal, economist.com.
 

Με μια παρομοίωση που δύσκολα περνά απαρατήρητη ή ξεχνιέται εύκολα περιγράφει ο Economist τον Αλέξη Τσίπρα, σε άρθρο του με τίτλο «ΣΥΡΙΖΑ, το κυβερνών κόμμα της Ελλάδας κατευθύνεται σε εκλογική ήττα». Συγκεκριμένα, παρομοιάζει τον πρωθυπουργό με τον Σωκράτη, που ετοιμαζόταν ατάραχος να πιει το κώνειο, μιλώντας στην κεφαλίδα για το «Λυκόφως του Τσίπρα» αλλά σημειώνοντας πως κυβέρνησε καλύτερα από ό,τι πολλοί φοβούνταν.

«Για άνθρωπος που αντιμετωπίζει εκλογικό αφανισμό, ο Αλέξης Τσίπρας, ο 44χρονος πρωθυπουργός της Ελλάδας, δείχνει ήρεμος όσο ο Σωκράτης ενώ προετοιμαζόταν να πει το κώνειο» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα.

«Για αρχή, δείχνει να μην πιστεύει τις δημοσκοπήσεις. Παρότι και οι 12 που έχουν δημοσιευτεί από τις αρχές του χρόνου δείχνουν πως το κόμμα του, ο ΣΥΡΙΖΑ, θα χάσει από τη Νέα Δημοκρατία, και μάλιστα οι εννέα εξ αυτών δείχνουν διψήφια διαφορά, ο ίδιος πιστεύει πως κάνουν συστηματικά λάθος» αναφέρει το άρθρο συνεχιζοντας με δηλώσεις του πρωθυπουργού: «Έχουν ιστορία οι δημοσκοπήσεις. Την εποχή του δημοψηφίσματος προέβλεψαν μικρή διαφορά. Τελικά κερδίσαμε με 61,3%». 

Τέλος, ο αρθρογράφος του Economist αποφαίνεται πως ο Αλέξης Τσίπρας «μοιάζει περισσότερο με έναν άνδρα επικεντρωμένο στην παρακαταθήκη που αφήνει παρά στο μέλλον. Δεν είναι κακή, για να είμαστε δίκαιοι» καταλήγει.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ