Ζουν με τον εφιάλτη: 1 στα 5 νοικοκυριά φοβούνται πως θα χάσουν τα σπίτια τους

Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι τα ελληνικά νοικοκυριά σύμφωνα με έρευνα από το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ σε συνεργασία με την εταιρεία Marc.

Υπό τον φόβο ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να βρεθεί χωρίς σπίτι, ζει ένα στα πέντε ελληνικά νοικοκυρία με σχεδόν τα μισά να απειλούνται από ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τις τράπεζες και το Δημόσιο, σύμφωνα με στοιχεία που προκύπτουν από την ετήσια έρευνα που διεξάγεται από το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ σε συνεργασία με την εταιρεία Marc.

Ήδη οι πλειστηριασμοί έχουν ξεπεράσει τους 4.300 με ημερομηνία εκτέλεσης έως τις αρχές του ερχόμενου Νοεμβρίου. Αν αναλογιστούμε δε πως το 44% των νοικοκυριών έχει υπαχθεί σε κάποιας μορφής ρύθμιση και το 6,1% έχει πετύχει  κάποια άλλη ρύθμιση την οποία στη συνέχεια απώλεσε, γίνεται εύκολα σαφές το γιατί ζουν καθημερινά με τον φόβο ενός τέτοιου εφιάλτη. Όσο δε μάλιστα καθυστερεί η θεσμοθέτηση των 120 δόσεων για τις οφειλές το Δημόσιο, καθώς επίσης και το τελικό νέο πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας, η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη.

Επιπλέον, σύμφωνα με την έρευνα προκύπτει πως η οικονομική δυσκολία που βιώνουν ήδη τα νοικοκυριά αναγκάζει τα δύο στα δέκα να δηλώνουν ότι δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις το 2019 ενώ το 1/3 που έχει δανειακές υποχρεώσεις προβλέπει ότι φέτος δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις τραπεζικές του υποχρεώσεις. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ