Vintage Story: Ο καλλονός Ροντόλφο Βαλεντίνο έκανε δύο γάμους αστραπή & πέθανε από περιτονίτιδα μόλις 31 ετών! - 31 υπέροχες φωτογραφίες του γάμου του

«Είμαι απλά ο καμβάς στον οποίο οι γυναίκες ζωγραφίζουν τα όνειρά τους»

Στο Χόλιγουντ ήταν γνωστός ως "λατίνος εραστής" ή απλά ως "Βαλεντίνο". Ο πιο διάσημος γόης του κόσμου, ο Ροντόλφο Βαλεντίνο, λατρεύθηκε από εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο. Ξεκίνησε την καριέρα του ως ζιγκολό , εξελίχθηκε σε έναν από τους μεγαλύτερους σταρ του βωβού κινηματογράφου και ήταν σύμβολο του σεξ στη δεκαετία του 20

Η προσωπική του ζωή υπήρξε πολυτάραχη, καθώς παντρεύτηκε  δύο φορές, πρώτα τη χορεύτρια Τζιν Άχερ το 1919, με την οποία χώρισε αμέσως και μετά τη σκηνογράφο Νατάσα Ράμποβα (1922), με την οποία επίσης χώρισε τρία χρονιά μετά.

Ο γάμος του με την Τζιν Άχερ έληξε άδοξα καθώς η χορεύτρια τον παντρεύτηκε για να διασκευάσει τις φήμες περί ομοφυλοφιλίας της και τον έκλεισε έξω από το δωμάτιο την πρώτη νύχτα του γάμου τους. Ο Βαλεντίνο συνάτησε την Νατάσα Ράμποβα για πρώτη φορά το 1921 στα γυρίσματα μιας ταινίας στην οποία εκείνη ήταν σκηνογράφος.

Γρήγορα αναπτύχθηκε μεταξύ τους ένα θερμό ειδύλλιο. Παντρεύτηκαν στις 14 Μαρτίου 1923 . Πολλοί από τους φίλους του Βαλεντίνο δεν ενέκριναν το γάμο του με την Ράμποβα καθώς την θεωρούσαν χειριστική και καταπιεστική. Κατά τη διάρκεια του γάμου τους, ο Ροντόλφο Βαλεντίνο έχασε πολλούς από τους φίλους του.

Ο Βαλεντίνο και η Ράμπαβα χώρισαν το 1925. Το τέλος του γάμου ήταν πικρό, με πολλές διαμάχες μεταξύ τους, όπως αναφέρει το Vintage Es που δημοσιεύει 31 υπέροχες φωτογραφίες από το γάμο τους.

Το αναπάντεχο τέλος της ζωής του Ροντόλοφο Βαλεντίνο ήρθε μόλις στα 31 του χρόνια, όταν, ενώ βρισκόταν στη Νέα Υόρκη, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο λόγω γαστρορραγίας. Χειρουργήθηκε, συνεπεία περιτονίτιδας στις 15 Αυγούστου του 1926, αλλά οκτώ μέρες αργότερα πέθανε από επιπλοκές μόλυνσης και την κηδεία του παρακολούθησαν τουλάχιστον 80.000 άνθρωποι.

Το θάνατό του ακολούθησαν θεωρίες συνωμοσίας διότι οι θαυμάστριές του αδυνατούσαν να πιστέψουν ότι το ίνδαλμά τους, ένα σύμβολο του σεξ και ο «λατίνος εραστής» που λάτρευαν, είχε φύγει τόσο απρόσμενα από τη ζωή.

Μάλιστα σημειώθηκαν προς χάριν του αυτοκτονίες γυναικών σε τέτοιο βαθμό, ώστε το Βατικανό αναγκάσθηκε να εκδώσει σχετική ανακοίνωση, στηλιτεύοντας το γεγονός. Στον τάφο του υπήρχαν πάντοτε πολλά άνθη που άφηναν θαυμάστριές του για δεκαετίες. Ο ίδιος φέρεται να έχει δηλώσει πως «Είμαι απλά ο καμβάς στον οποίο οι γυναίκες ζωγραφίζουν τα όνειρά τους»

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ