Κεραυνός στην Ακρόπολη: Συγκλονιστικές μαρτυρίες - "Ήταν μέσα στα αίματα καμμένη με βίδες & καλώδια στα μαλλιά της" (βίντεο)

Η τραυματισμένη γυναίκα και οι δύο τουρίστες μίλησαν στις κάμερες

Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν το απόγευμα από κεραυνό που έπεσε στην Ακρόπολη κοντά στην περιοχή του Ερεχθείου. Οι μαρτυρίες των ανθρώπων που ήταν παρόντες είναι συγκλονιστικές. 

Από τον κεραυνό τραυματίστηκαν δύο τουρίστες και δύο αρχαιοφύλακες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Οι δύο τουρίστες αποχώρησαν, ενώ οι δυο αρχαιοφύλακες παρέμειναν στο νοσοκομείο.

 

Η μία από τις δύο τραυματίες – υπάλληλος στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, που χτυπήθηκε από τον κεραυνό μίλησε από το κρεβάτι του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται, στον Βαγγέλη Γκούμα και το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR. 

«Ήμουν στα εκδοτήρια. Με χτύπησε μια λάμψη και με έριξε κάτω. Πώς βγήκα δεν ξέρω… Και δεν είναι ελαφρά τραύματα αυτά» περιέγραψε η 52χρονη, η οποία προσλήφθηκε με 8μηνη σύμβαση. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ  του STAR, η γυναίκα έχει τραύματα στα χέρια, στην πλάτη και σχεδόν σε όλο της το σώμα. Η δεύτερη αρχαιοφύλακας, η 24χρονη που τραυματίστηκε, εξακολουθεί να νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό, προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις.

Μια ακόμη γυναίκα που εργάζεται στον αρχαιολογικό χώρο μίλησε για τα όσα συνέβησαν: «Είμαστε στα φυλάκια και πέφτει κεραυνός. Ήμουν λίγο πιο πέρα από τις άλλες κοπέλες.

Δευτερόλεπτα μετά τον κεραυνό έρχεται μια κοπέλα από το διπλανό φυλάκιο μέσα στα αίματα, καμένη με βίδες στα μαλλιά της και καλώδια. Η πλάτη της ήταν τραυματισμένη και κάλεσα βοήθεια. Ανέβηκαν οι αρχιφύλακες, ήρθε αστυνομία, ασθενοφόρο και πυροσβεστική. Μετά ακούω για την άλλη κυρία που ήταν περισσότερο τραυματισμένη».

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Alpha, δύο τουρίστες περιέγραψαν όλα όσα συνέβησαν όταν έπεσε ο κεραυνός.

«Ξαφνικά ο κεραυνός χτύπησε έναν βράχο. Ακούσαμε έναν δυνατό ήχο και προσπαθήσαμε να καλυφθούμε και τότε εκσφενδονίστηκαν κομμάτια και μας χτύπησαν. Κοίταξαν γύρω μου και είδα μία κοπέλα που φώναζε "Κεραυνός". Τρέξαμε κοντά και περιμέναμε το ασθενοφόρο», ανέφεραν οι δύο τουρίστες στην κάμερα του Alpha.

Η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ

Όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, «κλειστός θα παραμείνει ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης για το υπόλοιπο της ημέρας για λόγους ασφαλείας λόγω πτώσης κεραυνού στο αλεξικέραυνο κοντά στο Ερέχθειο. Η πτώση του κεραυνού είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά από γυάλινα θραύσματα δύο αρχαιοφύλακες που βρίσκονταν μέσα σε δύο κοντινά φυλάκια και δύο επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου, που βρίσκονταν έξω από τα φυλάκια».

Όπως συμπληρώνει η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, «όλοι τους διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και σύμφωνα με την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας οι δύο επισκέπτες αποχώρησαν ήδη από το νοσοκομείο, αφού πρώτα τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Οι δύο αρχαιοφύλακες παρέμειναν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους. Παράλληλα», συνεχίζει η ανακοίνωση, «η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημέρωσε σχετικά τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Σημειώνεται ότι δεν προκλήθηκαν ζημιές στα μνημεία του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης».

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ