Viking Sky : "Δεν έχω ξαναζήσει χειρότερο εφιάλτη- Ήμασταν τυχεροί" λέει ο ιδιοκτήτης της εταιρείας - Σε ασφαλές λιμάνι το πλοίο (φώτο-βίντεο)

Αίσιο τέλος στην αγωνία των επιβατών το πλοίο ρυμουλκείται σε ασφαλές λιμάνι

Το κρουαζιερόπλοιο Viking Sky που υπέστη μηχανική βλάβη χθες, Σάββατο, σε επικίνδυνα νερά στ΄ανοιχτά της Νορβηγίας, φαίνεται πως κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα μετά την επαναλειτουργία τριών μηχανών του και πλέον ρυμουλκείται προς ένα ασφαλές λιμάνι, ενώ τα συνεργεία διάσωσης διέκοψαν για λίγο τη θεαματική μεταφορά με ελικόπτερο των 1.373 επιβατών.

Κατά τη διάρκεια των ελιγμών για τη ρυμούλκηση του πλοίου, οι ομάδες διάσωσης αποφάσισαν μια παύση των επιχειρήσεων, οι οποίες επέτρεψαν τη μεταφορά 479 ανθρώπων με ελικόπτερα από τη γέφυρα του Viking Sky στη στεριά, σύμφωνα με το νορβηγικό πρακτορείο ειδήσεων NTB.

 

 

Το πλοίο εξέπεμψε σήμα κινδύνου νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, μετά μια μηχανική βλάβη, κι ενώ εκείνη την ώρα έπλεε υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες σε μια περιοχή με επικίνδυνα νερά και πλήθος υφάλων στ΄ανοιχτά της περιοχής Μέρε ογκ Ρομσντάλ (στη δυτική Νορβηγία).

Mετά την επαναλειτουργία μιας από τις μηχανές του, το κρουαζιερόπλοιο κατάφερε να σταθεροποιηθεί ρίχνοντας άγκυρα σε περιοχή σχεδόν δύο χιλιόμετρα από την παραλία και οι αρχές ξεκίνησαν μια μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης του πλοίου και μεταφοράς των επιβατών με πέντε ελικόπτερα, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

"Ήμασταν τυχεροί- Ήταν η χειρότερη περιπέτεια στην οποία έχω εμπλακεί"

Ο πρόεδρος της εταιρείας στην οποία ανήκει το κρουαζιερόπλοιο, μιλώντας στην εφημερίδα VG της Νορβηγίας , επαίνεσε την άψογη λειτουργία των νορβηγικών αρχών και των ομάδων διάσωσης. Επίσης μίλησε με θερμά λόγια για την ψυχραιμία και τις ενέργειες του πληρώματος του σκάφους.

Σύμφωνα με το Fox News, o Torstein Hagen , ιδιοκτήτης της εταιρείας Viking Ocean Cruises, στην οποία ανήκει το πλοίο, δήλωσε ότι τα γεγονότα που συνέβησαν στο Viking Sky, ήταν ο χειρότερος εφιάλτης που έχει ζήσει.

"Δεν έχω εμπλακεί ποτέ σε χειρότερη περιπέτεια, αλλά τώρα όλα πάνε καλά και ο εφιάλτης τελειώνει, ήμασταν τυχεροί", είπε.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ