Παρίσι: Ότι απέμεινε από το εμβληματικό εστιατόριο Fouquet's - Ζευγάρι καμάρωνε στο facebook για τα "λάφυρα" του από το πλιάτσικο (φώτο)

Το εμβληματικό εστιατόριο των Ηλυσίων πεδίων κάηκε ολοσχερώς στα πλαίσια των κινητοποιήσεων των "κίτρινων γιλέκων" - Το ζευγάρι που κατηγορείται ότι συμμετείχε στη λεηλασία θα παρουσιαστεί στο δικαστήριο σήμερα

Οι διαδηλώσεις των "κίτρινων γιλέκων" , είναι πια καθεστώς. Κάθε Σάββατο εκατοντάδες νέοι διαδηλωτές ξεχύνονται στους δρόμους του Παρισιού και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας. Οι αναλυτές λένε ότι το κίνημα εξασθενεί  αλλά κάθε Σαββάτο τα κίτρινα γιλέκα βγαίνουν ξανά στους δρόμους. Οι αριθμοί των συμμετεχόντων στις κινητοποιήσεις μπορεί να αλλάζουν αλλά ο θυμός παραμένει.

Η διαδήλωση του περασμένου Σάββατου της 16ης Μαρτίου ήταν η πιο βίαιη. Διαδηλωτές έσπασαν και λεηλάτησαν πολλά καταστήματα στα Ηλύσια Πεδία , έσπασαν ATM τραπεζών, και κατέστρεψαν περίπτερα εφημερίδων, εξαφανίζοντας το μέσο διαβίωσης των ιδιοκτητών τους.  Όλα αυτά από ένα κίνημα που διεκδικεί καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και εργασίας. 

Το περασμένο Σάββατο η Γαλλία είδε εικόνες που δεν είχε δει ποτέ πριν. Θύμα της "μανίας" των "κίτρινων γιλέκων" έπεσε και το εμβληματικό εστιατόριο Fouquet's που παραδόθηκε στις φλόγες. Για τους διαδηλωτές των "κίτρινων γιλέκων" είναι ένα σύμβολο πλούτου, στο οποίο τρώει η γαλλική ελίτ.

Στο εστιατόριο  Fouquet's  ο Νικολά Σαρκοζί γιόρτασε την προεδρική του νίκη το 2007, μαζί με τους φίλους του και τους χορηγούς της προεκλογικής του εκστρατείας, αναφέρει ο Guardian. 

Μία νεαρή γυναίκα και ο σύντροφος της συνελήφθησαν την Πέμπτη με την κατηγορία ότι συμμετείχαν στην καταστροφή και τη λεηλασία του εμβληματικού παριζιάνικου εστιατορίου, στο περιθώριο της "πράξης 18" των "κίτρινων γιλέκων".

Το ζευγάρι που συνελήφθη την Πέμπτη και τέθηκε υπό κράτηση στο πλαίσιο της έρευνας για την πυρκαγιά που κατέστρεψε το εστιατόριο  Fouquet's  στο περιθώριο της πράξης 18 των "κίτρινων γιλέκων", πρέπει να εμφανιστεί σήμερα Σάββατο στο δικαστήριο του Παρισιού, όιπως ανακοινώθηκε εχθές Παρασκεύη από δικαστική πηγή.

Ένα σκαμπό και κλεμμένα μαχαιροπίρουνα τα "λάφυρα"

Η νεαρή 30χρονη γυναίκα καυχήθηκε στο Facebook ότι συμμετείχε στην 18η διαδήλωση του κινήματος του Παρισιού,  όπως ανακοίνωσε μια αστυνομική πηγή, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες από την RTL. Ανέβασε επίσης φωτογραφίες που δείχνουν ένα σκαμπό και μαχαιροπίρουνα από το Fouquet's. Το διάσημο εστιατόριο των Ηλυσίων Πεδίων που λεηλατήθηκε και κάηκε το περασμένο Σάββατο.

Η νεαρή γυναίκα συνελήφθη στο σπίτι της την Πέμπτη το πρωί. Ο σύντροφός της,, ο οποίος  επίσης δήλωσε ότι ήταν μαζί της στη διαδήλωση του περασμένου Σαββάτου συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση. Το σκαμπό και τα μαχαιροπήρουνα του Fouquet κατασχέθηκαν, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Europe 1.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ