Πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια για το πιάνο του Τζον Λένον (φώτο-βίντεο)

Το ιστορικό μουσικό όργανο κατασκευάστηκε το 1872 και σε αυτό συνέθεσαν τα αριστουργήματά τους οι Μπετόβεν, Λιστ, Σοπέν και Μότσαρτ

Ένα από τα μεγαλύτερα "χτυπήματα" στην ιστορία των δημοπρασιών αναμένεται να πετύχει το πιάνο πάνω στο οποίο έγραψε τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ο θρυλικός τραγουδιστής των Beatles Τζον Λένον. 

Το δίχρωμο (μαύρο και κόκκινο), πιάνο είναι αυτό στο οποίο έγραψε ο Τζον Λένον τα περισσότερα από τα τραγούδια που περιλαμβάνονται στο 8ο  άλμπουμ των Beatles,   "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band"

Το ιστορικό μουσικό όργανο, αναμένεται να πιάσει 1,2 εκατομμύρια δολάρια, στην δημοπρασία που διοργανώνει ο οίκος Gotta Have Rock and Roll auction. Το θρυλικό πιάνο κατασκευάστηκε το 1872 από την εταιρεία "John Broadwood and Sons" είναι στην κατοχή του Λένον από το 1966 και ήταν το αγαπημένο του, σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα του οίκου.

Πρόκειται για ένα μουσικό όργανο με μεγάλη ιστορία καθώς σε αυτό συνέθεσαν τα αριστουργήματά τους οι Μπετόβεν, Λιστ, Σοπέν και Μότσαρτ.

Ο Λένον χρησιμοποίησε αυτό το πιάνο για να γράψει ιστορικά κομμάτια όπως το “Lucy in the Sky with Diamonds” και “A Day in the Life" , στο σπίτι του στο Kenwood , το οποίο πούλησε το 1968 μετά από το χωρισμό του με την πρώτη γυναίκα του Σύνθια Λένον.



 

Μετά την πώληση του σπιτιού του, μετέφερε το πιάνο στο νέο του σπίτι , στο οποίο έζησε με τη Γιόκο Όνο.  Λίγο καιρό αργότερα  πούλησε το πιάνο σε έναν φίλο του. Πριν, όμως, φρόντισε να βιδώσει  μία μεταλλική πλακέτα πάνω του και η οποία έγραφε: 

«Σε αυτό το πιάνο γράφτηκαν τα "A Day in the Life", "Lucy in the Sky with Diamonds", "Good Morning, Good Morning", "Being for the Benefit of Mr. Kite" και πολλά άλλα. Τζον Λένον, 1971». Το πιάνο βγήκε  για πρώτη φορά σε δημοπρασία το Σεπτέμβρη του 1983 , από τον οίκο Sotheby"s του Λονδίνου, χωρίς να βρει αγοραστή.

Τώρα βγαίνει σε ηλεκτρονική δημοπρασία από τον οίκο  Gotta Have Rock and Roll auction. Η πώληση ξεκινά  στις 10 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί στις 19 του μηνός. Η τιμή εκκίνησης είναι 575.000 και αναμένεται να φτάσει μέχρι 800.000 έως 1,2 εκατομμύρια δολάρια.

Το πιάνο στο οποίο ο Τζον Λένον έγραψε το θρυλικό Imagine, πουλήθηκε το 2000 για 2,1 εκατομμύρια δολάρια . Αγοραστής ήταν ο Τζορτζ Μάικλ αναφέρει το People.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ