"Ώρα της γης": Απόψε στο σκοτάδι η Ελλάδα & όλος ο πλανήτης για μία ώρα

 "εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο θα ενωθούν και πάλι για να εκφράσουν την επιθυμία τους για ένα υγιές και βιώσιμο μέλλον"

Ο πλανήτης σβήνει τα φώτα. Για μία ώρα οι πολίτες όλου του κόσμου καλούνται να κατεβάσουν τους διακόπτες. Από το Σίδνεϊ ως το Ντουμπάι πριν από το Ρίο ή το Μεξικό, η «Ώρα της Γης», η ετήσια ιεροτελεστία που προβλέπει το σβήσιμο των φώτων για μια ώρα σε όλον τον πλανήτη, έρχεται σήμερα, Σάββατο, να υπενθυμίσει για άλλη μια φορά τον αντίκτυπο της ενεργειακής μας κατανάλωσης στο κλίμα και τον ρόλο της φύσης στην επιβίωσή μας

Από τον Πύργο της Σανγκάης, το Βικτόρια Χάρμπορ του Χονγκ Κονγκ, τον πύργο Μπουρτζ Χαλίφα του Ντουμπάι, την Κόκκινη Πλατεία, την Ακρόπολη, τον Πύργο του Άιφελ, τις πυραμίδες της Αιγύπτου, την βασιλική του Αγίου Πέτρου, το Μπιγκ Μπεν, το άγαλμα του Χριστού Λυτρωτή του Ρίο έως την έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, αναρίθμητες τοποθεσίες, μνημεία και κτίρια θα σβήσουν τα φώτα τους το ένα μετά το άλλο μεταξύ των 20:30 και 21:30 τοπική ώρα σήμερα.

H Ώρα της Γης (Earth Hour) γεννήθηκε το 2007 στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, όταν δύο εκατομμύρια νοικοκυριά και επιχειρήσεις «ύψωσαν τη φωνή τους» ενάντια στην κλιματική αλλαγή, σβήνοντας τα φώτα για μία ώρα. Η πρωτοβουλία ανήκε στην περιβαλλοντική οργάνωση WWF και τη διαφημιστική εταιρεία Leo Burnett. Εμβληματικά κτίρια και μνημεία θα παραμείνουν στο σκοτάδι ανά τον κόσμο.

Με την “Ώρα της Γης” συντονίζεται και ο δήμος Αθηναίων, και έτσι, από τις 20:30 έως τις 21:30 συσκοτίζεται ο Λόφος του Λυκαβηττού, ενώ θα σβήσουν τα φώτα και στο Δημαρχιακό Μέγαρο.

“Δώδεκα χρόνια μετά, πολίτες και φορείς από περισσότερες από 180 χώρες, βρισκόμαστε μπροστά σε μία τεράστια πρόκληση: να πιέσουμε τους παγκόσμιους ηγέτες προκειμένου να αναλάβουν άμεση δράση για την εφαρμογή μιας νέας παγκόσμιας συμφωνίας για τη φύση και τους ανθρώπους που θα έχει ως στόχο την προστασία και διατήρηση της βιοποικιλότητας που χάνεται με ραγδαίους ρυθμούς” αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Αθηναίων.

Πέρσι περίπου 7.000 πόλεις σε 187 χώρες έσβησαν τα φώτα στα εμβληματικά τους κτίρια από τη Σιγκαπούρη ως την Χονολουλού, μέσω Σίδνεϊ, Μόσχας ή Ουάσινγκτον, σύμφωνα με το WWF.

«Φέτος εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο θα ενωθούν και πάλι για να εκφράσουν την επιθυμία τους για ένα υγιές και βιώσιμο μέλλον», σύμφωνα με το WWF.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ