4 απλές ασχολίες για να κάψετε θερμίδες το φθινόπωρο

Το φθινόπωρο αποτελεί την καλύτερη εποχή του χρόνου για να σηκωθείτε από τον καναπέ   και να αρχίσετε όχι αναγκαστικά την γυμναστική αλλά κάποιο εξάσκησης που θα σας αναζωογονήσει αλλά και θα σας απαλλάξει από τα περιττά κιλά.

Το φθινόπωρο αποτελεί την καλύτερη εποχή του χρόνου για να σηκωθείτε από τον καναπέ   και να αρχίσετε όχι αναγκαστικά την γυμναστική αλλά κάποιο εξάσκησης που θα σας αναζωογονήσει αλλά και θα σας απαλλάξει από τα περιττά κιλά, σύμφωνα με το iatropedia.gr.



Ο καιρός του φθινοπώρου ούτε πολλή  ζέστη αλλά ούτε πολλή  κρύο ευνοεί την πεζοπορία την αναρρίχηση, το ποδήλατο αλλά και την κηπουρική
 

Περίπατος
 


Νεότερες έρευνες που έγιναν απέδειξαν ότι ο περίπατος με τους φίλους μπορεί να λειτουργήσει αγχολυτικά αλλά και να χάσετε θερμίδες..Ενδεικτικό είναι ότι σε μόλις μία ώρα περπατήματος μπορείτε να κάψετε περίπου 170 θερμίδες.
 
Ποδηλατάδα

 

Οι βόλτες με το ποδήλατο είναι μία δραστηριότητα, που χαρίζουν  πνευματική και σωματική ευεξία.
 
Υπολογίζετε πως  περίπου 30 λεπτά ποδήλατο μπορείτε να κάψετε έως και 250 θερμίδες ενώ αν με το ποδήλατό σας επιλέξετε έναν μη ασφαλτοστρωμένο δρόμο, οι θερμίδες που θα κάψετε θα ανέβουν στις 400.
 
 
Αναρρίχηση


 
Η αναρρίχηση είναι μία ιδιαίτερα αναζωογονητική προπόνηση, που ενδυναμώνει και τονώνει τη μυϊκή σας δύναμη.
 
Αν ξεκινήσετε μια ήπιας μορφής αναρρίχηση, θα δείτε θεαματικά αποτελέσματα στη σιλουέτα σας καθώς σε περίπου 30 λεπτά αναρρίχησης μπορείτε να κάψετε πάνω από 200 θερμίδες.
 
 
Κηπουρική
 


Με την κηπουρική, ενισχύετε παράλληλα την ευλυγισία σας ενώ οι ειδικοί θεωρούν, ότι είναι εξαιρετικός τρόπος άσκησης για γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας, που πάσχουν από οστεοπόρωση, καθώς μία τέτοιου είδους φυσική δραστηριότητα βελτιώνει σημαντικά την υγεία των οστών.
Μαζεύοντας μόνο  τα φύλλα από τον κήπο  μπορείτε να κάψετε μέχρι και 150 θερμίδες μέσα σε μισή ώρα.
Ό,τι και να κάνετε στον κήπο ή ακόμη και στο μπαλκόνι είναι πολύ σημαντική δραστηριότητα αφού επιστρατεύονται όλα τα μέρη του σώματος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ