Σύλληψη γυναίκας στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» για παράνομο εμπόριο οργάνων (φωτό)

Η πτήση ερχόταν από την Μόσχα... 

Μια σημαντική επιτυχία σημείωσε το Β΄ Τελωνείο Αερολιμένα Μακεδονίας για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου ανθρωπίνων οργάνων και ιστών ανθρωπίνων οργάνων. 

Όπως ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) οι υπάλληλοι του Τελωνείου (στις 03.04.2019) κατά τη διενέργεια ελέγχου στις αποσκευές επιβατών πτήσης από τη Μόσχα προς τη Θεσσαλονίκη, εντόπισαν μέσα σε χαρτοκιβώτιο, μία ειδική χάρτινη κατασκευή με παγοθήκες και μια πλαστική ειδική συσκευασία με ρωσική σήμανση, τυλιγμένη σε φελιζόλ, εντός της οποίας βρέθηκε σκληροκερατοειδικός δακτύλιος αμερικανικής προέλευσης πλήρους πάχους.

Πρόκειται για αποστειρωμένα ανθρώπινα κύτταρα, που χρησιμοποιούνται στην κερατοπλαστική και συγκεκριμένα για τον σκληρο - κερατοειδή χιτώνα του ματιού, πλήρους πάχους, ώστε να είναι δυνατή η μεταμόσχευσή του. 

Οι υπάλληλοι προχώρησαν στην κατάσχεσή του, ως αντικείμενο λαθρεμπορίας, καθώς οι σχετικές διαδικασίες προβλέπουν συγκεκριμένα πιστοποιητικά που πρέπει να συνοδεύουν το μόσχευμα, που καθορίζονται από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (Ε.Ο.Μ.), τα οποία δεν υπήρχαν στην περίπτωση αυτή, και στη σύλληψη της επιβάτιδας σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ. 

 Η επιβάτης ισχυρίστηκε πως θα αναλάμβανε, ως ταξιδιωτική συνοδός, να παραλαμβάνει ξένους από την Θεσσαλονίκη και να τους οδηγεί στην Κέρκυρα και πως έκανε διευκόλυνση γνωρίζοντας πως μετέφερε φάρμακα, τα οποία θα παρέδιδε σε υπάλληλο του τουριστικού γραφείου.

Της υπόθεσης έχει επιληφθεί ο αρμόδιος Εισαγγελέας

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ