Βίκυ Φλέσσα σε ΕΡΤ για το κόψιμο της εκπομπής της: Kωμικό ότι επιζητώ δημοσιότητα έπειτα από 16 χρόνια

Η επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε ο σταθμός

 

Η δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα, μέσω μιας ανάρτησης στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, ενημέρωσε τους διαδικτυακούς της φίλους πως η προβολή της εκπομπής της «Στα Άκρα» διακόπτεται λόγω της υποψηφιότητας της για τις ευρωεκλογές 2019 ενώ αναφέρθηκε και στη διοίκηση της ΕΡΤ και το αίτημα που έθεσε στον σταθμό.

Η Βίκυ Φλέσσα με νέα ανάρτησή της απευθυνόμενη στην ΕΡΤ υποστηρίζει πως αυτό το οποίο ζήτησε από τη διοίκηση της ΕΡΤ είναι να κάνει χρήση του δημοκρατικού της δικαιώματος και πρόσθεσε πως είναι κωμικό να θεωρείται ότι επιζητά δύο εκπομπών δημοσιότητα έπειτα από 16 χρόνια συνεχούς τηλεοπτικής παρουσίας με προσήλωση «Στα άκρα» (την εκπομπή που παρουσίαζε). 

Μάλιστα έκανε αναφορά και στους καλεσμένους της, αλλά και στους πόρους της ΕΡΤ που δαπανήθηκαν για την παραγωγή των γυρισμάτων.

H ανάρτηση της Βίκυς Φλέσσα 

«Ουδείς νόμος επιβάλλει έως την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου να «κόβεται» η εκπομπή υποψήφιου δημοσιογράφου. Θα ήθελα να μού τόν γνωστοποιήσετε, αν τόν έχετε. Επιβάλλεται,όμως, για λόγους ηθικής τάξεως έναντι των υπολοίπων υποψηφίων, που δεν έχουν εξ επαγγέλματος τηλεοπτικό βήμα.

Ουδέποτε ζήτησα από ουδένα να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εκπομπή μου, ενώ είμαι υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη ΝΔ. Το άρθρο 13 του σχετικού νόμου 4255/14 παρέχει το δικαίωμα δύο εμφανίσεων σε κάθε κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας για τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές. Αυτό το οποίο ζήτησα από τη Διοίκηση της ΕΡΤ είναι να κάνω χρήση αυτού του δημοκρατικού δικαιώματος. Είναι κωμικό να θεωρείται ότι επιζητώ 2 εκπομπών δημοσιότητα έπειτα από 16 χρόνια συνεχούς τηλεοπτικής παρουσίας με προσήλωση ΣΤΑ ΑΚΡΑ.

Τους 9 καλεσμένους μου σκέπτομαι, τις εκπομπές που έχουν μαγνητοσκοπηθεί, τους πόρους της ΕΡΤ που έχουν διατεθεί και τους συναδέλφους που έχουν εργαστεί για αυτές. Γι ´αυτό και ερώτησα επανειλημμένως τη Διοίκηση τί θα γίνουν οι εκπομπές μετά τις Ευρωεκλογές. Δέσμευση ότι θα προβληθούν δεν έλαβα».

 

 

Η ΕΡΤ, μετά την ανάρτηση της Βίκυς Φλέσσα, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία θέλησε να ξεκαθαρίσει το οποίο.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει πως: « Είναι αυτονόητο ότι όσοι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ –είτε ανήκουν στο τακτικό προσωπικό της, είτε είναι εξωτερικοί συνεργάτες– έχουν επίσημα ανακοινωθεί ως υποψήφιοι στις ευρωεκλογές ή τις αυτοδιοικητικές εκλογές, δεν μπορούν να παρουσιάζουν εκπομπή, βάσει των όσων προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία. Αυτό ακριβώς συνέβη μεταξύ άλλων και με τους κ.κ. Αρβανίτη, Μπούρα και Φλέσσα.

Η ΕΡΤ ευχήθηκε και εύχεται καλή επιτυχία στους δημοσιογράφους της που κατεβαίνουν ως υποψήφιοι / υποψήφιες στις εκλογές. Όπως κάθε άλλος υποψήφιος, θα φιλοξενούνται και αυτοί /αυτές σε εκπομπές της ΕΡΤ, σύμφωνα με τον νόμο και γενικότερα τους κανόνες για τη διαφύλαξη της πολιτικής πολυφωνίας.

Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία είναι υποβολιμαία και κακόπιστη».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ