Ο κούκλος Ρώσος Όλεγκ γίνεται Νουρέγιεφ στο σινεμά - Η πολυτάραχη ζωή του τέλειου χορευτή που πέθανε από Aids μόλις στα 54 (φώτο-βίντεο)

Η πολυτάραχη και κινηματογραφική ζωή του μεγαλύτερου χορευτή του κόσμου έγινε ταινία

"Είναι ένας εξαιρετικά εκρηκτικός χαρακτήρας", λέει ο κουρασμένος Αλεξάντερ Πούσκιν (τον υποδύεται ο Ρέιφ Φάινς, που σκηνοθετεί την ταινία), στην ανάκριση για τους λόγους που ο μαθητής του Ρούντολφ Νουρέγιεφ , εγκατέλειψε την Ρωσία.

Αυτό θα μπορούσε να είναι η κεντρική ιδέα της ταινίας «The White Crow», που πραγματεύεται την πολυτάραχη ζωή του μεγαλύτερου χορευτή όλων των εποχών.

Βρισκόμαστε στο 1961. Ο Ρούντολφ Νουρέγιεφ που δεν είναι ακόμη ο μύθος που είναι σήμερα, ( τον υποδύεται ο Ρώσος χορευτής Όλεγκ Ιβένκο), είναι μέλος της παγκοσμίου φήμης σχολής μπαλέτου Kirov Ballet και φεύγει για πρώτη φορά εκτός Σοβιετικής Ένωσης.

Ο Νουρέγιεφ φτάνει στο Παρίσι και ερωτεύεται την πόλη, αλλά οι αξιωματικοί της KGB, τον ακολουθούν κατά πόδας, και βλέπουν με μεγάλη καχυποψία τις κινήσεις του εκεί, καθώς και τη φιλία του με την νεαρή Παριζιάνα Clara Saint. Τελικά θα καταφέρουν να εξανάγκασουν τον Νουρέγιεφ να πάρει μια συγκλονιστική απόφαση η οποία μπορεί να αλλάξει την πορεία της ζωής του για πάντα και να θέσει την οικογένεια και τους φίλους του σε τρομερό κίνδυνο.

Η ταινία "The White Crow" του ηθοποιού Ρέιφ Φάινς που γνωρίσαμε  από ρόλους όπως το «The Schindler’s List» (1993), το «The English Patient» (1996) και αγαπήσαμε σε πληθώρα άλλων,  διηγείται  την αληθινή ιστορία ενός απίστευτου ταξιδιού από έναν μοναδικό καλλιτέχνη που μεταμόρφωσε τον κόσμο του μπαλέτου για πάντα.

Ο ταλαντούχος χορευτής Όλεγκ Ιβένκο στο υποκριτικό του ντεμπούτο υποδύεται τον Ρούντολφ Νουρέγιεφ , σε έναν ρόλο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του. Η ταινία καταγράφει τη ζωή του διάσημου χορευτή που η απόδραση του στη δύση, την εποχή του ψυχρού πολέμου και το φλερτ του με δυτικούς καλλιτέχνες τον οδηγεί σε ένα παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι με την KGB.

Η ακατέργαστη φυσικότητα, η ανυπέρβλητη λάμψη, ο ατίθασος χαρακτήρας, το μεγάλο ταλέντο του πιο όμορφου και διάσημου χορευτή στον κόσμο γίνονται αντικείμενο  του "The White Crow", της ταινίας που παρουσιάζει τη ζωή του μεγάλου καλλιτέχνη στο σύνολό της.

Ξεκινώντας από τα παιδικά χρόνια στη φτώχεια μέχρι την είσοδό του στον κόσμο του μπαλέτου και από κει στην Ευρώπη, από όπου θα αναγκαστεί να ζητήσει  πολιτικό άσυλο. Έτσι, εν μέσω ψυχρού πολέμου, ένας από τους καλύτερους χορευτές του Kirov Ballet Company γίνεται ο πρώτος  καλλιτέχνης αποστάτης της Σοβιετικής Ένωσης. Από τον αγώνα του στο νέο ξεκίνημα μέχρι την αναγνώριση, μας υπόσχεται μια ματιά στη ζωή ενός πολυσυζητημένου προσώπου της πρόσφατης ιστορίας.

Μετά την προβολή του σε διάφορα φεστιβάλ την περασμένη χρονιά, το «The White Crow» θα ξεκινήσει να προβάλλεται στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 22 Μαρτίου, ενώ στις 26 Απριλίου θα κάνει πρεμιέρα και στις Ηνωμένες Πολιτείες, αναφέρει το BBC

Σε ένα πολυπολιτισμικό καστ, ταλαντούχων νέων, εκτός από τον Όλεγκ Ιβένκο στον πρωταγωνιστικό ρόλο, και τον σκηνοθέτη Ρέιφ Φάινς στο ρόλο του δασκάλου Αλεξάντερ Πούσκιν, συναντάμε τον Γερμανό Louis Hofmann και την Γαλλίδα, Adèle Exarchopoulos.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ