Συνελήφθη ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος - Για την υπόθεση μαφίας των φυλακών

Ραγδαίες εξελίξεις

Συνελήφθη από άντρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας ύστερα από ένταλμα του ειδικού εφέτη ανακριτή ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος για εμπλοκή του στην πολύκροτη  υπόθεση της "Μαφίας στον Κορυδαλλό"

Αυτή τη στιγμή ο Αλ. Λυκουρέζος κρατείται στο 12ο όροφο στη ΓΑΔΑ και πρόκειται να μεταφερθεί σε ανακριτή, εις εκτέλεση του εντάλματος.

O κ. Λυκουρέζος,  μαζί με έναν ακόμη δικηγόρο, ήταν συνήγοροι υπεράσπισης του επίσης προφυλακισθέντος για την ίδια υπόθεση, δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου 65 ετών.

Ο κ. Λυκουρέζος και ο συνεργάτης του φέρεται να είχαν ζητήσει από τους συνηγόρους του Αριστείδη Φλώρου -εγκλείστου επιχειρηματία για την υπόθεση Energa- δύο εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να μην παραστούν ως πολιτική αγωγή στη δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Γ. Αντωνόπουλου, με κατηγορούμενο τον Αριστείδη Φλώρο.

Τη συγκεκριμένη πτυχή της υπόθεσης με την καταγγελλόμενη εμπλοκή του κ. Λυκουρέζου, είχε φέρει στο φως ο δικηγόρος Ηλίας Αναγνωστόπουλος (συνήγορος του Αρ. Φλώρου) κατά τη διάρκεια της προανάκρισης για τη διαλεύκανση της δολοφονίας του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Πριν από περίπου μια ώρα ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος προσήχθη στα γραφεία της Αντιτρομοκρατική Υπηρεσίας, ενώ λίγο αργότερα η προσαγωγή του μετατράπηκε σε σύλληψη, σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στο δελτίο ειδήσεων του Open.

Να σημειωθεί ότι η αντιτρομοκρατική είναι η υπηρεσία που ασχολείται με την υπόθεση της μαφίας των φυλακών. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ο κ. Λυκουρέζος βρέθηκε ενώπιον του ανακριτή και μετά τα όσα είπε, αποφασίστηκε η σύλληψή του για την υπόθεση της μαφίας των φυλακών.  

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ