Προσχώρησε στη ΝΔ ο ανεξάρτητος βουλευτής, Γιώργος Λαζαρίδης - Η πρώτη δήλωσή του

Ο ανεξάρτητος βουλευτής συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και πλέον η γαλάζια Κοινοβουλευτική Ομάδα αριθμεί 79 βουλευτές.

Στην Κ.Ο. της ΝΔ εντάσσεται ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Γιώργος Λαζαρίδης από σήμερα. Σε συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής της παράταξης, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Λαζαρίδης του δήλωσε ότι θεωρεί αυτονόητη επιλογή να συστρατευθεί και εκείνος στην προσπάθεια να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ και να γυρίσει η χώρα σελίδα. Με την ένταξη του κ. Λαζαρίδη η ΚΟ της ΝΔ αριθμεί πλέον 79 βουλευτές.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Λαζαρίδης είχε αποχωρήσει από τους ΑΝΕΛ πέρυσι τον Ιούνιο με αφορμή το Σκοπιανό, αν και είχε καταψηφίσει την πρόταση μομφής της ΝΔ κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. 

Ολόκληρη η δήλωση του Γιώργου Λαζαρίδη: 

«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Β΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ Ι. ΛΑΖΑΡΙΔΗ 
ΈΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ Κ.Ο. ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Όσοι στο παρελθόν στήριξαν την σημερινή Κυβέρνηση γνωρίζουν πλέον καλά, ότι δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες τους και εξαπάτησε όσους την εμπιστεύθηκαν. 
Η Συμφωνία των Πρεσπών, μια συμφωνία που παραχωρεί στους Σκοπιανούς εθνική ταυτότητα και γλώσσα, στοιχεία που κανένας Έλληνας πρωθυπουργός δεν είχε διανοηθεί να παραχωρήσει στο παρελθόν, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
Την ίδια ώρα η Οικονομία παραμένει καθηλωμένη. Η υπερφορολόγηση διαλύει τη μεσαία τάξη και επιβαρύνει τους οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας. 
Η Παιδεία κάνει βήματα πίσω λόγω των ιδεοληψιών της σημερινής Κυβέρνησης.
Η κοινωνία βρίσκεται σε απόγνωση η οποία μετατρέπεται σε θυμό και αυτό δημιουργεί ένα μίγμα εκρηκτικό και επικίνδυνο.
Η Κυβέρνηση αυτή πρέπει να φύγει. Έχει ήδη μείνει περισσότερο από όσο η χώρα και οι πολίτες αντέχουν και το κόστος είναι ήδη τεράστιο. 
Ο μόνος τρόπος για να φύγει, είναι η στήριξη και συστράτευση όλων μας με τη Νέα Δημοκρατία, το μόνο κόμμα που με νηφαλιότητα, ψυχραιμία και πατριωτική δημοκρατική ευθύνη μπορεί σήμερα να δώσει λύσεις στα αδιέξοδα της χώρας.
Με τις σκέψεις αυτές προσχωρώ στη Νέα Δημοκρατία, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του Κυριάκου Μητσοτάκη σε κάθε πολίτη αυτής της χώρας.
Στην πολιτική όλοι κρίνονται από τις επιλογές τους. Πρέπει ωστόσο να έχουν το θάρρος και την καθαρή σκέψη να αναγνωρίζουν και να αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα κάθε συγκυρίας.
Σήμερα κάνω την αυτονόητη για κάθε Έλληνα πατριώτη επιλογή. Προσθέτω τις δικές μου δυνάμεις στον αγώνα της Νέας Δημοκρατίας να γυρίσει η χώρα σελίδα. 
Με την απόφασή μου αυτή ξαναβρίσκω φίλους και γνωστούς, παλιούς συναγωνιστές από τα χρόνια της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, με τους οποίους τα τελευταία χρόνια οι δρόμοι μας είχαν χωρίσει. 
Καλώ όλους τους φίλους που τα τελευταία χρόνια είχαν κάνει και εκείνοι διαφορετικές επιλογές να πουν και αυτοί παρών στο κάλεσμα ενότητας και συστράτευσης της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη. 
Όλοι μαζί να βάλουμε το μικρό μας λιθαράκι για να γυρίσει η χώρα σελίδα. Και να αποκτήσουν ξανά η Ελλάδα και οι Έλληνες ελπίδα και την προοπτική.

Γιώργος Ι. Λαζαρίδης
Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ