Κάντε τα κυδώνια σας γλυκό - Με την Μαρία Εκμεκτσίογλου να δείχνει τον τρόπο!

Μια χρήσιμη συμβουλή για να μην πετάξετε τα κυδώνια σας... αν είναι λίγο ταλαιπωρημένα.

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 κιλό κυδώνια (4 τεμάχια)
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • 4 μοσχοκάρφια
  • όλα τα κουκούτσια από τα κυδώνια
  • 1 φλιτζάνι του καφέ χυμό από βυσσινάδα

 

Ευχαριστούμε θερμά την Μαρία Εκμεκτσίογλου και το mariaekmektsioglou.com για την παραχώρηση της συνταγής

 

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:

  • Αποβραδίς καθαρίζουμε τα κυδώνια, τα κόβουμε στη μέση, βγάζουμε τα κουκούτσια και τα τοποθετούμε όλα μαζί, κυδώνια και κουκούτσια, σε ένα σκεύος που μπαίνει στον φούρνο. Τα σκεπάζουμε με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε ως το πρωί.
  • Το πρωί ρίχνουμε τα ξυλαράκια κανέλας, τα μοσκοκάρφια, τη βυσσινάδα σκεπάζουμε το ταψί μας με αλουμινόχαρτο πολύ καλά και το βάζουμε στο φούρνο για 45 λεπτά στους 250ο C. Μετά τα 45 λεπτά βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και τα αφήνουμε για άλλα 20 λεπτά, σχεδόν μέχρι να καραμελώσουν. Τα κουκούτσια θα βοηθούν να πήξει το σιρόπι για να πάρει μορφή ζελέ. Και έτοιμο για σερβίρισμα.

 

Who is Who

Η Μαρία Εκμεκτσίογλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κωνσταντινούπολη.
Ένας μεγάλος έρωτας και ένας γάμος την έφεραν στη Θεσσαλονίκη όπου έζησε 15 χρόνια.
Μετά το τέλος του γάμου της επέστρεψε στα πάτρια εδάφη όπου ζει τα τελευταία χρόνια.
Έχει τρεις γιους, τον Αλέξανδρο, τον Απόλλωνα και τον Πασχάλη.

Διδάσκει στο πανεπιστήμιο Halic γαστρονομία, είναι μέλος στους Chaine des Rotisseurs, στον Σύλλογο Γαστρονομίας Τουρκίας, στο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου «Χαμένες Γεύσεις του Αιγαίου» και στο Chef’s Club, ενώ είναι ιδιοκτήτρια του εστιατορίου Maria’s στο Ετιλέρ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ